Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 21:50:51
Strán: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 172 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall VS. Mesa Boogie  (Prečítané 523516 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #240 kedy: 08. August , 2006, 11:35:01 »

jimi cimbala napísal:
Citácia
Mesa hra vyborne

jimi cimbala napísal:
Citácia
!V prospech mesy hovori,ze zlu mesu som este nevidel,ale pruser od marshallu uz ano.

jimi cimbala napísal:
Citácia
Kvalitny zvuk pri nizkej hlasitosti je naozaj silnou strankou mesa.

jimi cimbala napísal:
Citácia
Samozrejme mesa su po <> aparaty to ani v najmensom nespochybnujem /triaxis je vazna bomba/.

jimi cimbala napísal:
Citácia
...a este suhlasim,ze ked si kupis mesu tak to hra tak,ako gitaristom ktori na mesu hraju,ktezto ked si kupis Marshall,treba s tym este spekulovat.To je tiez realita.

jimi cimbala napísal:
Citácia
Mark IV je pecka.Maju ju Slovenskom rozhlase.Par krat som na nu nahraval.Ak by som si mal kupit mesu,tak tiez asi tuto.

jimi cimbala napísal:
Citácia
Mesa je mi velmi sympaticka v tom,ze nerobi lacne /zvukovo/ modely

jimi cimbala napísal:
Citácia
Mesa je zamozrejme vyborna znacka a ma svoj FACE

Samozrejme,ze som tu pisal aj kritiku na Mesu a nebolo jej malo,ale urcite nemam pocit,ze by to bolo hanenie.Vsetko mam z vlastnej skusenosti a mozem si to dovolit,pretoze s jednou aj druhou znackou som uz co-to preskakal.Taktiez tu mozem ocitovat kolko krat a nie zrovna malo som tu \"nalozil\" Marshallu.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #241 kedy: 08. August , 2006, 11:45:46 »

Dave Baksh (SMU 41) napísal:
Citácia
The DSL50 has been my workhouse forever.

Corey Beaulieu (Trivium) napísal:
Citácia
I\'ve played a lot of guitar cabs and the BV 1960 has the power and the tone that I\'ve been looking for in a guitar cab. Marshall is by far the best there is and the only company I trust to get me the crushing tone I need.

Dave Murray (Iron Maiden) napísal:
Citácia
What\'s my secret weapon? Well, aside from sheer volume (laughs), I\'d have to say my Marshalls, because they\'re really great for what I do. They are the secret weapon and there\'s no secret about it - historically, they\'ve proved it! The amount of years Jim\'s been putting those babies together is wonderful.

Steve Harris (Iron Maiden) napísal:
Citácia
Marshall are the ONLY cabs I have used for as long as I can remember!
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #242 kedy: 08. August , 2006, 12:09:25 »

:) Kecy z katalogu treba brat s rezervou.Ona realita je casto ina:)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #243 kedy: 08. August , 2006, 12:32:37 »

jimi cimbala napísal:
Citácia
V ktorom svojom prispevku som hanil Mesu?Naopak.Niekolko krat som napisal,ze mesa je skvely aparat.

Myslim tym, ze ked porovnas Marshall a Mesu, tak vo vacsine prispevkov si dost propagoval Marshall ako lepsi aparat. Viem, ze to mas dobre zmapovane, len som mal pocit, ze uz stale dokola sa tu tocia tie iste debaty. Aj ked uz kazdy pozna tvoj nazor na Marshall vs. Mesa.
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #244 kedy: 08. August , 2006, 12:54:03 »

Ja som to opisoval Marshall,ako vhodnejsi pre mna a preco.Nikde som nepisal nic v duchu,ze Mesa je hovadina a kto na nej hra,tak nevie co je dobre.Ak mi vycitas prispevky poukazujuce na kvalitu Marshallu asi ti unikli tony prispevkov ktore to robia naopak a nie vzdy mam poci,ze je tam aspon snaha o objektivnost.Je totiz jedna vec a to sa asi zhodneme.Vlastnit Mesu je pre mnohych,len nenaplnitelny sen a tak si kupuju lacne Marshally,ktore im nehraju a potom nadavaju na Marshall,kade chodia casto krat v \"snovom opare\" o Mesa Boogie.A maju pravdu,pretoze tie lacne Marshally a hlavne comba.....skoda reci.Vo svojich poslednych prispevkoch som sa snazil poukazat na to,ze spravny Marshall v spravnych rukach je skvela vec a netreba odsudzovat znacku,ako celok.Taktiez,ze Mesa je zbytocne nafuknuta bublina.
Zaznamenané

hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #245 kedy: 08. August , 2006, 22:30:36 »

mne sa lubi marshall v ACDC, tam ho je asi najlepsie pocut...

..ktohovie preco - http://guitargeek.com/rigview/312/ :lol:
Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #246 kedy: 09. August , 2006, 11:06:48 »

Vcera som hral na jcm 2000 tsl 602-ake s nim mate skusenosti-malo to na moj vkus velmi zly zvuk a skusal som to z gibsonou za 33 tisic.Aby som to konkretnejsie popisal.Ked som dal OD crunch na maximum bol velmi slaby - overdrive lead som tiez dal na maximum a ten bol tiez slaby.Vobec to nemalo hutny vybydeny tonna tvrdsi rock.Skor sa mi zdalo ze tam su nekonkretne tony a dost sa to zlievalo.
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #247 kedy: 09. August , 2006, 11:31:56 »

Ja som hral par hodin cez JCM2000 TSL 60W kombo a nejlepsie znielo s kamosovou mahagonovou Klasovkou s Duncan Distortion HB pri kobylke. Ja mam pri kobylke K.A. PAF a tak som musel na Leade pridavat skreslenie, cim pribudala do zvuku spina. Duncan Distortion ma samozrejme ovela silnejsi vystup, preto stacil nizsi Gain a zvuk bol menej zablateny.

