Branko
|
|
« Odpoveď #375 kedy: 21. December , 2011, 00:04:55 » |
|
to, co si TY napisal, si JA myslim, ze je uplna hovadina, ale nakolko uz tu o tom raz bola siahodlha a samozrejme uplne bezvysledna tema, tak sa mi to nechce vobec dalej pitvat. dam len jeden priklad:
ak plati, co si napisal hore, tak bude umenim uplne cokolvek na planete. od hovna uprostred parkoviska, cez hrbu papierov na mojom pracovnom stole, az po hodinu znejuci rozladeny akord zahrany na jolane galaxis do linky. staci, ze sa na planete najde jeden jediny clovek, co v tom umenie uvidi.
nezvazis svoju definiciu?
No a ? Ved aj ked ten jeden jediny clovek to bude vnimat ako umenie, tak kde je problem ? Celkovo umenie je tazko definovat, lebo ako pise Ondreeee - cisto subjektivna zalezitost. Nie su hranice "toto je/nie je umenie".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #376 kedy: 21. December , 2011, 00:26:36 » |
|
Podla mna sa v hovne uprostred parkoviska skryva umenia az az Dala by sa o tom napisat dobra basnicka, resp. zaobalit do nejakeho pribehu... btw. (vid prvy comment) Samotny objekt umenim este neni, ale ked tomu dodas dobru pointu tak by som v tom problem nevidel.
|
|
« Posledná zmena: 21. December , 2011, 00:28:17 od Pablo Woozy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
traktor
|
|
« Odpoveď #377 kedy: 21. December , 2011, 01:48:37 » |
|
náhodou taký Muller ma super texty ( napr. LSD )
češi majú aj dosť metalu s českými textami a jazyk až taký rozdielny nie je.
alebo Emor - Žatva ?
kto na slovensku vie napísať dobrý text po anglicky ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #378 kedy: 21. December , 2011, 09:30:37 » |
|
vidim chalani, ze ste schopni obhajit hovno ako umenie gratulujem, netusil som, kam az medze relativizmu siahaju češi majú aj dosť metalu s českými textami a jazyk až taký rozdielny nie je.
v tej tvrdosti reci, co spominal karol, rozdiel je a dost znacny. celkovo ten jazyk znie dost rozdielne. kto na slovensku vie napísať dobrý text po anglicky ? pokial je dobry za 3, tak ja
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #379 kedy: 21. December , 2011, 10:27:27 » |
|
nezvazis svoju definiciu?
nuz nezvazim a dalej si za nou stojim :D :D :D nechcem tu byt za mudrlanta len preto, ze mam statnicu z dejin umenia :D hihihi moj nebohy ucitel kreslenia, Pan Milan Lehmden, mi rozpraval, ze v hlbokom komunizme niekde v 70tych maval jazzovu kapelu kde hravali podla ledabolo nakreslenych ciar na notovom papiery. vtedy ako naivny prvacik mi to pripadalo na kilometre vzdialane od umenia.. mimochodom najlepsie prace na temu vnimanie umenia a estetiky ako takej ma umberto eco ..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #380 kedy: 21. December , 2011, 11:29:05 » |
|
najlepsie prace na temu vnimanie umenia a estetiky ako takej ma umberto eco ..
priznam rovno totalnu lenivost, nechces nam sem niekde nieco z tych prac pichnut pod nos? snad nebudem jediny, kto by si o tom nieco fundovane precital.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #381 kedy: 21. December , 2011, 11:35:24 » |
|
Podla mna sa v hovne uprostred parkoviska skryva umenia az az Dala by sa o tom napisat dobra basnicka, resp. zaobalit do nejakeho pribehu... btw. (vid prvy comment) Samotny objekt umenim este neni, ale ked tomu dodas dobru pointu tak by som v tom problem nevidel. prave si zlucil vyznam pojmov "namet" a "umelecky vytvor" do jedneho. podla teba, ked je nametom umeleckeho diela "krvave sonety" prva svetova vojna, tak prva svetova vojna je zaroven umenim? lebo potom moze byt umenim kazda vojna a potom dalej bol vlastne hitler velky umelec. akurat asi predbehol dobu, kedze ho na vytvarku nechceli
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #382 kedy: 21. December , 2011, 11:46:40 » |
|
prave si zlucil vyznam pojmov "namet" a "umelecky vytvor" do jedneho. podla teba, ked je nametom umeleckeho diela "krvave sonety" prva svetova vojna, tak prva svetova vojna je zaroven umenim? lebo potom moze byt umenim kazda vojna a potom dalej bol vlastne hitler velky umelec. akurat asi predbehol dobu, kedze ho na vytvarku nechceli Nezlucil, ja som sa povodne pytal ci vidis umenie v plechovke. Nie ci je plechovka sama o sebe umenim. Vsak tak vznika ne? Ze vidis iny rozmer niecoho co ini nevidia a das tomu ksicht. A za to... zato sa uznavam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #383 kedy: 21. December , 2011, 22:03:49 » |
|
. Samotny objekt umenim este neni, ale ked tomu dodas dobru pointu tak by som v tom problem nevidel.
toto sa mi pozdava takto povedane
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #384 kedy: 24. December , 2011, 11:29:58 » |
|
iggy strasne rad pises prispevky tak aby zneli mudro a elegantne, ale niekedy... niekedy to nerob
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #385 kedy: 24. December , 2011, 14:03:44 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #386 kedy: 24. December , 2011, 16:25:35 » |
|
Kaviarenský krasoduch sa tomu hovorí .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #387 kedy: 11. Január , 2012, 10:27:08 » |
|
v sobotu mame akciu v bratislavskom randali. Uvitame kapely Bedlam, we created monster a cesku kapelu sic.engine.
Ja (stoka) by som vas vsetkych rad pozval, kto pride dame nejake to pifko a zakrpcime na nejake tie "karlogottovky"
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
shanike
|
|
« Odpoveď #388 kedy: 11. Január , 2012, 12:14:09 » |
|
velmo pekny poster, imho.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #389 kedy: 11. Január , 2012, 13:39:15 » |
|
iggy strasne rad pises prispevky tak aby zneli mudro a elegantne, ale niekedy... niekedy to nerob niekedy sa specialne pre teba pokusim napisat prispevok ako retardovany koko*t. verim, ze sa ti to potom bude blizsie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|