Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 12:31:03
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: takže, ako riešiť občiansko právny spor, aneb ako sa vyrába molotov koktejl?  (Prečítané 12609 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #45 kedy: 27. Máj , 2009, 09:47:31 »

tak potom to spada pod obciansky zakonnik a riesi sa to obvykle blokovou pokutou, alebo v priestupkovom konani.

Nie, obcianskopravnou zalobou na prislusnom sude.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
udry
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 27. Máj , 2009, 09:48:01 »

Prakticky nevymozitelne. :) Ak by aj znalec z odboru sudneho inzinierstva nameral nieco nad pripustnu hladinu, nechcem si ani predstavit, kolko by to jednak na sude trvalo a ako by sud rozhodol. Nikomu sa nechce toto riesit sudnou cestou, moc neiste a moznost uhrady trov konania a pravneho zastupenia odradi aj najviac zaryteho napaleneho suseda. Proste u nas mas vela obcianskych prav skratka realne nevymozitelnych. Co narobis. :) Treba to vyuzit vo svoj prospech. Žmurk Inak o par poschodi vyssie zije manzelsky par, obaja sudcovia zhodou okolnosti a pri par dohovaraniach mi sami potvrdili nemoznost pravneho riesenia. Bavím sa skvele
No ked je toto pohlad právnika,tak potom su nam právnici napiču.A sudy takisto.A zakony duplovane. Bavím sa skvele  Zostava len brokovnica,pripadne ten molotov drink. ha ha ha
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #47 kedy: 27. Máj , 2009, 09:49:04 »

No ked je toto pohlad právnika,tak potom su nam právnici napiču.A sudy takisto.A zakony duplovane. Bavím sa skvele  Zostava len brokovnica,pripadne ten molotov drink. ha ha ha

Bavím sa skvele 
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #48 kedy: 27. Máj , 2009, 10:01:39 »

Nie, obcianskopravnou zalobou na prislusnom sude.

nei je nutne to riesit sidnou cestou. Staci staznost na Mestskej policii, ktora to bude riesit.  A netreba ani meranie hluku, je to na prislusnikoch policie, ako sa k tomu postavia. Ak sa bude stazovat viac obyvatelov a dlhsiu dobu, potom to calani prehraju...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #49 kedy: 27. Máj , 2009, 10:02:37 »

Progy: vies ako sa hovori - neser tigra  ha ha ha aby si nedospel do stadia, ze si budete obsierat dvere so susedmi  Bavím sa skvele

opossum: myslim, ze je aj realne, ak niekto byva v podnajme, ze mu majitel moze vypovedat najomnu zmluvu na zaklade staznosti ostatnych najomnikov, ze rusi spolunazivanie, alebo nieco taketo, nie? a vtedy netreba ani nic merat :)

ano
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #50 kedy: 27. Máj , 2009, 12:22:16 »

Ak sa bude stazovat viac obyvatelov a dlhsiu dobu, potom to calani prehraju...

Priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu. Len v tomto pripade je podmienka, ze Ta musia nacapat priamo fizli, resp. susedia to musia mat zdokumentovane. :) Miera zavinenia je uz potom zavisla na posudeni privolanych organov. Bavím sa skvele S najvacsou pravdepodobnostou to realne budu riesit max. dohovorom, pripadne vobec nepridu alebo uplne zjebu toho nestastneho suseda, ktory si ich dovolil vyrusit (realna skusenost mojho znameho). Takze fakt tazka situacia.
Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #51 kedy: 27. Máj , 2009, 13:11:02 »

Priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu. Len v tomto pripade je podmienka, ze Ta musia nacapat priamo fizli, resp. susedia to musia mat zdokumentovane. :) Miera zavinenia je uz potom zavisla na posudeni privolanych organov. Bavím sa skvele S najvacsou pravdepodobnostou to realne budu riesit max. dohovorom, pripadne vobec nepridu alebo uplne zjebu toho nestastneho suseda, ktory si ich dovolil vyrusit (realna skusenost mojho znameho). Takze fakt tazka situacia.

