Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 19:40:55
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ľaváci gitaristi  (Prečítané 40976 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #165 kedy: 22. Apríl , 2009, 09:58:19 »

ked neexistuej lavacky klavir, naco existuje lavacka gitara ? keby pre mna ako pravaka existovala iba taka gitara, ako pouzivaju teraz lavaci a ina uz nie, tak by som sa naucil hrat na takej a nijako by som to neriesil. kedze to bol pre mna uplne cudzi a novy nastroj, ked som sa ucil, tak mi mohlo byt jedno, ktorou z ruk robim ktory novy nezvyknuty pohyb... naucil by som sa hrat uplne rovnako, ako hram teraz na tzv. pravackej gitare. takze vsetky tieto debaty co tu vedieme su blbosti.

Ako povieš...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #166 kedy: 22. Apríl , 2009, 09:59:04 »

som o tom presvedceny
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #167 kedy: 22. Apríl , 2009, 10:20:01 »

ja ked som sa začinal učit na gitare som skušal aj otačat gitaru a kedže som pravak na pravej to išlo ovela lepšie a rychlejšie....

moj gitarista je lavak ked mu kupili ako malemu gitaru  ked bol ešte decko tak si ju sam daval  na tu lavacku stranu  Bavím sa skvele

teraz som sa začal niečo na klaviri učit.... a lavu ruku mam uuplne hluchu čo s atyka prstokladu..a prava je mašina
a na gitarre pravy opak....

tak niečo na tom bude....

mam kamoša lavaka  a dal si basu na pravu stranu aj na gitare sa tak učil hrat.. asi 3-4 roky a horšieho basaka som nevidiel nemal cit v tej ruke s kt. brnkal....
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #168 kedy: 22. Apríl , 2009, 10:37:43 »

Všetko sa da naučit. Aj hrat na kláves "opačne" .  Od 1:37 min.     Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 22. Apríl , 2009, 10:40:12 od udry » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #169 kedy: 22. Apríl , 2009, 11:09:38 »

Všetko sa da naučit. Aj hrat na kláves "opačne" .  Od 1:37 min.     Bavím sa skvele
to je ina pecka to neni Varga nadhodnoteny Bavím sa skvele   užasne   on hra aj v rytme a to show Zdravíčko
Zaznamenané

tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #170 kedy: 22. Apríl , 2009, 11:55:13 »

woho toje akože takie niečo ako nirvana len s klabvirom  Bavím sa skvele Na zdravie! buchat velky klavir  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 22. Apríl , 2009, 12:02:14 od tipek » Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #171 kedy: 22. Apríl , 2009, 12:13:45 »

Tak to fakt je iná káva ... ten nemá ako ja problém s ľavou alebo pravou stranou.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #172 kedy: 22. Apríl , 2009, 14:15:38 »

ked neexistuej lavacky klavir, naco existuje lavacka gitara ? keby pre mna ako pravaka existovala iba taka gitara, ako pouzivaju teraz lavaci a ina uz nie, tak by som sa naucil hrat na takej a nijako by som to neriesil. kedze to bol pre mna uplne cudzi a novy nastroj, ked som sa ucil, tak mi mohlo byt jedno, ktorou z ruk robim ktory novy nezvyknuty pohyb... naucil by som sa hrat uplne rovnako, ako hram teraz na tzv. pravackej gitare. takze vsetky tieto debaty co tu vedieme su blbosti.
suhlas  :) vsetko sa da naucit, len to chce cvik, nic viac  Na zdravie!
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #173 kedy: 22. Apríl , 2009, 14:18:28 »

Zalezi od toho ako sa prvykrat dostanes do styku s novou vecou bez predoslej apriornej skusenosti.
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
hate_me
pravidelný návštevník

« Odpoveď #174 kedy: 22. Apríl , 2009, 14:50:15 »

Zalezi od toho ako sa prvykrat dostanes do styku s novou vecou bez predoslej apriornej skusenosti.
berme to tak ze nikdy si nehral na gitare, ani na klaviry ani na hociakom inom nastroji...vtedy je to podla mna jedno, nemas ziadne zvyky co sa tyka hrania atd takze je to viac menej jedno, aspon podla mna.
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #175 kedy: 23. Apríl , 2009, 06:26:36 »

Neviem, či je to aj na začiatku, bez predošlích skúseností, celkom jedno. Vezmime si, koľko známych gitaristov v minulosti hrali na ľavú stranu. A vtedy nebola možnosť kúpiť ľavácka gitara. "Zbytočne" si komplikovali život?! Alebo je to tak, že im tá gitara proste nesadla na pravačku. Moja skromná skúsenosť, že už na praker ako malý som hral na "opačnú" stranu. A keď mi otec v 14 rokoch kúpil prvú španielku, skúšal som hrať a nešlo to, asi po 3 dňoch som prehodil struny a hľa išlo to oveľa, oveľa ľahšie. Vtedy som ani nerozmýšľal, žeby som niekedy hral na elektrickú gitaru. Keby som vedel, ako je ťažko kúpiť poriadnu elektrickú gitaru pre ľaváka, radšej by som sa naučil hrať normálne, alebo sa na to vykašľal.  Ja som čert..
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #176 kedy: 23. Apríl , 2009, 06:49:11 »

Neviem, či je to aj na začiatku, bez predošlích skúseností, celkom jedno. Vezmime si, koľko známych gitaristov v minulosti hrali na ľavú stranu. A vtedy nebola možnosť kúpiť ľavácka gitara. "Zbytočne" si komplikovali život?! Alebo je to tak, že im tá gitara proste nesadla na pravačku. Moja skromná skúsenosť, že už na praker ako malý som hral na "opačnú" stranu. A keď mi otec v 14 rokoch kúpil prvú španielku, skúšal som hrať a nešlo to, asi po 3 dňoch som prehodil struny a hľa išlo to oveľa, oveľa ľahšie. Vtedy som ani nerozmýšľal, žeby som niekedy hral na elektrickú gitaru. Keby som vedel, ako je ťažko kúpiť poriadnu elektrickú gitaru pre ľaváka, radšej by som sa naučil hrať normálne, alebo sa na to vykašľal.  Ja som čert..

Joj. Čo to píšeš? Rastis si Ťa podá...  Žmurk Žmurk
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #177 kedy: 23. Apríl , 2009, 07:58:01 »

.....koľko známych gitaristov v minulosti hrali na ľavú stranu....

a kto napriklad? mna napada akurat hendrix, ale nejaky extra prehlad v tom nemam
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #178 kedy: 23. Apríl , 2009, 08:51:19 »

a kto napriklad? mna napada akurat hendrix, ale nejaky extra prehlad v tom nemam
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_musicians_who_play_left_handed  + zopar z fora  Žmurk
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník

« Odpoveď #179 kedy: 23. Apríl , 2009, 08:54:44 »

na zaciatku som si aj ja otacal gitaru naopak, slo to lahsie atd... ale po tyzdni som zistil ze to nema vyznam, trosku viac pocvicis a hotovo, po mesiaci ked som si otocil gitaru pre lavaka som usudil ze ostanem pri pravackej, je to vyhodnejsie po vsetkych strankach, cize nelutujem  Zdravíčko to ze ti to vobec neslo nezvaluj na to ze si lavak.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.