Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 06:48:55
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: moznosti koncertov v BA  (Prečítané 5249 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« kedy: 09. August , 2009, 10:42:46 »

rudy, suhlasim s tym, ze vela ludi na miesto chodenia na koncerty mudruje ako mohli byt blizsie, lacnejsie a mohlo byt lepsie pivo. v tom mas totalnu pravdu.
na druhej strane tie podmienky na hranie...s tym nesuhlasim absolutne. v bratislave neexistuje jedno jedine miesto, kde by bola muzika hlavnym predmetom cinnosti, ktore by bolo multizanrove, poskytovalo kvalitny zvuk a zazemie pre kapelu. takyto klub tu od dob babylonu nie je a este aj ten mal svoje muchy hlavne v suvislosti s komfortom pre ucinkujucich.
to ze tu je X krciem kde sa hra je fajn, ale su to stale len a len krcmi, kde je muzika druhorada - ziaden kvalitny zvuk, ziadne kvalitne zazemie, casto miniaturne podium (napriklad hlava XXII). o kulturakoch sa ani nezmienujem, pretoze utesovat sa pritomnostou kulturaku je nonsens - opat pre vsetky spomenute podmienky.
urcite su na slovensku v mesteckach aj horsie podmienky, ale treba to skor brat z opacneho konca a neutesovat sa tym, ako tu je vlastne este dobre.
Zaznamenané

o-yep sro
udry
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 09. August , 2009, 11:40:58 »

na druhej strane tie podmienky na hranie...s tym nesuhlasim absolutne. v bratislave neexistuje jedno jedine miesto, kde by bola muzika hlavnym predmetom cinnosti, ktore by bolo multizanrove, poskytovalo kvalitny zvuk a zazemie pre kapelu. takyto klub tu od dob babylonu nie je a este aj ten mal svoje muchy hlavne v suvislosti s komfortom pre ucinkujucich.
to ze tu je X krciem kde sa hra je fajn, ale su to stale len a len krcmi, kde je muzika druhorada - ziaden kvalitny zvuk, ziadne kvalitne zazemie, casto miniaturne podium (napriklad hlava XXII). o kulturakoch sa ani nezmienujem, pretoze utesovat sa pritomnostou kulturaku je nonsens - opat pre vsetky spomenute podmienky.
urcite su na slovensku v mesteckach aj horsie podmienky, ale treba to skor brat z opacneho konca a neutesovat sa tym, ako tu je vlastne este dobre.
samozrejme,nie je to žiadna sláva...  ale zas nebudme v domienke,že všetky kluby na "zapad od nas" su super  a 100% vybavene na hudobnu produkciu. Prevadzkovat čisto hudobny klub nie je jednoducha zaležitost. Ekonomika nepustí-musiš splacat uver / napr. za ozvučenie,svetlá/alebo za to všetko platit najomne atd. Z toho zas vychadza,že tam musiš mat "vychytenu prudukciu" tj. taku,ktora zarobí.A zas sme na začiatku: na malo zname kapely alebo take,ktore nefrčia pride malo ludí-nezarobíš. Je to začarovany kruh.Dalo by sa vela pisat prečo,ako ...to tak všetko je.     P.S. Už som to tu možno pisal- jeden usa jazzmen mal klub/jazzovy/ ale zaroven prevadzkoval aj diskoteku,ktora mu ten klub živila.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #2 kedy: 09. August , 2009, 11:54:01 »

samozrejme,nie je to žiadna sláva...  ale zas nebudme v domienke,že všetky kluby na "zapad od nas" su super  a 100% vybavene na hudobnu produkciu. Prevadzkovat čisto hudobny klub nie je jednoducha zaležitost. Ekonomika nepustí-musiš splacat uver / napr. za ozvučenie,svetlá/alebo za to všetko platit najomne atd. Z toho zas vychadza,že tam musiš mat "vychytenu prudukciu" tj. taku,ktora zarobí.A zas sme na začiatku: na malo zname kapely alebo take,ktore nefrčia pride malo ludí-nezarobíš. Je to začarovany kruh.Dalo by sa vela pisat prečo,ako ...to tak všetko je.     P.S. Už som to tu možno pisal- jeden usa jazzmen mal klub/jazzovy/ ale zaroven prevadzkoval aj diskoteku,ktora mu ten klub živila.

