kto vcera bol?
Vyborny koncert plny energie. Kapela sa ukazala ako ozajstna All Star Band. vyborne instrumentalne vsuvky, Kiko ukazal svoje majstrovske umenie v roznych zanroch. Musim pochvalit aj dobry vyber skladieb, clovek sa pocas koncertu ani minutu nenudil. Vlastna tvorba o kus lepsia, nez tie Nightwish odrhovacky.
ha? niekto sa zmocnil bambusovho konta, alebo som vcera zle pocul. cize len strucne:
TOTALNA NUDA, VYHODENE PENIAZE.
absolutne to nestalo za to. ano, tarja spievala pekne, ale tie pesnicky boli prvoplanove nudy. nebolo to zle, ale proste na koncert kvoli tomu chodit? urcite nie. nic na tych songoch nebolo, zufalo priemerne napady a priemerne prevedenie. jediny dovod, ktory ma napada pre pritomnost hudobnickych spiciek, ktore tam boli, je, aby prisli ludia, ktori ich poznaju a ktori by dufali v to, v co som dufal aj ja - v prvotriednu show. nic take sa nestalo. loureira tam mal mozno dve sola, inak hral veci, ktore odohra kazda kulturakova kapela. to iste wimbish, to iste terrana.
navyse v tom kulturaku bol totalne nedychatelny vzduch, ze by tam nebola klima, by ma moc neprekvapilo ale to vyzeralo na absenciu akejkolvek ventilacie. celkovy zvuk tiez nic moc, dost sa to tam ozyvalo (sice lepsie ako DK dubravka ale predsa)
najvacsim highlightom koncertu boli zvuky, ktore pouzivala klavesacka v zavere setu (mimochodom velmi sympaticka ruska) a potom song, ktory zvukar pustil na zaver... inak uplna nuda. 25 euro a volne popoludnie sa daju vyuzit ovela lepsie. a je to fakt skoda, lebo taky potencial aky bol na podiu vcera vecer sa casto pokope nevidi...
a este mi neda nereagovat na to bambusove "koncert plny energie" - tarja bola totalne strojena, tie jej vsuvky medzi skladbami, to bola totalna katastrofa. loureira aj wimbish sa ocividne nudili, ziadny pohyb na podiu, ziadne nadsenie, nic. kludne mohli hrat spoza opony. jedine songy, ktore ich trochu rozhybali, boli covre nightwishu - she's my sin, kinslayer a nemo, inak vyzerali, ze kazdu chvilu zaspia. mali jednu prilezitos na improvizaciu, kde terrana hral uplne primitivny 4/4 zakladny rytmus, do toho loureira s wimbishom kazdy po jednom sole, podklad o troch akordoch. totalna nuda. a aj hentie covre vynikli jedine vdaka kontextu totalnej nudy, lebo za normalnych okolnosti su vecou, co by som oznacil ako "slusna pekna slapava pesnicka" ziadny superskvost na zosranie. akurat ked clovek ide na taketo mena, tak caka, ze bude mat zazitok na cely zivot a ne toto...