Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 14:38:23
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: takže, ako riešiť občiansko právny spor, aneb ako sa vyrába molotov koktejl?  (Prečítané 12630 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Srnac
pravidelný návštevník
Príspevkov: 322

« Odpoveď #30 kedy: 27. Máj , 2009, 01:34:23 »

takže, v našej skúšobni skúšame od decembra min. roku. asi pred mesiacom to jednému kok*tovi z ulice začalo vadiť a začal na nás volať policajtov, lebo sa "nemôže zrelaxovať na svojej záhrade pri takom nápore hluku". je pravdepodobne jediný, ktorému to vadí a aj to dosť nepochopiteľne, medzi oknami našej skúšobne a jeho domom je ulica a jedna budova. nikdy sme nehrali po 20:00 a skúšame max 2x do týždňa.

takže, ako sa brániť? čo nám vlastne môže a čo nám nemôže? je to popiči skúšobňa a nechceme o ňu prísť a okrem iného je tu v TO dosť veľký problém zohnať skúšobňu.  Na zdravie!

alebo máme začať chystať akciu? asi 20 cigáňov, palice a benzín?

dík moc.

moja suseda uz asi 2 roky intenzivne protestuje a nic nezmohla minule sa dokonca ocitla vedla mna v najvacsom hudobnom rozpolozeni lebo foter ju pustil dnu:D bohuzial stale len nadava a ja hram nadalej:D takze nezmoze nic pokial nerusite nocny klud Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! len tak dalehj play loud
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #31 kedy: 27. Máj , 2009, 08:02:24 »

moja suseda uz asi 2 roky intenzivne protestuje a nic nezmohla minule sa dokonca ocitla vedla mna v najvacsom hudobnom rozpolozeni lebo foter ju pustil dnu:D bohuzial stale len nadava a ja hram nadalej:D takze nezmoze nic pokial nerusite nocny klud Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie! len tak dalehj play loud

Tak tak. Ja terorizujem uz dlhe roky cely dom hlasnym pocuvanim hudby (kedysi mi zvonili aj z 3. poschodia nado mnou) a postupne rezignovali vsetci. Pravne tiez nemaju sancu na nic. Treba si susedov postupne prevychovat. Som frajer

Akurat plati nepisana dohoda, ze neramusim medzi 12-15 tou prilis nahlas, ked spia male deti.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #32 kedy: 27. Máj , 2009, 08:12:46 »

Treba si susedov postupne prevychovat. Som frajer
tak tak, keby si bol moj sused, tak by som ta prevychoval nejakym modernym, podladenym, hi gain metalom  Je to frajer
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 27. Máj , 2009, 09:16:18 »

Tak tak. Ja terorizujem uz dlhe roky cely dom hlasnym pocuvanim hudby (kedysi mi zvonili aj z 3. poschodia nado mnou) a postupne rezignovali vsetci. Pravne tiez nemaju sancu na nic. Treba si susedov postupne prevychovat. Som frajer

A čo tak zakon 182/1993  Platí že vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažovať iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie ohroziť susedovu stavbu alebo pozemok úpravami pozemku alebo úpravami stavby na ňom zriadenej bez toho, že by urobil dostatočné opatrenie na upevnenie stavby alebo pozemku, nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami Žmurk
« Posledná zmena: 27. Máj , 2009, 09:16:49 od udry » Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #34 kedy: 27. Máj , 2009, 09:21:07 »

Akurat plati nepisana dohoda, ze neramusim medzi 12-15 tou prilis nahlas, ked spia male deti.

ty by si mal vlastne od susedov brat nejake prachy lebo zadarmo pocuvaju kvalitny progrock  ha ha ha
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #35 kedy: 27. Máj , 2009, 09:22:42 »

A čo tak zakon 182/1993  Platí že vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažovať iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie ohroziť susedovu stavbu alebo pozemok úpravami pozemku alebo úpravami stavby na ňom zriadenej bez toho, že by urobil dostatočné opatrenie na upevnenie stavby alebo pozemku, nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami Žmurk

......to je toto "môžu vás vysáčkovať z dôvodu porušovania súžitia.....ak sa nachádzate v časti kde sú výlučne obytné domy a v rozmedzí susedstva 4 - 5teho domu nie je žiadna firma s rovnako hlučnou prevádzkou ak sa to dostane na súd".....ale ak je v blízkosti firma s hlučnejšou prevádzkou, alebo iný zdroj hluku podobnej úrov tak sa ich to netýka a rovnako sa ich to netýka ani v tedy ak nepresiahnu hlasitosť 50+5dB, pod túto hranicu to nie je nadmerný hluk......aj keď sa to niekomu ako nadmerný hluk zdať môže......
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 27. Máj , 2009, 09:25:28 »

tak tak, keby si bol moj sused, tak by som ta prevychoval nejakym modernym, podladenym, hi gain metalom  Je to frajer

