Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 21:32:05
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ľaváci gitaristi  (Prečítané 41007 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
yeah
Hosť
« Odpoveď #150 kedy: 21. Apríl , 2009, 20:11:48 »

Myslím, že hrať na gitare je dosť náročná činnosť, kde sa môže prejaviť to percento. Príbor si otočím aj ja, alebo otvárač na konzervy, ale gitaru vôbec nie. Keby si ma videl na začiatku, ako som to skúšal na pravo, tak sa poserieš.
pfff... a pisanie? Myslim si, ze to je este narocnejsia motoricka cinnost a ak sa to neprejavi tam (navyse po doberackach "spolocnosti" typu "co budes cely zivot lavoruky?" atd.) tak si nemyslim, ze by sa to ukazalo pri inych, jednoducho si myslim, ze vsetko sa da naucit, ani mne to neslo, ale to bude asi sposobene tym, ze som predtym gitaru nedrzal ?§!.

To len na margo toho, ze hra je motoricky narocnejsia ako tie ostatne cinnosti (aj ked si vobec nemyslim, ze by zalezalo na type cinnosti, ak to raz mas v mozgu rozvrhnute tak, ze kopes do futbalky lavou, tak to tak mas a je bezpredmetne sa bavit o tom, ze narocnejsia cinnosti by ti nesla)
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #151 kedy: 21. Apríl , 2009, 20:15:26 »

pfff... a pisanie? Myslim si, ze to je este narocnejsia motoricka cinnost a ak sa to neprejavi tam (navyse po doberackach "spolocnosti" typu "co budes cely zivot lavoruky?" atd.) tak si nemyslim, ze by sa to ukazalo pri inych, jednoducho si myslim, ze vsetko sa da naucit, ani mne to neslo, ale to bude asi sposobene tym, ze som predtym gitaru nedrzal ?§!.

To len na margo toho, ze hra je motoricky narocnejsia ako tie ostatne cinnosti (aj ked si vobec nemyslim, ze by zalezalo na type cinnosti, ak to raz mas v mozgu rozvrhnute tak, ze kopes do futbalky lavou, tak to tak mas a je bezpredmetne sa bavit o tom, ze narocnejsia cinnosti by ti nesla)

Veď jasné, že sa dá naučiť všetko, ale možno by si bol teraz ako Steve Vai, keby si hral na ľavačku. Presne o tom to je. Ako precízne si schopný tú činnosť vykonávať, keď sa ju naučíš.
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #152 kedy: 21. Apríl , 2009, 20:50:46 »

Veď jasné, že sa dá naučiť všetko, ale možno by si bol teraz ako Steve Vai, keby si hral na ľavačku. Presne o tom to je. Ako precízne si schopný tú činnosť vykonávať, keď sa ju naučíš.
Nebol, lebo necvičím a presne o tom to je.
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #153 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:09:53 »

Vsetko je v hlave...ale su aj vynimky....ako napriklad ja...
niektore veci sa clovek jednoducho nauci robit inak.
Pisem lavou, lyzicou jem lavou rukou...striham lavou...
ale napriklad na gitaru hram ako pravak, hokejku mam do pravej strany, tenisovu raketu ci inu podobnu haved  drzim v pravej, dokonca aj do lopty kopem pravou nohou...
Uplny lavak, ktoreho dominatna strana tela je prava ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #154 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:22:40 »

Vsetko je v hlave...ale su aj vynimky....ako napriklad ja...
niektore veci sa clovek jednoducho nauci robit inak.
Pisem lavou, lyzicou jem lavou rukou...striham lavou...
ale napriklad na gitaru hram ako pravak, hokejku mam do pravej strany, tenisovu raketu ci inu podobnu haved  drzim v pravej, dokonca aj do lopty kopem pravou nohou...
Uplny lavak, ktoreho dominatna strana tela je prava ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Tak si pravák...
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #155 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:24:46 »

Tak si pravák...
preco by mal byt? vela lavakov tak funguje
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Mazzi
pravidelný návštevník

« Odpoveď #156 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:25:54 »

Ked som pravak, tak ma azda rodicia nutili pisat lavou? ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Sice jediny kto bol debil a drbal ma za lavacke veci bol moj ujo...
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #157 kedy: 21. Apríl , 2009, 21:56:39 »

Ked som pravak, tak ma azda rodicia nutili pisat lavou? ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Sice jediny kto bol debil a drbal ma za lavacke veci bol moj ujo...

Keď robíš radšej veci ľavou a prevažne ľavou rukou, tak si ľavák. Keď je to naopak, tak si pravák. Ale to percento praváckosti môže byť 10, 20, 30... alebo ľaváckosti. To nie je čierna/biela...
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #158 kedy: 21. Apríl , 2009, 22:04:39 »

Keď robíš radšej veci ľavou a prevažne ľavou rukou, tak si ľavák. Keď je to naopak, tak si pravák. Ale to percento praváckosti môže byť 10, 20, 30... alebo ľaváckosti. To nie je čierna/biela...
podla mna je absolutne nepodstatne zistovat, kto je aky lavak/pravak a kolko percentny? naco to komu je, komu sa hra lepsie na lavacku stranu, hra tak, kto na pravacku hra tak, jedine co s istotou viem povedat, ze lavaci to maju tazsie, lebo zohnat lavacke gitary je niekedy vacsie umenie ako na nich hrat...
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Mazzi
pravidelný návštevník

« Odpoveď #159 kedy: 21. Apríl , 2009, 22:31:08 »

podla mna je absolutne nepodstatne zistovat, kto je aky lavak/pravak a kolko percentny? naco to komu je, komu sa hra lepsie na lavacku stranu, hra tak, kto na pravacku hra tak, jedine co s istotou viem povedat, ze lavaci to maju tazsie, lebo zohnat lavacke gitary je niekedy vacsie umenie ako na nich hrat...

Amen
Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #160 kedy: 21. Apríl , 2009, 23:05:03 »

inak, sanchez ty si ten sanchez  z exponentu?
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
zakky
Hosť
« Odpoveď #161 kedy: 21. Apríl , 2009, 23:41:37 »

podla mna to lavaci proste prehanaju, nerobia sa ani lavacke auta a jazdia si v pohode, lavacke gitary su uplna blbost a strasne zle to vyzera  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník

« Odpoveď #162 kedy: 22. Apríl , 2009, 05:17:12 »

podla mna to lavaci proste prehanaju, nerobia sa ani lavacke auta a jazdia si v pohode, lavacke gitary su uplna blbost a strasne zle to vyzera  Bavím sa skvele

To si uz raz pisal a je to blbost :). Lavacke gitary vyzeraju presne ako pravacke...a vyzeraju dobre...
Inac, vyskusal som si jazdenie v Anglicku a lava strana mi sedela viac...tak s tym autom je to tiez blbost.
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #163 kedy: 22. Apríl , 2009, 07:17:50 »

inak, sanchez ty si ten sanchez  z exponentu?

Nie
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #164 kedy: 22. Apríl , 2009, 09:48:04 »

ked neexistuej lavacky klavir, naco existuje lavacka gitara ? keby pre mna ako pravaka existovala iba taka gitara, ako pouzivaju teraz lavaci a ina uz nie, tak by som sa naucil hrat na takej a nijako by som to neriesil. kedze to bol pre mna uplne cudzi a novy nastroj, ked som sa ucil, tak mi mohlo byt jedno, ktorou z ruk robim ktory novy nezvyknuty pohyb... naucil by som sa hrat uplne rovnako, ako hram teraz na tzv. pravackej gitare. takze vsetky tieto debaty co tu vedieme su blbosti.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.