nemas pravdu. ja mam ine skusenosti...
Ak sa skutocne bude stazovat viac ludi, tak "pravda" bude na ich strane. Alebo staci, ak bude mestska policia privolana v ten cas, ked budu chalani hrat a je to na nich, ako to posudia. Ale ak staznosti bude vela, tak chalani mozu na to doplatit. Mas pravdu, ze s takymito spormi sa nechce parat ani policajtom...ale ak bude niekto (sused) vytrvaly, tak moze dosiahnut svoje. potom sa bude jednat o priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu a tresta sa bud blokovou pokutou do vysky 500 sk, alebo sa v zavaznejsich pripadoch (ak ide napr. o opakovany oriestupok) riesi priestupkovym konanim, kde sa moze dat aj vyssia pokuta.
« Posledná zmena: 27. Máj , 2009, 13:32:48 od opossum » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #52 kedy: 27. Máj , 2009, 13:16:39 »

Alebo staci, ak bude mestska policia privolana v ten cas, ked budu chalani hrat a je to na nich, ako to posudia. Ale ak staznosti bude vela, tak chalani mozu na to doplatit.

Hej, ja som sa bavil o pustani hlasnej hudby. Samozrejme ze pokial ich nacapu, tak uz to zdokumentuju a mozu dostat aj pokutu (musi tomu predchadzat ale ozaj vytrvale stazovanie viacerych susedov). Len pokial z praxe viem, tak na to zvysoka s... a nechce sa im ani chodit kvoli takymto prkotinam. Z vlastnej skusenosti viem, ze oproti nam v panelaku byva nejaky blazon a obcas v noci zvykol pustat fakt naplno trebars ACDC a este aj otvori okna. Uz x krat sa stalo ze fizli ani nedosli, pricom si viem predstavit, ze im volal asi cely panelak. Typek si vyhraval aj 2 hodiny Bavím sa skvele (a to v Bratislave). Udajne mu ale niekto raz rozbil drzku a odvtedy bol klud.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #53 kedy: 27. Máj , 2009, 13:21:11 »

progy prepac - ale to ze obtazujes ludi svojou hudbou, Ti ani trosku nevadi ? trosku tolerancie - ak je to dennodenne  Žmurk
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #54 kedy: 27. Máj , 2009, 14:34:41 »

.....som veľmi zvedavý ako by mi preukázali bez merania tú hlučnú hudbu, lebo bločkom pokuty vypísaným za obťažovanie okolia si môžu akurát tak riť vytrieť.....viem si predstaviť, že by nasledovala zápisnica, kde by sa vyjadrili obe strany, ale ak ďalej by nebolo preukázané, že som neprekročil prípustnú hranicu hluku, zase by si tú zápisnicu strčiť.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #55 kedy: 27. Máj , 2009, 21:31:41 »

hm, ja môžem bez problemov pušťať dosť silné pecky, pretože nad nami býva jehovista a mám povolenia od otca mu týmto spôsobom oplatiť 14 vytopení za tie roky čo tu bývame.
Sused pod nami je nahluchlý, takže ten rámus nepočuje. Bavím sa skvele

Let's rock Som frajer
Zaznamenané
Maria Bunberova
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #56 kedy: 18. Jún , 2009, 18:50:49 »

Takže, ten občianskoprávny spor bude týmto sporom, keď sa dostane na súd. A to sa tak rýchlo nestane, a aj keď, tak pán žalobca musí zaplatiť súd. poplatok, čo určite neurobí, takže bude cvičiť policajtov a nižšiu štátnu byrokraciu.
Čau!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #57 kedy: 18. Jún , 2009, 18:55:29 »

a ty si kto preboha ?
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #58 kedy: 18. Jún , 2009, 19:09:17 »

a ty si kto preboha ?
  žeby pravnička so serialu "Sudna sien?" :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #59 kedy: 18. Jún , 2009, 19:09:59 »

a ty si kto preboha ?
predsa Maria Bunberova  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.