......na to je veľmi jednoduché riešenie......deelektrifikácia.....  Bacha na vec kamo! ........  Bavím sa skvele
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #37 kedy: 27. Máj , 2009, 09:29:54 »

ak sa nachádzate v časti kde sú výlučne obytné domy a v rozmedzí susedstva 4 - 5teho domu nie je žiadna firma s rovnako hlučnou prevádzkou
nechcem to rozpitvavat,ale to je stanovene zakonom? Hlavne to "rozmedzie 4-5 domu".
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 27. Máj , 2009, 09:38:24 »

nechcem to rozpitvavat,ale to je stanovene zakonom? Hlavne to "rozmedzie 4-5 domu".

.....nie je, ale pri meraní hluku sa berú do úvahy, vzdialenosť zdroja, vzdialenosť obdobného zdroja ak je.....reagoval som na tento konkrétny prípad, kde autor uvádzal, že to nie je priamy sused......je to bežná prax.......
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 27. Máj , 2009, 09:38:46 »

......na to je veľmi jednoduché riešenie......deelektrifikácia.....  Bacha na vec kamo! ........  Bavím sa skvele

ja som tak liecil diskofilnych pubertalnych susedov, ked zacali pustat svoje hovadiny na plne kolo.. vypiekol som cannibal corpse a bolo po diskoteke Bacha na vec kamo!
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 27. Máj , 2009, 09:41:25 »

ja som tak liecil diskofilnych pubertalnych susedov, ked zacali pustat svoje hovadiny na plne kolo.. vypiekol som cannibal corpse a bolo po diskoteke Bacha na vec kamo!

.....ano to je obvyklé riešenie v paneláku, tejto slasti som našťastie ušetrený.....len som chcel poukázať na to, že sa dá zájsť aj ďalej a ak to nevieš dokázať tak následné zapájanie nebude až taká lacná záležitosť.....  Bavím sa skvele
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #41 kedy: 27. Máj , 2009, 09:42:31 »

Prakticky nevymozitelne. :) Ak by aj znalec z odboru sudneho inzinierstva nameral nieco nad pripustnu hladinu, nechcem si ani predstavit, kolko by to jednak na sude trvalo a ako by sud rozhodol. Nikomu sa nechce toto riesit sudnou cestou, moc neiste a moznost uhrady trov konania a pravneho zastupenia odradi aj najviac zaryteho napaleneho suseda. Proste u nas mas vela obcianskych prav skratka realne nevymozitelnych. Co narobis. :) Treba to vyuzit vo svoj prospech. Žmurk Inak o par poschodi vyssie zije manzelsky par, obaja sudcovia zhodou okolnosti a pri par dohovaraniach mi sami potvrdili nemoznost pravneho riesenia. Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 27. Máj , 2009, 09:43:10 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #42 kedy: 27. Máj , 2009, 09:44:49 »

Priklepova vrtacka tiez nie je zly nastroj. Vzdy sa najde dovod trochu si zavrtat.
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #43 kedy: 27. Máj , 2009, 09:45:33 »

pani
Nocny klud je jedna vec, a povolene limity hluku cez den dalsia vec. Kedysi meranie hluku robila okresna hygienicka stanica zadarmo, teraz neviem ako sa vola, a je to za peniaze. Zohladnuje sa tam namerany hluk, ktory sa potom prepocitava podla nejakych vzorcov, pretoze sa zohladnuje aj doba, pocas ktorej hluk posobi. Takze to nie je tak, ze si mozme robit vsetci, co chceme. Ak sa vam dokaze, ze tieto limity prekracujete, tak potom to spada pod obciansky zakonnik a riesi sa to obvykle blokovou pokutou, alebo v priestupkovom konani.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #44 kedy: 27. Máj , 2009, 09:46:52 »

Progy: vies ako sa hovori - neser tigra  ha ha ha aby si nedospel do stadia, ze si budete obsierat dvere so susedmi  Bavím sa skvele

opossum: myslim, ze je aj realne, ak niekto byva v podnajme, ze mu majitel moze vypovedat najomnu zmluvu na zaklade staznosti ostatnych najomnikov, ze rusi spolunazivanie, alebo nieco taketo, nie? a vtedy netreba ani nic merat :)
« Posledná zmena: 27. Máj , 2009, 09:49:20 od styrioci » Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.