Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 13:44:03
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Red Special Brian May  (Prečítané 12922 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #45 kedy: 19. Jún , 2009, 10:32:40 »

OK Duroslav, uz som ticho. kup si dubovu latovku, odyhuj ju mahagonom a je Ti pritom zelam vela stastia. kludne nam sem davaj priebezne fotky.  Na zdravie!

ja by som tu gitaru nerobil a keby hej, tak nejaku tvarovu napodobeninu z mahagonu, lebo by som mal istotu, ze z mahagonu bude hrat ako ma :)
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 19. Jún , 2009, 17:48:00 »

Nejaky link? Lebo mna to vazne zaujima, chcem si overit fakty...ja som to zatial necital nikde, z mahagonu ma byt krk, korpus nie...
Ale no tak. To si mam pamätat zdroje za poslednych pár rokov? Zvlašt ked ma ta gitara extra nezaujíma. Na zdravie!
Zaznamenané
cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #47 kedy: 19. Jún , 2009, 20:46:00 »

duroslav , ak robis prvy kus tak je to jedno aky material "pokazis " neber to v zlom aj ked sa budes snazit ,
 uz pri piatom kuse by som material vyberal... 
skus vyrobit nieaky prototyp  kde zistis co a ako ..... Som frajer
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #48 kedy: 19. Jún , 2009, 21:08:39 »

duroslav, chces sa nasilu opicit s dajakou kokotinou...lebo nehnevaj sa, dub je fakt strasna kokotina, z toho si vystruhaj stolik alebo zarubne do dveri..alebo chces tu gitaru, ze sa ti paci tvar? alebo nebodaj zvuk?

kebyze mas presny vykres, nejake presne info o materialoch, pripadne aj nejake info, ze si z toho dubu niekto naozaj postavil repliku a hra to, tak nepoviem ani makke fň. ale ty sa ohanas nejakymi polovicatymi informaciami, ze vraj mozno dub, pritom dalsi tvrdia, ze mahagon. zevraj je duta a mal tam byt f otvor (vies ako presne je vo vnutri vybrata?) atd atd.. vsak aj kadejake tie kopie mayoviek sa nerobia z dubu. byt na tvojom mieste, tak sa vyseriem na vsetky famy dube s dutinami a zozeniem si seriozne drevo, z ktoreho sa bezne robievaju nastroje na gitaru s plnym telom - jelsa, mahagon, topol, jasen, lipa, korina, javor, orech...ked chces nejaku exotiku, tak na top si zozen nejaku dyhu z netradicnej dreviny - palisander, cocobolo, zebra wood, koa, bubinga,  wenge, pripadne nejaky javor s peknou kresbou alebo nieco podobne. moj skromny nazor.

pri pouziti beznych drevin mas istotu, ze to bude hrat normalne.. pri dube boh vie
« Posledná zmena: 19. Jún , 2009, 21:09:10 od styrioci » Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #49 kedy: 20. Jún , 2009, 16:08:23 »

Možno ani samotný Brian May nevie z akého dreva to je Bavím sa skvele

súhlasím so 4okom, na seriózny nástroj seriózne drevo, na pokusy pokusné drevo. Zdravíčko
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #50 kedy: 21. Jún , 2009, 07:49:31 »

Na druhej strane - Brian mal tiež len jeden pokus a žiadne skúsenosti - vyšlo to. Tažke máš to 50 na 50.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
duroslav
nováčik
*
Príspevkov: 30

« Odpoveď #51 kedy: 22. November , 2009, 01:38:20 »

od 2:00...

Aky je to krk tvaru "C"?
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #52 kedy: 22. November , 2009, 09:34:29 »

Už sa teším na čas keď sem duroslav dá ukážky a bude to hrať dobre. S radosťou budem sledovať reakcie. Možno už žiadne nebudú...

Keď to bude hrať zle, tak budú všetci písať - veď som Ti to hovoril, že z duba sa gitary nerobia!!! A pritom môže byť chyba v niečom inom...
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #53 kedy: 22. November , 2009, 09:41:58 »

Ano, dub neni moc vhodne drevo, ale Mayovka je dost duta gitara, nielen v casti s potenciometrami, ale dokonca i v hornej polovici korpusu...vdaka tomu vraj dost rezonuje...May chcel vraj aj spravit F otvor, ale upustil z toho

Rád by som videl a počul nejakú gitarku z dubu, ktorá nehrá. Všetci tu píšu, že dub nie je drevo na gitary, ale príklady o tom, že dub nehrá tu nevidím. Len pokračuj a uvidíš sám.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #54 kedy: 22. November , 2009, 11:20:43 »

Rád by som videl a počul nejakú gitarku z dubu, ktorá nehrá. Všetci tu píšu, že dub nie je drevo na gitary, ale príklady o tom, že dub nehrá tu nevidím. Len pokračuj a uvidíš sám.
daj priklad gitary vyrobenej z dubu  Žmurk
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #55 kedy: 22. November , 2009, 11:23:12 »

http://www.tdpri.com/forum/telecaster-discussion-forum/95485-tele-body-wood-pin-oak.html

Staci dat do googlu a vyhodi Ti nespocetne mnozstvo gitar z dubu.  Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #56 kedy: 22. November , 2009, 11:38:04 »

... Možno už žiadne nebudú.....

preco - myslis, ze sme tu vsetci jesitni jebovia, a ide nam o to, aby sme mali pravdu ? mne je u prdele, kto si co a ako a z coho robi... akurat ked sa ma na nieco pyta, tak odpovedam podla nazoru, ktory na vec mam - to je cele...

no co Duroslav - uz si zohnal dub a dyhu ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #57 kedy: 22. November , 2009, 11:49:40 »

http://www.tdpri.com/forum/telecaster-discussion-forum/95485-tele-body-wood-pin-oak.html

Staci dat do googlu a vyhodi Ti nespocetne mnozstvo gitar z dubu.  Na zdravie!
problem je ten, ze vacsina tych gitar je z dubu len z casti, vacsinou top, kvoli zaujimavej kresbe (podobne aj ta, co dal ty, vacsina tela je z jasena, chalan to tam pise). mayovka ma z dubu hmatnik a stredny pas v tele a boky, cize vnutro je dute a spodok a vrch je mahagon (vraj, co som  tak zbezne nasiel na nete). nic to nemeni na fakte, ze je to zrnko piesku v mori a ze sa dub bezne nepouziva ako hlavne drevo na gitary Na zdravie!

ked chce niekto experimentovat,  tak nech si vystruha gitaru aj z MDF (tusim, aj z toho robili na tom fore telecaster Bavím sa skvele )
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #58 kedy: 22. November , 2009, 14:45:08 »

Daj príklad Ty. Veď Ty píšeš, že je to blbosť...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #59 kedy: 22. November , 2009, 14:54:13 »

Daj príklad Ty. Veď Ty píšeš, že je to blbosť...
rofl jak male decko  Bavím sa skvele vsak rozmyslaj, jak ti mozem dat priklad na zle hrajucu gitaru z masivneho dubu, ked sa z toho robi nabytok a nie nastroje?  ha ha ha ale hej, svojim sposobom si vyhral..
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.