Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 19:39:39
Strán: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: [sic]  (Prečítané 84615 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #345 kedy: 16. December , 2011, 13:27:46 »

Ako objektivne posudis, ktory text je dobry? Kapely spievajuce po slovensky su a fanusikov maju, viac o tom neviem nic povedat.
urcite sa zhodneme, ze to, ci maju alebo nemaju fanusikov, nie je kriterium kvality - aspon nie samo o sebe.
dovolim si tvrdit - a v tom budem neoblomny - ze existuju objektivne kriteria kvality textu. to je napriklad pestrost slovnika, dodrzanie rytmiky, kvalita rymov (cim viac slabik sa rymuje, tym je rym kvalitnejsi, zrymovane odlisne slovne druhy su kvalitnejsi rym, nez zrymovany jeden slovny druh, atd.), dalsim kriteriom je akasi "potrebnost myslienky" napriklad ked pises texty na web, alebo do reklamy, tak sa snazis vyjadrit co najstrucnejsie - plati pravidlo "vyjadri myslienku a potom polovicu slov vyhod". v pesnickach aj basnach sa casto stretnes s tym, ze najdes dva verse, kde druhy existuje nie preto, ze by vyjadroval potrebnu myslienku, ale preto, ze autor nevedel vymysliet rym, tak urobil cely vatovy vers, len aby tam rym bol. toto vsetko su objektivne kriteria, z ktorych dostanes jednoznacny vystup v podobe stupna kvality, ktorym mozes porovnat nezavisle na pouzitom jazyku.

Mne sa tiez paci mnoho SK textov, ale tiez bude stale tvrdit, ze slovencina je vlastne napicu jazyk pre textovanie.
ale ved aj mne  Na zdravie! ale ked niekto napise, ze "urobte slovensky text, lebo ked spievate anglicky, tak je to ako ked madar spieva slovensky", tak proste neodolam a na tak hlupy priklad zareagujem silnym zovseobecnenim.
« Posledná zmena: 16. December , 2011, 13:28:42 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #346 kedy: 16. December , 2011, 13:34:26 »

ja mam na to taky nazor ze nech si spieva kto chce ako chce.. urcite si radsej vypocujem napriklad prave kapelu sic radsej s anglickym textom nez so slovenskym.. preco ? ebo ak niekto spieva co ja viem o traktoroch tak v slovencine to znie hrozne a irituje ma to a je to napicu.. v angline je to lepsie.. nas jazyk je proste tak makky ze aspon podla mojho nazoru sa hodi tak do popu, jazzu a maksich zanrov..  naproti  tomu napriklad taka cestina mi kludne reze aj v tvrdej hudbe tym ze rozpravaju tvrdsie.. nemaju dvojhlasky ia, ie, iu a podobne..slovencinu v hudbe myslim ale tu zrozumitelnu , nie kadeake grindy a posvometale ala burzum
este stale nikto nedal dobru slovensku rock/metalovu kapelu so slovenskymi textami kde by clovek jasne pocul o com sa spieva (lacrosse neopovaz sa sem pastnut smajdu dik)
a inak Kral Skazy (neviem preco ste pouzili prave ten priklad ale co uz s vami)  tam je myslim len Rudy Rus jediny co ma pri tom zimomriavky :) pekna pesnicka ale v ENG sa mi paci viac.. prave kvoli tomu deleniu slov Booo-Daa----Vaaaaa--aaah
zatial najuspesnejsi slovensky tvrdy text je asi Som na tebe zavisly
« Posledná zmena: 16. December , 2011, 13:39:51 od kaolko » Zaznamenané

floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #347 kedy: 16. December , 2011, 13:41:54 »

deziderovi to islo dobre aj v slovencine  Zdravíčko
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #348 kedy: 16. December , 2011, 13:43:40 »

deziderovi to islo dobre aj v slovencine  Zdravíčko

to je tvrda hudba? :) bavime sa o rocku/metale.. inak suhlasim Ursiny mal super texty.. ale to aj La Sic-a a Satansky
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #349 kedy: 16. December , 2011, 13:47:04 »

ja mam na to taky nazor ze nech si spieva kto chce ako chce.. urcite si radsej vypocujem napriklad prave kapelu sic radsej s anglickym textom nez so slovenskym.. preco ? ebo ak niekto spieva co ja viem o traktoroch tak v slovencine to znie hrozne a irituje ma to a je to napicu.. v angline je to lepsie.. nas jazyk je proste tak makky ze aspon podla mojho nazoru sa hodi tak do popu, jazzu a maksich zanrov..  naproti  tomu napriklad taka cestina mi kludne reze aj v tvrdej hudbe tym ze rozpravaju tvrdsie.. nemaju dvojhlasky ia, ie, iu a podobne..slovencinu v hudbe myslim ale tu zrozumitelnu , nie kadeake grindy a posvometale ala burzum
este stale nikto nedal dobru slovensku rock/metalovu kapelu so slovenskymi textami kde by clovek jasne pocul o com sa spieva (lacrosse neopovaz sa sem pastnut smajdu dik)
a inak Kral Skazy (neviem preco ste pouzili prave ten priklad ale co uz s vami)  tam je myslim len Rudy Rus jediny co ma pri tom zimomriavky :) pekna pesnicka ale v ENG sa mi paci viac.. prave kvoli tomu deleniu slov Booo-Daa----Vaaaaa--aaah
zatial najuspesnejsi slovensky tvrdy text je asi Som na tebe zavisly

ja mam krala skazy tiez velmi rad. a ten text je BODA MA.

