Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #2535 kedy: 12. Február , 2017, 20:57:15 » |
|
... Mohol to ale este trosku predlzit a menit nastavenia a korekcie na oboch.
Keby hrali na rovnakej bedni a keby naozaj pomenil korekcie, aby sa podobali, rozdiel by bol oveľa menší. Všetko hrá rovnako, rozdiel je iba v prstoch bla bla bla...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2536 kedy: 13. Február , 2017, 00:43:42 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
icotech852
|
|
« Odpoveď #2537 kedy: 19. Marec , 2017, 09:16:39 » |
|
Neviem sa rozhodnut, co sa mi paci viac. ma to ten klasicky Marshalovky zvuk z 70-80 rokov,ktory mi moc nesedi.Tu hra hlavnu rolu PRESENCE,v tom je Marshall podla mna vynimocny a pokial clovek miluje klasicky Marshalovsky presence zvuk,tak je to pecka. Ja som vsak prisiel na to,ze ked dam na JVM presence na minimum,stredy na 30% a vysky na 70% tak mam zvuk,ktory na Marshale milujem.Je to viac modernejsi,metalovy Marshalacky gain.
|
|
« Posledná zmena: 19. Marec , 2017, 09:34:04 od icotech852 »
|
Zaznamenané
|
Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2538 kedy: 19. Marec , 2017, 11:06:27 » |
|
moje usi mi povedali ze hiwatt.. pecka sound fakt mnam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #2539 kedy: 19. Marec , 2017, 11:58:08 » |
|
Karol musis si to prist vypocut nazivo do skusobne. Ja staby Marshallista zaryty uz definitivne preskakujem na Hiwatt
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #2540 kedy: 21. Marec , 2017, 13:26:38 » |
|
Karol musis si to prist vypocut nazivo do skusobne. Ja staby Marshallista zaryty uz definitivne preskakujem na Hiwatt ja som neni v ničom zaritý :D ale chcem mať trocha jasno v tvojom názore, že po rokoch hrávaš na marshall XY? modeloch a ideš na Hiwat kvôli čomu konkrétne ? hrávaš prevažne čistý , kruč či viacej skreslený zvuk ?? každý zvuk aj aparát má svoje miesto použitia len ma zaujíma že kde si sa ty umiestnil ked si prešiel na HIWATT
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2541 kedy: 31. Júl , 2018, 08:44:39 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2542 kedy: 31. Júl , 2018, 08:52:22 » |
|
hmm nepride ti to ze kazdy z tych zvukov sa da natocit na hociktorom z markov? mi to pride jak tie mark I/II zvuky trochu, akoze hra to pekne len ci je po tomto zrovna dopyt netusim ale tak oni vedia lepsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #2543 kedy: 31. Júl , 2018, 08:59:14 » |
|
vela ludi pindalo na to, ked zrusili mark I a cielova skupina pre mark I sa asi nevedela zmierit s monstrom typu mark V, tak spravili 2ch verziu clean/crunch. aspon tak to vidim ja. ale podla mna to nebude mat dlhu zivotnost
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2544 kedy: 31. Júl , 2018, 09:00:43 » |
|
ano to mi dava zmysel, ale staci ti kupit ten 25w mark V ci kolko to ma a mas to iste plus viac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2545 kedy: 31. Júl , 2018, 09:26:53 » |
|
Akurat som to kamosovi pisal, ze hento spravim na Mark V kedykolvek v Tweed rezime.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2546 kedy: 31. Júl , 2018, 09:48:29 » |
|
ono to uz asi bude udel tychto velkych firiem, ze musia chcrlit modely a zaplavovat trh sami sebou, vsak to iste robia aj gitarove molochy vsak keby len o zvukove potreby islo, tak urcite staci na trhu jeden Strat, jeden Tele, jeden LP, jedno SG, jedno semi, jeden Mark a jeden Recto teda myslim co sa tyka produktov tychto konkretnych spominanych velkych vyrobcov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2547 kedy: 25. August , 2018, 18:08:22 » |
|
mesa filmore 50w
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cembo
|
|
« Odpoveď #2548 kedy: 04. Máj , 2019, 01:55:28 » |
|
... tak som sa priatelia po rokoch zase dostal do skupiny Mesa fandov. Vzdy som mal slabost pre JCM800, hlavne ked som si trebars pekne nastavil power na max a preamp tak na 10-11tu hodinu a prepol neck SC na stratke. Musel som predat ten svoj milovany Cornford Hellcat a kupil som od jedneho stryca servisovany 2203 - rok 1982. Cornford mal vzdy vyborny string separation aj pri vyssom gain ale ked doslo na tie chlpy a silu jednoducho JCM 800 nic neporazi, lepsie mi sedel v ruke, aj ked pri takych tych tecnickejsich veciach a solach a podobnych somarinach tazko prebit Hellcat. Casom som ale zistil ze potrebujem dual recto kvoli tomu co vlastne ponuka tie punch low end a tak a mal som zase chrobaka a bol som v prdeli. Takze som sa musel zamysliet, vsetko som popredaval a nakoniec som skoncil pri Road King 2 head. Aby som to skratil, dual recto kanaly samozrejme vyborne ako to tu vsetci dobre vieme, a aj ten lone star kanal, ale co ma prekvapilo najviac je kanal 2 co je v podstate Stiletto preamp. Mid range zvuk, silny punch ako Marshall, ale hlavne som z toho vytiahol ten moj oblubeny zvucik velmi blizko toho co som mal vzdy tak rad na mojej 2203 a to znamena ze uz nemusim furt rozmyslat co predat a kupit pretoze v tejto bedni je vsetko co si jeden nepokojny gitarista moze zelat. Nehovoriac o progressive linkage a inych funkciach. Mam rad Dual Recto a aj Marshall a teraz mam v podstate oba zvuky v jednom baleni a v poriadnej kvalite (plus lonestar kanal ako velmi dobru nahradu za moj stary twin reverb a tone king). Stratil som kopec penazi pocas celych tych rokov kupovania sekacov a aj novych veci a predavania a vsetkych tych stresov z cirkulovania medzi Mesa - Brit zvukmi, aj zenu so tym sral: "Dufam ze na tych svojich nakupoch a predajoch zarabas", takze si myslim ze som kludne mohol ist rovno na tuto volbu a bol by klidek. Divim sa ze produkciu tohoto modelu v Masa zastavili ked si predstavim ako su taketo univerzalne zosilovace na trhu uspesne, trebars H&K Triamp alebo Egnater Tourmaster ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #2549 kedy: 07. Máj , 2019, 18:50:00 » |
|
Si normalny ? To co ta napadlo priznat sa s vexlovanim aparatou zene ? Vasen a emocie tohto druhu zeny nikdy nepochopia ... a este aku bednu k tomu pouzivas ?
|
|
« Posledná zmena: 08. Máj , 2019, 07:37:20 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|