Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 00:15:12
Strán: 1 ... 5 6 [7] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: La Univerz  (Prečítané 17935 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #90 kedy: 20. Máj , 2011, 22:41:34 »

som si povedal ze asi sa nebudem vyjadrovat, ale.. toto nema nic s obratmi .. to je take ze niekto sa tvari ze hra obraty a jak to cele prespekuloval, pritom to hranici s nepocuvatelnostou a to som za posledny rok dal latku dost dole co sa narocnosti tyka.. a mozno tam aj nejake obraty su ale su fakt zle zahrane.. pripomina mi to zial partiu chalanov v style 'skusame nahlas a potom ked ideme do studia nahravat zistime ze kazdy hrame inu pesnicku ci uz co sa tyka rytmiky alebo harmonie a zrazu je vinny kazdy ten druhy a riesi sa ze no dpc koho part zmenime'.. aj punk ma nejake svoje pravidla, problem je ze to cele aj plave..

mrzi ma to, sak pozname sa tu uz nejaku chvilu, mas ok nazory a vsetko ALE ked je nieco krivo zahrate nazivo tak to obcas aj prezijem, stane sa.. ale ked niekto nieco vyslovene nahra takto ako je to tam zavesene,  ze gitara neladi, cele to skace jak sa tomu zachce,  tak zacinam mat taky dojem ze dana kapela sa sklada z ludi, ktori nemaju umelecke citenie, postradaju sluch (ked skladam tak mam v puci teoriu napriklad ale pocujem ze nieco proste kua nesedi spolu, teda samozrejme pokial neratam s moznostou ze to vzdy mozem zvalit na avantgardu) pripadne ze  tam nie je  ani jeden clanok ktory by to dokazal smerovat k skvalitneniu aj co sa kompozicie tyka..

inak to frazovanie spevu je tiez dost bieda, toto sa neda ani spievat poniektore veci.. uplna sranda jak ide napriklad nejaky vers alebo refren a ze Ta Ta Tatata Tiii Ta Ta ta a zrazu ze tatatatatata lebo kua uz sme na konci riadku a este sme toho chceli vela povedat tak tam natlacim zo 3 slova..ja vlastne stale netusim ze ci je to cele vlastne recesia alebo ci sa to chce tvarit vazne ze takto to ma byt.. napriklad co killo spomenul deti z defektu tak tam je to citit ze je to recesia, ale stale to ma akusi hudobny vypovednu hodnotu, ja mam pocit ze za ten cas co si sem posielal ukazky a chcel si vyjadreni

jedine co je tam ok je spevakov hlas, normalne ze zaujimavy rozpoznatelny hlas a pokial by som mal byt objektivny tak najelpsie co by ten hlas mohol momentalne spravit je najst si nieco co ma zmysel zial.. sorry..

cize moja otazka - robite to z recesie alebo je to taky ten poloalibizmus v style ze podme hrat punk lebo tam nemusime nikto z nas cvicit ani nikam smerovat

a vlastne sak ide len o to ze staci vediet naratat do 4 a hned sa to uprace cele
« Posledná zmena: 20. Máj , 2011, 22:43:25 od kaolko » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #91 kedy: 20. Máj , 2011, 22:49:29 »

pockaj teraz Ti nerozumiem, hovorite ako keby to bolo to najhorsie co ste poculi. nahravame si to sami na zvuk teda uplne jebat. tie pesnicky, neviem teda cim to je, ze sme si ich my zlozili, ale podla mna maju nejaku strukturu a melodiu. je tam uvod, sloha, prechod, refren, sloha, solo, a zaver nejaky a rozne prehadzovane, cize zakladna struktura. Napiste nejaku skladbu teda, ktora sa Vam zda v poriadku a ktora naozaj ze zla. naozaj ma to zaujma z pohladu, ze ci tam teda aj mne nieco prekaza a viem to objektivne posudit. Pusti si pls cestu, tam ta sloha je spievana naschval tak, refren je zly ? solo ? Pusti si recyklaciu, tam vazne nepocujem nieco zle, je tu rano co tam ? vecer ? fakt si skus dat tu namahu pls a povedz co tam je horsie ako punk, lebo vazne som pocul aj horsie dema  Fuuha zíram