mimochodom, text napisal kral slovenskeho undergroundu pista vandal, majster slova :)
Zaznamenané

stoka!
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #350 kedy: 16. December , 2011, 13:48:11 »

karol, to je tiez dobra pointa - s tym zvukom jazyka, ja som furt rozmyslal, ze co mi tam vadi a to, co si napisal to uplne vystihuje
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #351 kedy: 16. December , 2011, 13:50:59 »

ja mam krala skazy tiez velmi rad. a ten text je BODA MA.

mimochodom, text napisal kral slovenskeho undergroundu pista vandal, majster slova :)

ta ale ci pana to ten z tekova ci onakvejsi? takze boda ma to je.. hmm ok.. lebo znie to ako bodavaaaa prave preto ze 'ma' je kratka slabika a v tom songu to znie dlho :) to je presne ten problem slovenciny ze akonahle natiahnes nieco tak uz to skresluje
Zaznamenané

nos
nováčik
*
Príspevkov: 22

« Odpoveď #352 kedy: 16. December , 2011, 13:56:07 »

Ak tvrdsia kapela a slovencina,  kde to ide ruka v ruke, tak Čad. Tam si anglinu neviem ani predstavit:

Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #353 kedy: 16. December , 2011, 16:59:05 »

(...) a inak Kral Skazy (neviem preco ste pouzili prave ten priklad ale co uz s vami)  tam je myslim len Rudy Rus jediny co ma pri tom zimomriavky :) pekna pesnicka ale v ENG sa mi paci viac.. prave kvoli tomu deleniu slov Booo-Daa----Vaaaaa--aaah (...)
Ano, to je jediny moment, kedy to zaboli. Ale stale lepsie ako ENG verzia - "Hey, I'm O.K // Everyday, I'm Ok..." ci ako to je.
Zaznamenané

pidri
pravidelný návštevník
Príspevkov: 251

« Odpoveď #354 kedy: 16. December , 2011, 17:08:17 »

Ano, to je jediny moment, kedy to zaboli. Ale stale lepsie ako ENG verzia - "Hey, I'm O.K // Everyday, I'm Ok..." ci ako to je.
no ja neviem. ja mám tú skladbu fakt rád. text krásne lezie do huby a je radosť ho spievať. je to hit. bodka.
.
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #355 kedy: 16. December , 2011, 17:16:42 »

Zasa si vstal lavou nohou?

Rhapsody sa uz vola Rhapsody of Fire, lebo prehrali sudny spor o svoj nazov s nejakou firmou riesiacou "Premium Music Subscription Service". Taka je to velka kapela Bavím sa skvele

Zda sa ti ze texty Team, Slobodna Europa atd. su chujoviny? Nevravim, ze su to skvosty, no tak ale porovnaj si to s podobnymi kapelami z anglicky hovoriachich krajin. Naschval nenapisem aj Horkyze Slize, lebo tam maju tie texty skor zabavnu ulohu.

Alebo hovoris len cisto o metale? V metale kapely ako Testimony (ano, nemozem ich nespomenut) a Cad - vyborne to funguje. Alebo vzdy sa mi pacili Nahodni Znami (tzv, cross over), dobre sa mi tiez pocuvali Lunatic Gods. Nie je ich moc. Samozrejme v slovencine sa tazsie robia texty, lebo mas dlhsie slova ako v anglictine a vacsina kapiel sa skratka radsej priblizi tomu zahranicnemu zvuku uz len tym, ze spieva rovnaku recu.

A napriklad tuto Rust2Dust maju jednu pesnicku naspievanu aj po slovensky aj po anglicky a slovenska verzia je lepsia (chcem povedat - mne sa viac paci, navyse ma lepsie ohlasy v recencii - aj ked mozno je to tym, ze ten anglicky text je slaby, tak ale ako priklad posluzi - Semish a spol., prepacte  Smútim).

Nie som nejaky narodniar, ale dotkol si sa mojho maleho slovenskeho srdiecka Bleee

V poslednom case je cim dalej tym viac dobrej Slovenskej muziky so Slovenskymi textami
Anglicky hovoriace staty skomercnily muziku preve tak ako aj priemysel a vsetko ostatne tak sa stala Anglictina najpopularnejsia. to neznamena ze je to najlepsi jazyk na tvorbu
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #356 kedy: 16. December , 2011, 17:36:08 »

Anglicky hovoriace staty skomercnily muziku preve tak ako aj priemysel a vsetko ostatne

Nechajte ma vydýchať

By si sa divil, ake kvanta zaujimavych "nekomercnych" angloamerickych kapiel by si nasiel, najma tych z USA. Naopak my tu prakticky nemame ziadnu...
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #357 kedy: 16. December , 2011, 17:46:17 »

Nechajte ma vydýchať

By si sa divil, ake kvanta zaujimavych "nekomercnych" angloamerickych kapiel by si nasiel, najma tych z USA. Naopak my tu prakticky nemame ziadnu...

Skor ci neskor niake urcite budu ..
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #358 kedy: 16. December , 2011, 17:54:56 »

Skor ci neskor niake urcite budu ..

Ako koniec sveta.  Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #359 kedy: 16. December , 2011, 18:02:18 »

Ako koniec sveta.  Popiskujem si
Vidim ze si optimista
Zaznamenané
Strán: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.