Chvilu som hral do JCM2000 TSL hlavy s Mesa Boogie Studio Preampom a nepacilo sa mi moc, co to s tym zvukom spravilo.

JCM2000 DSL su na tom vraj lepsie, raz som bol na koncerte, kde mal gitarista Gibson LP s EMG81 a hlavu JCM2000 DSL, zvuk mal genialny, Imbus a Javanne potvrdia.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #248 kedy: 09. August , 2006, 11:31:59 »

tomino - to je Marshall Žmurk . Ak si to skusal v obchode, tak asi pri \"normalnej\" hlasitosti. A Marshalle su take, ze zvuk sa robi dost aj v koncovom zosilovaci, takze aby to dobre hralo, treba to poriadne vytocit. Z JCM 2000 mam osobne pocit, ze je to zvukovo take JCM, ako bolo JCM 800, akurat to ma vyvedene na predny panel viacej gombikov a viac skreslenia, ktore ale robi to, co pises - zahltava sa. Ale mam kamosov, co to maju v HC kapele, 50W a 100W hlavu, vytacaju to nadoraz a velmi si pochvaluju.
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #249 kedy: 09. August , 2006, 11:46:55 »

Presne,ako pise Rastis.Marshall musis \"osolit\".Ak mozes skus si to u niekoho kto ho ma na skusobni a uz nejaky cas s tym robi.

martinlm:Mne tiez pokusy \"krizit\" marshall a mesu moc nevysli.Co je skoda.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #250 kedy: 09. August , 2006, 11:59:24 »

Mne sa vysledny zvuk celkom pacil (slo to do Returnu), ale (celkom pochopitelne) ako Mesa to neznelo.
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #251 kedy: 09. August , 2006, 13:45:38 »

Moj \"zvuk snov\" je mix medzi Mesou a Marshallom.Ked som to skusal kombinovat tak miesto toho aby som z kazdeho dostal to co chcem mi z kazdeho vyliezlo to co som zrovna z tej znacky nechcel.Az JMP-1 ukoncila tieto moje pokusy:)Podla mna je JMP-1 uz taka nutna reakcia na Mesu..Koniec-koncov,ked si vypocujes ten spominany SLIPKNOT tie zvuky sa podobaju az podozrivo.Jedine co sa este ako-tak znesie je Mesa hlava a Marshall box.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #252 kedy: 10. August , 2006, 19:12:58 »

jimi cimbala napísal:
Citácia
Vlastnit Mesu je pre mnohych,len nenaplnitelny sen a tak si kupuju lacne Marshally,ktore im nehraju a potom nadavaju na Marshall,kade chodia casto krat v \"snovom opare\" o Mesa Boogie.A maju pravdu,pretoze tie lacne Marshally a hlavne comba.....skoda reci.

ASTRAL: Jimi, tak s tymto musim s tebou suhlasit. Mesa Boogie su fakt hovadsky drahe aparaty a hocikto neda tolko prachov za aparat. A potom sa stane to, o com sa tu uz niekolkokrat hovorilo, ze hadzu Marshall ako celok do jedneho vreca.

rastis napisal:
Citácia
Predpoklad je ovsem ten, ze to v tych paprciach aspon trocu je. Ja sa tymi prikladmi rad ohanam, ale zober si trebars Fera Griglaka, ci Steve Vaia. Co album, to iny aparat, ale zvuk de facto totozny.

ASTRAL: O tom niet pochyb, ze na vyslednom zvuku maju podiel aj ruky. To urcite ano.  Len niektori tomu pripisuju by som povedal az rozhodujuci vyznam.

dr.karpathorky napisal:
Citácia
Ked postavis na podium dvoch gitaristov: jeden bude \"\"amater\"\", druhy napr. SteveVai. Amaterovi das Vaiovu zostavu a Vaiovi naopak \"\"amaterovu\"\". Som presvedceny, ze lepsie to bude zniet Vaiovi, JE TO V PODSTATE VSETKO V PAZURACH.

ASTRAL: Presne, ak je niekto raz amater, tak mu nepomoze ani MESA BOOGIE, ani ziadny iny aparat.
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #253 kedy: 10. August , 2006, 20:56:56 »

A ja zase napisem, ze ZVUKktory vychadza z ich aparatov maju takmer totozny preto, lebo sa uberaju na kazdom aparate za svojou predstavou a nekupuju si diametralne odlisne aparaty, a TON ktory robia prstami, menit nebudu, lebo sa im paci.
Amater nemoze zniet na ziadnom vybornom aparate dobre, lebo nema vypracovany TON.
Ja som čert..
Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #254 kedy: 11. August , 2006, 09:07:00 »

V podstate ak sa to da tak povedat tak som na mese hral-bola to kopia myslim -niesom si isty modelu mark IV.Vyrobil si ju nasho basaka frajerky brat:).Nastavil som si tam zvuk presne ten co som chcel-to jest ac/dc back in black a nepotreboval som ani sg-cku.Mesi su fakt kus dobreho tovaru.
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
Strán: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 172 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.