jo a hrame skutocne to chceme, pesnicka sa napise aka nas napadne, uplne vazne. ziadny ciel za tym neni - resp je, spravit pesnicku a ked sa nam paci, tak nahrame. neviem ale takto mimo fora sa to ludom paci, aj na koncertoch celkom uspech aspon podla reakcii ludi. bolo ich sice malo, ale uz sa rozbiehame, lebo odisiel bubenik a basak... teraz najblizsie hrame pred slobodnou europou a pod
« Posledná zmena: 20. Máj , 2011, 22:54:18 od mario bross » Zaznamenané

killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #92 kedy: 20. Máj , 2011, 23:13:16 »

Ja radsej otvorene kritizovat nebudem, lebo zas mi niekto z fora napise do temy mojej kapely ze co kritizujem ked sam neviem hrat :-D :-D ... druhykrat si to uz pustat nebudem, lebo to proste nie je moj sialok kavy...alebo dobre..nahrate je to diletantsky aj zaranzovane je to diletantsky...moj nazor na vasu tvorbu... a ked si myslis ze je to lepsie ako punk..tak si pusti napr toto.:

www.bandzone.cz/nekultura

co je taka fajn normalna kapelka z Hlohovca, no aj tak asi o petsto tried nad vami

Napr. cesta...okey necitit z toho recesiu tak asi nebude..za desat sekund tam mate 3 zmeny..to co tam hra ta solovka v slohe je krive a diletantske...to okolo minuty ten prechod to co je?  refren standard...ale zas kratky a hned zmena na tu strasnu gitaru s tym strasnym solom cez slohu..to tam je naco? a potom aj v druhej minute prechod ktory s kopakom zahra len ta tenucka gitara, je podla mna aranz fail...solo standardny punk...samozrejme mi vadí frázovanie textu..napr.: žívótóm...krátka slabika a dlhá slabika má svoj význam...zaverecna zmena na 3:16 je tiez uplne divna...

ja si od detstva vzdy predstavujem jednu vec, ci uz pri skladbach ktore som robil alebo pocuval..a to velke podium a pod nim tak 10 000 ludi...a napr. pri vas si neviem predstavit co by ti ludia robili...keby sa mali bavit a saliet na skladbu "cesta" tak by chvilu skakali..potom zas prestali..pootom..ooooo.ide refren rychlo rychlo skakat..potoom oo divny brejk a nejaka sloha so solovkov...aa refren..a nakoniec by sa vsetci zdrbali na zem...chyba tomu okrem vypychnutych veci nejaka kontinuita a celkove prepojenie podla mna...

Ale na druhej strane..ked sa to ludom paci a pocuvaju vas, a hrate pred slobodnou europou ako tu pises...tak kasli na to hrajte ako sa vam paci, je to tvoja hudba a musi sa pacit hlavne tebe :-) :-)

Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #93 kedy: 21. Máj , 2011, 07:21:03 »

(...) btw, druhy gitarista a spevak, ma praveze rad taketo podivnosti a nie obvykle obraty. Ja skor take obraty a pod. (...)

som si povedal ze asi sa nebudem vyjadrovat, ale.. toto nema nic s obratmi .. to je take ze niekto sa tvari ze hra obraty a jak to cele prespekuloval, pritom to hranici s nepocuvatelnostou a to som za posledny rok dal latku dost dole co sa narocnosti tyka.. a mozno tam aj nejake obraty su ale su fakt zle zahrane.. (...)