jasne, nie je to vobec take jednoduche ako by sa mohlo zdat  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 09. August , 2009, 11:59:11 »

napriklad tu v bratislave si myslim, ze je vcelku vyhodna geograficka pozicia (podobna ako vo viedni).. podla mna, kebyze sa tu spravi dobry klub a koncerty by mali medzinarodnu propagaciu, taku aku si zasluzia, cize nie vylepenych 10 plagatov na zastavkach, ale vyslovene bombardovanie informaciami ci uz na nete, v regionalnych novinach, rockovych casopisoch, tak by to mohlo fungovat.. Cesi to maju blizko, Madari tiez, Rakusania tiez.. problem je, ze oni o tych koncertoch mozno ani netusia, ak ich vyslovene nevyhladavaju a nedavaju si snahu zistit viac.. propagacii koncertov kapiel (nemyslim teraz nase 80s heavy power speed bandy co hraju covery metallicy na dvanasty sposob.. ti mozu hrat kludne v randali spolu  s nami ostatnymi) sa venuje prilis malo energie.. my nemame klub pre akukolvek spicku undergroundu napriklad.. mame klub, kde hostime kapely, ale je uplne otrasny a ja ho nenavidim ako posluchac, nie to este ako hudobnik co by mal v nom vystupovat (ci uz kvoli zvuku, organizacii alebo priestorom).. nemozeme zavolat top undergroundovu kapelu, lebo ju nemame poriadne kde dat.. NTCcko nezaplati nikto, Inchebu tiez nie, PKO sa rusi a tiez urcite nie je najlacnejsie.. hlava 22 je mala .. spominany nenavideny Randal bol uz spomenuty.. chyba nam tu nieco ako ked som bol v Budapesti na koncerte na jednej lodi.. Lod bola pristavena na Dunaji, dany priestor by bezne fungoval ako klub na diskoteky cez tyzden a opdobne a konali by sa tam koncerty.. nieco ako cirkus barok/koncertna venue.. V danom budapestianskom klube to fakt vtedy nemalo chybu, priestor vyborny, zvuk vyborny, oraganizacia na jednotku aj ludia prisli a pritom slo o znacne mensinovy zaner
Zaznamenané

tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #4 kedy: 09. August , 2009, 12:45:03 »

chyba nam tu nieco ako ked som bol v Budapesti na koncerte na jednej lodi.. Lod bola pristavena na Dunaji, dany priestor by bezne fungoval ako klub na diskoteky cez tyzden a opdobne a konali by sa tam koncerty.

jo podme na to, uz len lod kupit a zalozime vlastny klub  Zdravíčko
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #5 kedy: 10. August , 2009, 19:20:32 »

koncerty robia vyslovene z nadšenia. tak o dva týždne prídite na ten Blue Effect.  Na zdravie!
Aj ti budu za dvacku?  Bavím sa skvele

P.S. Už som to tu možno pisal- jeden usa jazzmen mal klub/jazzovy/ ale zaroven prevadzkoval aj diskoteku,ktora mu ten klub živila.
Toto je super ukazka toho, ako to moze fungovat.  Žmurk

my nemame klub pre akukolvek spicku undergroundu napriklad.. mame klub, kde hostime kapely, ale je uplne otrasny a ja ho nenavidim ako posluchac, nie to este ako hudobnik co by mal v nom vystupovat (ci uz kvoli zvuku, organizacii alebo priestorom).. nemozeme zavolat top undergroundovu kapelu, lebo ju nemame poriadne kde dat..
A kde teda vystupovatli Vader,Nile,SymphonyX,Matos,August Burns Red,Turisas,Norther,Wendigo,...?
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #6 kedy: 10. August , 2009, 21:39:44 »

randall je z nudze cnost a velmi by ma zaujimal feedback kapiel na podmienky v ktorych sa ocitli.
Zaznamenané

o-yep sro
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #7 kedy: 11. August , 2009, 07:25:42 »

Fakt neviem co je na Randali take zle, okrem ceny a obcas SBSkarov. Bol som vo Viedni v horsom klube, kto vie...
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 11. August , 2009, 08:58:47 »

Aj ti budu za dvacku?  Bavím sa skvele
Toto je super ukazka toho, ako to moze fungovat.  Žmurk
A kde teda vystupovatli Vader,Nile,SymphonyX,Matos,August Burns Red,Turisas,Norther,Wendigo,...?

