Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 23:25:23
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: tosin abasi  (Prečítané 22736 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #75 kedy: 29. Október , 2011, 12:26:26 »

nerobim si srandu, je to moj subjektivny dojem ze casto pouzivaju tieto kapely velmi podobne vyrazove prostriedky.

no vsak to je normalka. to sa deje vzdy, ked sa stane nejaky styl "in" , tak potom kapely hraju len aby to bol ten styl. a fanusici potom mozu mudrovat a rozoberat, ci to je dost ten styl alebo malo ten styl a beda, ako to prestane byt ten styl, taka kapela to moze rovno zabalit...

tento Animals.... je inak dost ten styl ? lebo priznam sa, ze ja to dokonca nevnimam moc ani ako metal, nie ze este nejaka prisna skatulka v nom... :)
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #76 kedy: 29. Október , 2011, 13:16:19 »

no vsak to je normalka. to sa deje vzdy, ked sa stane nejaky styl "in" , tak potom kapely hraju len aby to bol ten styl.

ja moc tieto veci nepocuvam, takze sa nejdem bit za nejaky zaner a pravdu, ale takyto obmedzeny pohlad na vec by som od teba necakal. to akoze fakt si to predstavujes tak, ze nejaka parta chlapikov co dovtedy hrala v iron maiden revival band si povedali ze aha - toto je teraz in, tak to podme robit, aj ked to tak vobec necitime a nezaujima nas ta muzika? A preco si vlastne myslis ze je to in? lebo je to relativne nova vec, tak to posobi dojmom nejakeho boom efektu? nema to o nic vacsiu fanusikovsku zakladnu ako hocjaky iny zaner.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #77 kedy: 29. Október , 2011, 13:20:52 »

ja moc tieto veci nepocuvam, takze sa nejdem bit za nejaky zaner a pravdu, ale takyto obmedzeny pohlad na vec by som od teba necakal. to akoze fakt si to predstavujes tak, ze nejaka parta chlapikov co dovtedy hrala v iron maiden revival band si povedali ze aha - toto je teraz in, tak to podme robit, aj ked to tak vobec necitime a nezaujima nas ta muzika? A preco si vlastne myslis ze je to in? lebo je to relativne nova vec, tak to posobi dojmom nejakeho boom efektu? nema to o nic vacsiu fanusikovsku zakladnu ako hocjaky iny zaner.

samozrejme ze to neni iba tak a ze v tom nie je nejake striktne pravidlo, ale ano - presne tak to je. ak sa stane z niecoho "kultova vec", ako mapriklad z tohto zanru co sa tu rozobera, tak to okamzite nabaluje presne ten typ kapel, co to hraju hlavne preto, ze je to in a keby bolo in nejaka ina skatulka v ramci zanru, tak hraju to. ci myslis ze je to nahoda, ze ak sa nejaky "novy" zanrovy styl dostane u fanusikov do obluby, ze sa vzapati roja rovnake kapely jedna za druhou ? a v tomto s Pistom suhlasim, tie videa co dal boli jak keby to bolo od jednej kapely v ramci viacerych albumov.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 29. Október , 2011, 13:32:42 »

tento Animals.... je inak dost ten styl?

je, ale to podla mna nikto neriesi. je to dost otvoreny a malo definovany zaner, ked to proste znie ako djent, tak to budu ludia nazyvat djent a je jedno, ci v tom mas melodicky gay vokal, growl alebo ci je to instrumentalne. takych skatulkovych dogmatikov najdes skor v zabehnutych tradicnych zanroch. stale si s usmevom spomeniem na posledny crypropsy, ked sa dost radikalne posunuli ku deathcoru s kopec polyrytmami, ako sa ortodoxnymi oldskul dedmetalistom zrutil svet a boli schopni sa pozabijat v youtube komentoch  :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #79 kedy: 29. Október , 2011, 13:35:23 »

chalanisko je výborný, to bez debaty. Akurát ma tento žáner momentálne nijako zvlášť neoslovuje, ale to na tom nič nezmení.. :)
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #80 kedy: 29. Október , 2011, 13:59:11 »

ci myslis ze je to nahoda, ze ak sa nejaky "novy" zanrovy styl dostane u fanusikov do obluby, ze sa vzapati roja rovnake kapely jedna za druhou ?

jak, jedna za druhou. ja poznam mozno nieco malo cez 10, tu na fore sa omiela mozno 5 kapiel stale dokola. ty ich poznas kolko, ze sa vynaraju jedna za druhou?

a v tomto s Pistom suhlasim, tie videa co dal boli jak keby to bolo od jednej kapely v ramci viacerych albumov.

