jj, mne tiez tak po mesiaci hrania zacne schadzat dole. Ale hrat sa da veselo dalej. Ked nanoweb odchadza, zmeni sa jemne aj zvuk (struny vyzera rozstrapkana ako spagat) je na case vymenit.
nemôžeš hrať stále na jednom mieste s brnkátkom
lebo ten nanoweb zoderieš do mesiaca
ja sa snažím aspoň pri doprovodoch posúvať to brnkátko na iné pozície pri snímačoch aby struny vydržali dlhšie ... aj keď to má v niektorých prípadoch dosť vplyv na zvuk punk je punk
ale ako píšeš keď sa to začne šúpať veselo sa hrá ďalej dlho ešte
ja elixiri používam 10-ky a mením ich prevažne po pol roku len z princípu že ich tam mám tak dlho , aj keď sú z môjho pohľadu ešte stále použiteľné , volakedy sme menili struny až ked jedna praskla alebo boli fuckt skorodované ,
Aha. No kazdopadne som myslel, ze tento proces nastava neskor. Tak cca po 2 mesiacoch alebo v tretom.
Inak oceňujem aj to, že struny su ciste a necernaju.
Aj niecim cistite taketo struny? Klasicke som zvykol cistit bud modrym dunlopom alebo Fast fretom. Ale velmi sa mi osvedcila Alpa. Tu by som nechcel asi dať na elixiry, aby alkohol neposkodzoval ten povrch. Ci? Zatial som ich cistil iba suchou handrickou.
je to paráda a čistý luxus keď máš aj viacej gitár nahodíš elixíri a keď na nej nehráš aj rok struny sú stále TOP ,
ďalšia vec ,že som si ich dal na všetky akustické nástroje a keď ju nádou niekto chytí pri ohníku s masnými špekačkovými prstami
utrem to handrou mokrou a ide sa ďalej :D :D potom sa struny šmýkajú ako po vyčistený prontom proti prachu
ja by som sa moc nezapodieval čistením dákym extra prostriedkom , tie gitarové čističe sú práve na zakonzervovanie strún nie ?
ale po čase ked sa hrdza dostane do vnútra struny , čo nevidíme , tak je struna už v prdely , na to tam je ten nanoweb ,
ked som používal normálne struny tak už po jednej spotenej skúške a jednom vlhkom koncerte som gitaru nechal týždeň v púzdre a struny som potom mohol hneď meniť , pri elixíroch to nehrozí ,
čo sa týka zlých setov strún elixir , tak si myslí že to sú dáke čínske kópie alebo vyradené z výroby ,
ja som sa za 6 rokov nestretol so zlým balením strún či na elektriku alebo akustiku a to som určite do 30 balíčkou už natiahol na gitary ,