Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 11:37:54
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 172 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall VS. Mesa Boogie  (Prečítané 523327 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #150 kedy: 02. August , 2005, 23:25:27 »

Citácia
Originally posted by Progrocker Na akej gitare hras? Ja som sice na JCM800 vela nehral, ale rozhodne maju podla mna lepsi a muzikalnejsi zvuk ako JCM900 napr.
Vtedy som hral na mahagonovom Fender Telecaster made in Japan s klasickym osadenim snimacov. Ja viem, ze 800-ky hraju lepsie, ako 900-ky ale aj tak nic pre mna. Ale hovorim teraz o pocite z hry, nie o zvuku samotnom - o tom som sa tu vyjadroval uz viacej razy :)...
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #151 kedy: 03. August , 2005, 10:53:17 »

V muzikuse je jeden krasny serial ""podiove zostavy slavnych gitaristov""Ja som si to precital a sustredil sa hlavne na sucasnych borcov.Marshall mali skoro vsetci cca 95% cisto mesu nemal NIKTO,ostatni mali marshall aj mesu,alebo randall. Myslim si,ze pre svetovu prvu ligu asi nebude problem v cenovom rozdiele marshall/mesa.Teraz bol taky megakoncert live eight /sorry ak ten nazov nie je presny/to je sucanost-ziadne vitazne opary 80-rokov a co tam bolo....marshall vedla marshallu...vsetky mozne typy,modely....preco asi?Lebo je na tom utrpenie hrat? Ono to nie je nahoda a ja uz som daaaavno tiez prisiel na to preco:)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #152 kedy: 03. August , 2005, 13:00:29 »

Jimi Cimbala - nic proti jeho redaktorskemu usiliu, ale to co pise uz pomaly 15 rokov Vita Stefl by sa psovi pod chvost nezmestilo (Muzikus). Na tom mega koncerte som videl vela Marshall bedni a vela Marshall hlav, o ktorych funkcnosti vela neviem, kedze mam ""atrapovu"" na vlastne oci videnu skusenost. Videl som tam vela rackov, v ktorych ani len nemam sajn co bolo a predpokladam, ze tam bolo milion krabiciek na zemi. Takze az taky Marshallovy optimizmus z toho na mna nesiel. Ano - na Pohode som si mohol vybrat JCM800 / JCM900 a urcite to bolo omarshallovane na kazdom stage. Na kazdom aj minifestivaliku je minimalne jedno ""erarne"" Valvestate. Ale to uz ake rozpocty by museli mat, aby trebars na tej pohode bol na kazdom stage jeden Rectifier a jedna Mark IV ?? A znovu sa opakujem. Nerobi mi problem, ze tak vela gitaristov hra na Marshall. Robi mi problem, ze to, co si kupim ako original Marshall je neprivetiva tazkopadna blbost, ktora vacsinou ma iba malo spolocne s tym, na co vsetci ti ""marshallovi"" gitaristi hravaju.
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #153 kedy: 03. August , 2005, 13:39:04 »

Rastis:Ty si to moc pozorne nesledoval a ani necital moj prispevok.Ak si chcem dat atrapove aparaty tak si urcite nedam vedla seba kombo potom zase half stack hned vedla full stack a zase kombo....k teme atrapy by som sa nerad vracal pretoze by som sa musel opakovat kolko som videl atrap z mesy atd...toto nie je o znacke. Stefl nic nechvali ani nezatracuje.Pise len hole fakty dolozene fotodokumentaciou prip.schemou.Neviem co by si chcel viac. Ak by tie mesy boli fakt take dobre,ako sa niektori tvaria asi by ich v prvej lige bolo o dost viac. A preco su Marshally na vsetkych festakoch? 01.Ak si niekto kupi nenormalne predrazeny aparat /aspon pre mna/ mesa iste by ho nedal na festival. 02.Univerzalnost Marshallu je veeeelmi silna deviza,ktoru mesa postrada.Ktory napr.country,alebo bluesovy /sucasny/ gitarista hra na mesu?Je neviem o ziadnom.Vsetci maju marshally. Jednoducho pouzivanost tej ci onej znacky v prvej lige /moj zdroj nie je len muzikus/je pomerne objektivnym meritkom kvality,pretoze tam financie nehraju ulohu.Pripada mi velmi smiesna predstava,ze npr.Zak Wylde si nemoze dovolit mesu:)Pozrel som si zostavu Metallica,pretoze som ich povazoval sa ackovych predstavitelov mesy.Maju tam mesy od vymyslu sveta,ale este aj tam....co to ma ten Kirk Hammet zlate v tom racku?Marshall JMP-1.Toto niesu predstavy ani dohady,ale realita. Mas pravdu,ze este je k tym marshallom kopec krabiciek atd....co z toho vyplyva?Ze je lepsie dokrmit si marshall nez pouzit mesu.Takze ono na tych marshalloch asi nieco bude. Nechcem posobit,ako marshallovsky fanatik.Nedospel som k tomu tak,ze som sa jedno rano zobudil a povedal si ""idem hrat na marshaly"".... Samozrejme mesa su po <> aparaty to ani v najmensom nespochybnujem /triaxis je vazna bomba/len marshall mi dava podstatne viac vyhod dolezitych pre moj zvuk a sposob hry.
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #154 kedy: 03. August , 2005, 13:43:34 »

