Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 13:46:58
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Red Special Brian May  (Prečítané 12930 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
duroslav
nováčik
*
Príspevkov: 30

« kedy: 11. Jún , 2009, 21:16:01 »

Tak toto skopcit je moj sen...zboznujem tohto cloveka a jeho jedinecnu gitaru...Samozrejme vyraba sa niekolko kopii tejto gitary, od 7 tis. Sk do vysoko cez 100 tis. Najdostupnejsie a vraj dobre hrajuce su od Burns (uz sa nevyrabaju) a pokracovatelia z
http://brianmayguitars.co.uk/
obe sa predavaju(li) po cca 20 tis. Sk...Samozrejme jednotlive kopie maju vela rozdielov, "totozne" su len tie najdrahsie, napr.
http://www.kzguitarworks.com/englishpages/e_pro.html
tie lacnejsie maj asi kazda korpus z mahagonu, origos je z dubu...

Ja mam zalusk na stavbu tejto gitary, pricom sa chcem snazit dodrzat co najvacsiu podobnost s originalom, mam plany, kamaratov gitarara a dobre vybaveneho stolara...cerpam najma z tohto clanku
http://www.brianmayworld.com/redspecial_details.htm, ale samozrejme aj z dalsich, mam dost natahaneho materialu,
som vsak v problematike uplny zaciatocnik, niektore odborne vyrazy neviem celkom dobre prelozit, napr. korpus je vyrobeny z dvoch kusov "blockboard", slovnik mi vyhodil, ze "latovka", zeby to nebola normalna jednoliata doska? Tento prvy problem vyriesit, zohnat zodpovedajuce drevo a moze sa zacat, vsetci sme nabruseni :-D
Takze nejake vase poznatky, postrehy, nazory rad privitam, dufam, ze sa mi bude darit, hodim popripade foto z vyroby...
Takze tolko zatial, majte sa. Na zdravie!
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #1 kedy: 11. Jún , 2009, 21:40:55 »

Mne sa zda, ze aj original Briana Maya je z mahagonu
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #2 kedy: 12. Jún , 2009, 06:46:03 »

tak sa mi zda ze kvalitnu  latovku vyrabaju v Banovciach , tak by som ich kontaktoval  :)
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #3 kedy: 12. Jún , 2009, 20:31:32 »

Myslím, že duroslav to má dobre naštudované - z mahagónu je iba krk, telo je originál dub. Držím palce, nech sa stavba podarí.  Zdravíčko
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
udry
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 12. Jún , 2009, 22:39:04 »

Myslím, že duroslav to má dobre naštudované - z mahagónu je iba krk, telo je originál dub. Držím palce, nech sa stavba podarí.  Zdravíčko
Aj ja držim palce. Nech ta dubova gitara pekne hrá. Potom si aj ja dám spravit "dubovku". Zdravíčko
Zaznamenané
duroslav
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 12. Jún , 2009, 23:41:33 »

Tak vseobecne: pouziva sa na vyrobu gitar spominana latovka? Pocul som z viacerych stran, ze je to vhodnejsi matros ako masiv, pevnejsi, nekruti sa...hm?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 13. Jún , 2009, 00:38:40 »

za seba si myslim, ze latovka je kokotina.

vzdy som si myslel, ze May ma gitaru z mahagonu.

duroslav - pises, ze sa v nicom nevyznas... si si isty, ze robis dobre, to co planujes robit ? aky to ma zmysel ? aku mas zaruku uspechu, ze ta gitara bude za nieco stat ? nikdy v zivote nespravis ani naznakom gitaru, ktora bude mat zvukove alebo herne vlastnosti Mayovej gitary. to je unikatny nastroj, kde polovica veci je znudze cnost, kde vacsina vsetkeho su unikatne na nahodu vyrobene komponenty, ktore v zivote nikde take nekupis...

Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 13. Jún , 2009, 08:20:06 »

vzdy som si myslel, ze May ma gitaru z mahagonu.

