Zasa si vstal lavou nohou?
neviem, vacsinou som rano tak rozjebany, ze nevnimam nic co sa deje, ne este aby som si vsimal, ktorou nohou prvou slapnem na zem. preco sa pytas?
Rhapsody sa uz vola Rhapsody of Fire, lebo prehrali sudny spor o svoj nazov s nejakou firmou riesiacou "Premium Music Subscription Service". Taka je to velka kapela
co je to velka kapela? pouzil som ja ten termin niekde? otazka je, ci ich pozname a odpoved je, ze pozname. ziju z tej muziky? ziju.
Zda sa ti ze texty Team, Slobodna Europa atd. su chujoviny? Nevravim, ze su to skvosty, no tak ale porovnaj si to s podobnymi kapelami z anglicky hovoriachich krajin.
texty napriklad offspringu aj green day su kvalitativne lepsie po kazdej stranke , nez texty teamu alebo slobodky. spytaj sa pabla woozyho preco to tak je, on to studuje, tak to vie fundovane vysvetlit. skratka sa v anglictine lahsie myslienka vyjadri textom a preto ju mozes vyjadrit presnejsie a nemusis kvoli rymom a rytmike krivit hubu do nezmyselnych kokotin, ktore by v zivote nikto z huby nepustil (podobne ako v slovenskom dabingu)
Naschval nenapisem aj Horkyze Slize, lebo tam maju tie texty skor zabavnu ulohu.
a to si mozno mal, pretoze po technickej stranke su slize najlepsi textari, aki kedy na slovensku boli. akurat sa obavam, ze ani lepsi uz nikdy nebudu, pretoze jedine, co sa so slovencinou da spravit, je ten spominany zabavny text.
Alebo hovoris len cisto o metale? V metale kapely ako Testimony (ano, nemozem ich nespomenut) a Cad - vyborne to funguje. Alebo vzdy sa mi pacili Nahodni Znami (tzv, cross over), dobre sa mi tiez pocuvali Lunatic Gods.
neznam. ale kludne si zalozme na toto temu, ja si rad precitam nejaky DOBRY slovensky text pesnicky
Nie je ich moc. Samozrejme v slovencine sa tazsie robia texty, lebo mas dlhsie slova ako v anglictine a vacsina kapiel sa skratka radsej priblizi tomu zahranicnemu zvuku uz len tym, ze spieva rovnaku recu.
alebo logicky pracuju s niecim, s cim sa pracuje lahsie a tym padom mozes mat lepsie vysledky. ci ne? ty myslis, ze ked pracujes s niecim, s cim sa tazko pracuje (pouzil som slovo napicu, nevidim v tom problem), tak budes mat rovnako kvalitne vysledky ako s niecim, co ide lahsie? zvlast ked nie si profik?
A napriklad tuto Rust2Dust maju jednu pesnicku naspievanu aj po slovensky aj po anglicky a slovenska verzia je lepsia (chcem povedat - mne sa viac paci, navyse ma lepsie ohlasy v recencii - aj ked mozno je to tym, ze ten anglicky text je slaby, tak ale ako priklad posluzi - Semish a spol., prepacte
).
toto ani neviem, ci vlastne CHCEL byt argument, lebo sam si si to cele spochybnil
Nie som nejaky narodniar, ale dotkol si sa mojho maleho slovenskeho srdiecka
takze si trosicku narodniar. cely tento nas lokalpatriotizmus je smiesny, rovnako ako bazirovanie na nasej bezvyznamnej reci, ktora primarne ma plnit len dorozumievaciu ulohu, lenze ked my sa pomaly ani zapad-vychod nevieme dohovorit, nevieme ani poriadny text zosmolit, no tak je ta rec asi napicu? a ze my sme zvyknuti, a ze je materinska a ze nam lubivo znie... nuz... to este neznamena, ze do muziky sa hodi.