Obrat nie je, ked na gitare hadzes za sebou rozne akordy Žmurk Obrat akordu spociva v tom, ze sa v nejakom akorde poprehadzuje "poradie tonov", cize napriklad sa zakladny "nosny" ton zahra nie na hrubej strune, ale niekde hore a pod. Toto moc neovladam, tak si to radsej overte. Ale ked je tam akord uplne mimo stupnicu, tak to nie je obrat, ale omyl :)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #94 kedy: 21. Máj , 2011, 09:49:18 »

dobre opravujem - zvraty. lepsie, neviem ako mam napisat rozne hmaty, ako som pisal teoriu neviem, preto som aj chcel aby lubo pisal o tej harmonii Bavím sa skvele
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #95 kedy: 21. Máj , 2011, 09:56:43 »

ja si od detstva vzdy predstavujem jednu vec, ci uz pri skladbach ktore som robil alebo pocuval..a to velke podium a pod nim tak 10 000 ludi...a napr. pri vas si neviem predstavit co by ti ludia robili...keby sa mali bavit a saliet na skladbu "cesta" tak by chvilu skakali..potom zas prestali..pootom..ooooo.ide refren rychlo rychlo skakat..potoom oo divny brejk a nejaka sloha so solovkov...aa refren..a nakoniec by sa vsetci zdrbali na zem...chyba tomu okrem vypychnutych veci nejaka kontinuita a celkove prepojenie podla mna...

Ale na druhej strane..ked sa to ludom paci a pocuvaju vas, a hrate pred slobodnou europou ako tu pises...tak kasli na to hrajte ako sa vam paci, je to tvoja hudba a musi sa pacit hlavne tebe :-) :-)

Vas tie zmeny uplne dostavaju. v niektorych temach pisete, ze sa da ocakavat priebeh skladby a tu to je nahovno  Bavím sa skvele a preto som az tak prekvapeny, lebo ked sme mali napr koncert aj v piane, tak sa na nas bavilo asi najviac ludi ( boli tam nejake 4 kapely ) a isto znamenjsie ako my. a vobec to nebolo take ako opisujes ty. ja sa nehadam, viem ako si to myslel, ale toto mi skratka nejde do hlavy. nevravim, ze to je zahrate virtuozne ale...  :)  ale dik aj tak, je to konstruktivna kritika  Na zdravie!
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #96 kedy: 25. September , 2011, 12:44:13 »

http://www.sps-fekt.cz/hudba

tak tam teda hrame a kona sa to v stredu, hrame 15:30. takze kto studuje v brne, moze sa prist pozriet, vstup je zadarmo  :)

este raz diky za hlasy. mame aj 4 nove pesnicky, ktore coskoro zacneme nahravat a uz si naozaj dame zalezat na ich zahrati a prevedeni. tym dakujeme aj za nazory a kritiku, pomohlo to a zacali sme to brat "profesionalnejsie"   :)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #97 kedy: 01. Október , 2011, 18:13:46 »

kraatky uryvok z koncertu, hrali sme logicku hadanku:

Bavím sa skvele

celkom sa mi paci ten zvuk gitar... ja tam mam Marshall MG30 a Marshall jackhammer a spevak Peavey Envoy a Zoom G2Nu
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #98 kedy: 01. Október , 2011, 18:18:47 »

dobry pank nahodou :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #99 kedy: 01. Október , 2011, 22:01:16 »

uplne v pohode  Zdravíčko
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #100 kedy: 16. Marec , 2012, 18:25:48 »

posielam uplne surovu cast nahravky novej pesnicky. Viem, ze by som este nemal, ale som zvedavy na nazor z hladiska melodie a pod. Je to zatial bez sola, lebo mi dopice puklo tenke e a neni to vyhovorka Bavím sa skvele  je to nahrane na dynamiku zatial. Je to pracovna verzia

Prijmem kazdy nazor. Btw na sluchatka to znie lepsie neviem preco Bavím sa skvele

* La univerz - Nieco.mp3 (3385.54 KB - stiahnuté 109 krát.)
« Posledná zmena: 16. Marec , 2012, 18:26:05 od mario bross » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #101 kedy: 16. Marec , 2012, 19:24:29 »

take slobodkovske. neni zle, len ci to uz neni moc obohrate. nieco by sa siklo tam vymyslet originalnejsie.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #102 kedy: 17. Marec , 2012, 14:30:18 »

dik :) tu pesnicku som mal dlho rozrobenu a odkladal som to, tak som sa k tomu vratil a tesim sa z vysledku  :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.