...asi aj má...   http://www.brianmayguitars.co.uk/the-guitars    Na zdravie!  u každeho modelu je uvedený mahagon
« Posledná zmena: 13. Jún , 2009, 09:45:21 od udry » Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #8 kedy: 13. Jún , 2009, 10:36:19 »

Mne sa zda, ze som volakde cital, ze ma celu gitaru spravenu z mahagonoveho obkladu ich stareho kozuba. Z toho aj nazov "krbovka".
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
dandee
okukávač

Príspevkov: 3

dandee

« Odpoveď #9 kedy: 13. Jún , 2009, 21:22:46 »

Moj najnovsi prirastok do rodiny...Red special

* 555.JPG (30.64 KB, 300x400 - prehliadnuté 904 krát.)
Zaznamenané
duroslav
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 14. Jún , 2009, 11:45:28 »

Mayovka original je z dvoch kusov dubu potiahnuta mahagonovou dyhou, ved som dal linky, citajte...kopie bezne predavane su z mahagonu, mozno lepsie drevo, mozno jednoduchsia lacnejsia vyroba...

rastis: dakujem za nazor, gitaru chcem robit z jedneho dovodu: som do nej zamilovany, ako aj do hry Maya, nakoniec pri osobnom stretnuti som zistil, ze Brian May je jednoducho skvely inteligentny clovek, ktory sa aj po 40tich rockoch ochotne venuje svojim fandom...detaily gitary dnes nie su problem, tremolo robi par ludi, je dost drahe (asi 6000 sk), ale podla nakresu je fakt jednoduche, dva kovove platky plus pruziny a je to Žmurk...a ako to bude hrat? To samozrejme neviem a tiez pochybujem, ze to bude totozne s origosom, ale na druhej strane Mayov zvuk je to znacnej miery dany aj aparatom, mam mp3, kde Brian hra striedavo na origosi a na Burns za 20 tis. sk a znie to veeelmi podobne...na zaver: gitaru si robim predovsetkym pre radost, nie preto, aby hrala na 1000% podobne origosu...
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #11 kedy: 14. Jún , 2009, 15:12:32 »

Presne tak, ide o tú radosť z toho vytvoreného dielka. Dôležité, že ťa to baví. Inak zvuk je daný celým zvukovým reťazcom a veľký podiel majú hlavne prsty, takže aj keby ti dal Brian svoju gitaru, nebude to ono. O to ale predsa nejde ... neberme to ako kópiu, lebo tá sa nikdy nevyrozná originálu. Nazvime to gitarou inšpirovanou Mayovkou. Bude znieť inak, ale možno vôbec nie horšie alebo lepšie, lebo zvukový vnem je subjektívny dojem. Tak ešte raz nech to pekne hrá a máš dobrý pocit z práce a potom aj z hrania.  Zdravíčko
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
udry
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 15. Jún , 2009, 19:35:52 »

Prestante už verit tym fámam,ako si 16-ročny Brian v r.1964 zostrojil gitaru s ktorou nahral potom všetky slávne tracky skupiny Queen.Ano mohol niečo zmajstrovat,ale s tym tak možno brnkal v školskych kapelach.Každy gitarar vam povie,že spravit poriadnu el. gitaru chce dake skusenosti a znalosti,nielen zobrat kus dreva,pružinu z motorky a tyčku nosiča z bicykla..Dalej- dlhe roky sa rozpravalo,že ta gitara je masiv z 200 ročneho mahagonu z krbu. A naraz ajhla už je z duba a mahagonova dyha./ teda neviem,či niekto v roku 64 robil "dyhove" el. gitary,možno?/.  Možno ta jeho "slavna krbovka" už dávno skončila v krbe. :)
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #13 kedy: 15. Jún , 2009, 19:39:52 »

Prestante už verit tym fámam,ako si 16-ročny Brian v r.1964 zostrojil gitaru s ktorou nahral potom všetky slávne tracky skupiny Queen.Ano mohol niečo zmajstrovat,ale s tym tak možno brnkal v školskych kapelach.Každy gitarar vam povie,že spravit poriadnu el. gitaru chce dake skusenosti a znalosti,nielen zobrat kus dreva,pružinu z motorky a tyčku nosiča z bicykla..Dalej- dlhe roky sa rozpravalo,že ta gitara je masiv z 200 ročneho mahagonu z krbu. A naraz ajhla už je z duba a mahagonova dyha./ teda neviem,či niekto v roku 64 robil "dyhove" el. gitary,možno?/.  Možno ta jeho "slavna krbovka" už dávno skončila v krbe. :)

ja tomu verim nerucaj mi sny   Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #14 kedy: 15. Jún , 2009, 20:53:01 »

Ja som svoju gitaru začal robiť keď som mal 16. Na zdravie!
Ani nie za 1,5 roka bola hotová Bavím sa skvele

Brian May zostrojil svoju gitaru so svojim otcom, použili dub, ktorý pochádza z obkladu ich krbu.
Väčšinu súčiastok na nej vyrobili doma na kolene.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 24 otázok.