...a este suhlasim,ze ked si kupis mesu tak to hra tak,ako gitaristom ktori na mesu hraju,ktezto ked si kupis Marshall,treba s tym este spekulovat.To je tiez realita.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #155 kedy: 03. August , 2005, 13:56:14 »

Rastis: trochu mimo temy, hravas teraz s Ska2Tonic? Ich ukazku (co si nahraval) si daval v minulosti na forum.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #156 kedy: 03. August , 2005, 14:00:58 »

K teme> Podobne clanky treba brat s rezervou. Doktor> Pozri www.ska2tonics.sk :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #157 kedy: 03. August , 2005, 15:53:23 »

Pozerám, že po chvížke kžudu sa debata zas priostruje. :) Rastis má zaujímavé zamestnanie uvedené na stránke ska2tonics.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #158 kedy: 03. August , 2005, 15:59:48 »

Citácia
Originally posted by dr.karpathorky ...hravas teraz s Ska2Tonic? Ich ukazku (co si nahraval) si daval v minulosti na forum...
Len kratko, kapela funguje par rokov a ma to pekne rozbehnute. Kapela ma na com pracovat, ja tiez. Chut je, potencial tiez - tesim sa.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #159 kedy: 03. August , 2005, 16:00:32 »

Citácia
Originally posted by Pitu ...Pozerám, že po chvížke kžudu sa debata zas priostruje. :)...
Aaaale - uhorkova sezona Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #160 kedy: 03. August , 2005, 16:09:42 »

Citácia
Originally posted by Jimi Cimbala ...Ktory napr.country,alebo bluesovy /sucasny/ gitarista hra na mesu?...
Jirko Vana - Mark II. Clanky, profily, rady a odborne vedomosti Vitu Stefla na mna posobia odjakziva velmi zlym dojmom. Je sice encyklopedia, ale zarovne mi pripada ako naivny 14 rocny pubertak-fantasta. Ale toto uz je tak mimo, ze sa p.Steflovi ospravedlnujem :)... Mesa/Boogie nie je predrazene. Stoji tolkoto penazi uz od cias, ked to bola hand made firma. Sucasne hand made firmy z USA su stale drahsie. Predrazene je MB mozno v Europe...
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #161 kedy: 03. August , 2005, 17:47:25 »

Jimi: Zakk najnovsie presiel na Krank. Metallica ma Marshalloch uz VELMI dlho nehrava. Staci si vypocut hociaky koncert z poslednych X rokov a hned je jasne, ze ten zvuk Marshall nie je. Takisto nepoznam vela metalovych kapiel, co dnes hra na Marshalloch. Skoro vsade Peavey 5150/XXX/JSX, Mesa, ENGL potom VHT, Framus... Netvrdim tym, ze Marshally su zle, ale snazim sa tym ukazat, ze doba uz pokrocila a mnoho ludi uz od aparatu ocakava veci, ktore jedoducho Marshall neposkytuje.
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #162 kedy: 03. August , 2005, 19:03:04 »

PITU:Debata je v pohode.Rastis ma mesu-vie o com pise a ja tiez to iste s Marshallom. Rastis:Ano mas pravdu.Jirko sice mesu ma,ale hral som snim uz niekolko vystupeni a ani na jednom mesu nepouzil,ale ma ju. MAGEZ:Ja netvrdim,ze metallica hrava na Marshalloch.Metallica je v prvom rade mesa,ale kirk ma jmp 1 v racku.Mozno ako ""doplnok"".Ich zvuk skutocne nie je Marshall,ale z jmp1 dokazem dostat zvuky velmi podobne mese,ale nesnazim sa o to.Ak by som chcel mesu uz by som ju davno mal.Ja tych metalovych kapiel co hra na marshalloch poznam dost.To som si urobil letmy prieskum.Skor by ma zaujimalo kto hra na 5150,Engl a Framus.Tieto znacky som nezistoval.Ak vies hod to please sem.Zaujimalo ma to. Ale zase musim znova spomenut svoju skusenost,ked som videl vystupenie skupiny Romeo Verzik /Madarsko/ kde mal jeden gitarista 5150 a druhy Marshall jcm 2000.Zvuky totalne rovnake.Ak by som mal ist iba podla ucha,tazko by som rozoznaval ktory aparat prave hra. Je to v prvom rade o gitaristovi co vie s potakmi na aparate nakrutit.:)
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #163 kedy: 03. August , 2005, 19:09:14 »

RASTIS:Bol som na vasej stranke,ci sa nestretneme na nejakom festaku...na hodokvase sa minieme o den....apropo...bravas si na koncerty svoj aparat?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #164 kedy: 04. August , 2005, 15:29:34 »

Citácia
Originally posted by Jimi Cimbala ...bravas si na koncerty svoj aparat?...
Hej. Nie je to MB, je to preamp Mark III od Peci Uhercika a koncak od Dura Budinskeho, naposledy mi ho tunil Brďo - chalan z MA. Vyzera to hrozne a je to dost neprakticke, preto si to planujem postahovat do racku. Ale hra to tak dobre, ze ma ani vo sne nenapadne chciet nieco ine :cool: ...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 172 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.068 sekund, 23 otázok.