rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #105 kedy: 07. Júl , 2005, 00:26:42 » |
|
Originally posted by martinLM ...Vsetko je v prostoch, ano, ale nie uplne na hocicom, uznaj ... By si sa divil, kolko tie paprce zavazia. Ja obcas ked pocuvam nase stare nahravky zo skusobne, tak sa zamyslam nad svojim zvukom a casto dospejem k tomu, ze aky je si stale velmi podobny. Potom premyslam, ze na com som to nahraval, a ked si spomeniem, ze trebars na stary Electro Harmonix Big Muff a zosik Tesla a nepripadne mi to diametralne ine (zvukovo) ako sucasna lampova zostava, tak sa iba divim . Ono je to viac o pocite z hry na konkretny aparat, ako o zvuku, co z toho leze. Predpoklad je ovsem ten, ze to v tych paprciach aspon trocu je. Ja sa tymi prikladmi rad ohanam, ale zober si trebars Fera Griglaka, ci Steve Vaia. Co album, to iny aparat, ale zvuk de facto totozny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #106 kedy: 07. Júl , 2005, 00:31:05 » |
|
No a aby som hajil svoje celozivotne postoje, tak JCM 800 je strkovity aj rozsypany. Nie az tak, ako JCM 900, ale je to tam. Ale zase - uprimne, ked si vypocujem nieco z obdobia, ked som hral na JCM 800, neznie mi to o moc inac, ako nieco na inom aparate Farba zvuku moze byt ina, ale to je asi tak vsetko.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #107 kedy: 07. Júl , 2005, 09:38:38 » |
|
Originally posted by rastis Ja obcas ked pocuvam nase stare nahravky zo skusobne[/b] Ale? A mohli by sme si ich aj mi obcas vypocut?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #108 kedy: 07. Júl , 2005, 11:35:20 » |
|
frakos - no to zase nie je ziadna slava, akesi neumele pokusy z pred 10 a viac rokov, navyse na kazetach rozneho veku a umiestnenia (spravidla neznameho) v priestore... Ale ked nebudem mat niekedy co robit, mozno nieco ponachadzam a zdigitalizujem. Ale sam vies, ako to chodi - spievane veci som tiez sluboval v januari 2004 ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #109 kedy: 07. Júl , 2005, 16:20:38 » |
|
Ked postavis na podium dvoch gitaristov: jeden bude ""amater"", druhy napr. SteveVai. Amaterovi das Vaiovu zostavu a Vaiovi naopak ""amaterovu"". Som presvedceny, ze lepsie to bude zniet Vaiovi, JE TO V PODSTATE VSETKO V PAZURACH.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #110 kedy: 07. Júl , 2005, 18:48:51 » |
|
rastis: na JCM 800 musis mat dobru gitaru, hutnu, co ma objem, ked som do toho strcil strakac tak to bolo tiez pieskovite.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #111 kedy: 07. Júl , 2005, 19:04:08 » |
|
Podla mna JCM800 zneju lepsie ako JCM900, maju muzikalnejsi, hutnejsi zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #112 kedy: 07. Júl , 2005, 22:22:06 » |
|
MAJO:Ano. A.J.:Moj milovany Marshall...dufam,ze si bol na neho dobry a dal mu vsetky potaky do prava!!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #113 kedy: 07. Júl , 2005, 22:33:01 » |
|
Originally posted by dr.karpathorky ..Som presvedceny, ze lepsie to bude zniet Vaiovi... Ja som presvedceny, ze Vaiovi to bude zniet tak, ako predtym, amaterovi +/- tiez . Teda ako v tom nebudu fakt take skoky, ze gitara strcena do aparatu vs. gitara strcena do gramafonu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #114 kedy: 07. Júl , 2005, 22:38:45 » |
|
Pri Marshalle to plati dvojnasobne.Marshall ti NIC neodpusti.Pocujes uplne vsetko-tam je to dost o rukach. Gitaristi,ktori sa chcu ""skryvat"" za aparat nech velmi,velmi rychlo zabudnu na Marshall. Tym samozrejme nechcem povedat,ze ked si niekto kupi mesu automaticky je z neho virtuoz-to rozhodne nie!Len tvrdenie,ze vsetko je v rukach mi pride obzvlast vystizne pre marshall.Marshall ti proste vsetko vrati.Cistucky ton aj uplnu spinu.Marshall proste neoklames....a preto ho luuuubim!!! Mesa mi v tomto smere pride o dost ""milosrdnejsia""....hlavne na doprovody,ale ked niekto nevie hrat...nepomoze mu ani marshall boogie&kettner....takze ....je to fakt hlavne v rukach.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #115 kedy: 07. Júl , 2005, 23:31:19 » |
|
Originally posted by Jimi Cimbala Pri Marshalle to plati dvojnasobne.Marshall ti NIC neodpusti.Pocujes uplne vsetko-tam je to dost o rukach. Gitaristi,ktori sa chcu ""skryvat"" za aparat nech velmi,velmi rychlo zabudnu na Marshall. Tym samozrejme nechcem povedat,ze ked si niekto kupi mesu automaticky je z neho virtuoz-to rozhodne nie!Len tvrdenie,ze vsetko je v rukach mi pride obzvlast vystizne pre marshall.Marshall ti proste vsetko vrati.Cistucky ton aj uplnu spinu.Marshall proste neoklames....a preto ho luuuubim!!! Mesa mi v tomto smere pride o dost ""milosrdnejsia""....hlavne na doprovody,ale ked niekto nevie hrat...nepomoze mu ani marshall boogie&kettner....takze ....je to fakt hlavne v rukach. Skus stary Hiwatt potom a budes ich lubit najviac . Na nich sa hra najtazsie, tazsie ako na Marshalloch, maju cistejsi a dynamickejsi zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #116 kedy: 08. Júl , 2005, 12:53:58 » |
|
Jimi, dal som si Triaxis-preamp do tvojho Marshallu do Returnu a znelo to v pohode. Preamp na Marshalle som mal tym-padom nefunkcny. Ale vsak ho hadam este niekedy opacim aj v tom zapojeni, ako hravas ty.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #117 kedy: 09. Júl , 2005, 22:28:14 » |
|
Dr.KARPATHORKY:Ty si mi povedal jednu velku pravdu.Preamp Mesa sice hra na Marshall fakt v pohode,ale predsa len sa to podstatne lepsie ozve na zapojeni Mesa-Mesa.....ale mohli by sme sa s tym pohrat....mozno objavime taku kombinaciu,ze dovidenia...ono skusit namiesat nieco medzi mesa a marshallom mi pride fakt dost dobry napad.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #118 kedy: 09. Júl , 2005, 22:55:39 » |
|
Mna zaujima kombinacia Mesa preampu a Marshall JMP-1 preampu do spolocneho koncaku. Ako som uz spominal - oba zvuky v jednom racku (priblizne) Tam je ten problem, ze ak ten Marshall potrebuje ten koncak trochu nakresleny, co Mesa nepotrebuje..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #119 kedy: 10. Júl , 2005, 00:08:40 » |
|
martinLM - ak chces vlastnit MB preamp aj Marshall preamp, snad budes mat odpovedajuci koncak a nebudes to rvat do Mono 50 - to by si bol podivin. Budes s tym hrat napr. do Fifty/Fifty alebo 9100, oba su to nezavisle stereo koncaky, takze si mozes kazdy vykurit inac. A okrem toho nie som si isty, ci je JMP spravny predstavitel klasickeho Marshallackeho preampu, tak ako je to u Studio Preampu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|