co zas nechapes.. no ved v tom istom prasivom randali hrali .. v tom kde hraju vsetky ostatne kapely pretoze nic ine tu neni.. ak si tam pozves 6clennu kapelu - spicku undergorundu- s vybavenim tak si v prdeli lebo sa nemestia na podium.. nehovoriac o tom ze to nema kvalitny backstage a ja verim ze to nesplna ani poriadne normy co sa bezpecnosti tyka.. co ak spravis koncert kde budu 2 zahranicne kapely s vybavenim  plus jedna nasa slovenska? nemas kam dat ich veci potom..uz chapes? chyba tu dostatocne velky klub co sa kapacity tyka aj velkosti stageu, taky ktory by ponal dostatok ludi ale len v pripade dostatocnej propagacie..  a uprimne.. z tebou menovanych som si neuzil ani jeden z tych koncertov pretoze byt natlaceny v randali a uzit si koncert to je opozitum..
« Posledná zmena: 11. August , 2009, 08:59:42 od kaolko » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 11. August , 2009, 09:00:40 »

randall je z nudze cnost a velmi by ma zaujimal feedback kapiel na podmienky v ktorych sa ocitli.

Si píš!!! presne tak pista.. vsetky tieto kapely su v randali lebo.. kam inde by sme ich dali?
Zaznamenané

javanne
pravidelný návštevník
Príspevkov: 227

« Odpoveď #10 kedy: 11. August , 2009, 09:07:42 »

Teda neviem ako by tie podmienky okomentovali slavne kapely, ktorych clenovia maju maniere...ale osobna skusenost hovori, ze chodbicka za backstage-om, ktora sluzi ako miestnost pre kapely je nieco priserne. Asi som prilis pohodlny alebo narocny ... ?!

Niekde uz spominana 6-clenna undergroundova kapela si na tom podiu musi pripadat ako staticky folklorny subor... ironicky: spravim krok dolava alebo doprava a zrazim sa s kolegom, cuvnem a ajhla, cinel v chrbte  Bavím sa skvele

Zaznamenané

Fender RK Tele / Paoletti Strats / Gibson VOS LPs -> Fryette Deliverance 60 -> custom cab w 2x12 Scumbacks speakers
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #11 kedy: 11. August , 2009, 09:26:40 »

martin to ze je vo viedni aj horsi klub je urcite fakt. budem teraz skakat od radosti ze vo viedni je aj horsi klub ako najlepsi bratislavsky? to je velmi spiatocnicka logika a vtedy sa veci nikam nehybu. treba sa na to naopak pozriet opacne, ze oproti viedni je to velmi zly klub, pretoze to je jednoducho fakt.
hlavne sa netreba na koncert stale pozerat len z pohladu divaka, co prejde dva metre, kupi si pivo a je opat pred podiom (v strede miestosti...na hajzloch...pri stolnom futbale).
klub musi poskytovat komfort aj ucinkujucim a to tu nema nikto. stiesnene podia, katastrofalny backstage, pivo a gulas, jednoducho ziadne profesionalne zazemie. a teraz nejde o nejake namyslenecke maniere, ale jednoducho o urcity komfort, ktory kapela ktora je na turne potrebuje. ze si nejaky svk amater odpluvne ze jemu to staci a kombo si odnesie aj sam dozadu cez plny bar je opat len zly pohlad na celu vec.

a vobec to netreba koncipovat akoze underground. v babylone hravali aj svetove mena (marcus miller, living colour...), dokazali tam vypredat koncerty rozne zanre od kontrafaktu az po monkey business a priestor sa vyuzival aj na firemne akcie, ci jednodnove festy ako napr. AZYL. nepisem to tu ze aha, ja mam patent na rozum a takto sa to ma urobit. treba konat a nie pisat, to je jasne. ale kym bude mentalita navstevnikov - "sak mne to staci", tak sa to nikam nepohne.
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 11. August , 2009, 09:29:27 »

Fakt neviem co je na Randali take zle,.

nema zazemie pre kapely... v Sub Clube je kvalitnejsi backstage, no tam si zase tu priseritu vynahradzaju onakvejsim sposobom :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 11. August , 2009, 09:35:13 »

...v babylone hravali aj svetove mena (marcus miller, living colour...), dokazali tam ...

ten podnik skoncil este mierumilovnym sposobom, na to pozadie co okolo neho "vraj" bolo, respektive okolo pana majitela  Popiskujem si to, ze tam tie koncerty boli je jeden fakt :)
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #14 kedy: 11. August , 2009, 09:36:43 »

hej hej, pametam si na clanky ked to zatvorili co vychadzali ohladne majitela.
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 23 otázok.