ale ved to je uplne normalne, ze cloveku co v tom nieje zbehly a nema to v uchu, tak mu tie veci rovnakeho zanru pripadaju uplne rovnake. daj mi sem 5 ska songov alebo cokolvek co nepocuvam a napisem ti to iste. bude to asi zrejme len moj nazor, ze? v metale je to o to horsie, ze ma len jeden zvuk, bez vynimky. kazdy metal su len bicie a skreslene gitary. nejdem rozoberat vynimky ako rytierske gajdy metale. proste zvukom je to strasne obmedzeny zaner, takze ak niekto vidi len tu pokryvku tak ma este o to vacsi dojem ze je to vsetko na jedno kopyto.

lebo priznam sa, ze ja to dokonca nevnimam moc ani ako metal

a vies ze mas uplnu pravdu? v klasickom sirokom ponati metalu ako metalica, iron maiden a iny prezleceny punk to ozaj nie je metal. nasiel by som milion analogii medzi Abasim a inymi nemetalovo zanrovymi vecami skor ako medzi metalicou. sam si mam skor co povedat s niekym, kto pocuva elektroniku, jazz alebo aj klasiku ako s nejakym klasickym metalistom a to je u mna metal v podstate na prvom mieste.
« Posledná zmena: 29. Október , 2011, 14:15:18 od Krtko » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #81 kedy: 29. Október , 2011, 14:23:29 »

vselikde by sa dali najst tieto paralely, s tym uplne suhlasim a tak ako som povedal - ja nemam tento zaner vobec v uchu, stabilnejsie som pocuval jedine meshuggah od albumu co vydali v roku 2002, takze o prehlade nemoze byt ani rec  :)

to na co som narazal a co som dal aj v ukazkach, tak vzdy pri podobnej kapele si vsimnem jeden a ten isty typ hrania na ktory som aj poukazal - samozrejme zo svojho subjektivneho pohladu. nie ani tak ako to cele znie, ako niektore konkretne stavby riffov v tych casoch ktore som tam dal.

ale nejaku hlboku analyzu tomu netreba venovat, v kazdom style su urcite zauzivane urcite postupy a aranze.
Zaznamenané

o-yep sro
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #82 kedy: 29. Október , 2011, 14:24:00 »

Ja novy album Animals tocim od vydania este stale pravidelne. A stale ma neprestal bavit. Styl Djent inak vobec nepocuvam, lebo ma to proste ani trochu nezaujalo. Ale Animals je ina kava ...aj napriek komplexnym/nasupovym pasazam tie skladby "pesnickovsky" drzia pokope a nestracaju nit....a hlavne vedia vcas prekvapit.  Zdravíčko
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #83 kedy: 29. Október , 2011, 14:29:19 »

to na co som narazal a co som dal aj v ukazkach, tak vzdy pri podobnej kapele si vsimnem jeden a ten isty typ hrania na ktory som aj poukazal - samozrejme zo svojho subjektivneho pohladu. nie ani tak ako to cele znie, ako niektore konkretne stavby riffov v tych casoch ktore som tam dal.

tie prvky a vyrazove prostriedky su samozrejme velmi podobne, vsak napokon su vlastne aj tym, co ten zaner definuje. ja som to pochopil tak, ze tie riffi sa ti zdali uplne identicke.

stabilnejsie som pocuval jedine meshuggah od albumu co vydali v roku 2002

tiez pocuvam len ich, aj ked uz teraz mam asi 2 roky pauzu, ale stale by som sa za tu kapelu pobil na smrt ako krestan za svojho jezisa a som uplne presvedceny o ich priekopnictve a niet cloveka ani argumentu, ktory by mi tento vesmir a pravdu vzal  Bavím sa skvele
aj ked meshuggah dal djentu jasny zaklad neradil by som ich do tejto skatulky. je to skor zalezitost vetvy tychto kapiel ako periphery a animals ktore stavali na meshugah ale ponali to po svojom a az z tejto ich interpretacie muziky vznikol djent. meshuggah neboli nikdy zanrovo definovany z jednoducheho dovodu, kedze dovtedy nikto nerobil ani na statisice kilometrov podobnu muziku. je mnozstvo zanrov a kapiel ktore pobrali vyrazove prostriedky od meshuggah alebo dokonca stavali na nich svoju muziku, ale do djentu sa neradia. teraz ma tak napada napriklad toto
tiez to ma mnoho z meshuggah ale ako djent mi to vobec neznie.
« Posledná zmena: 29. Október , 2011, 14:52:53 od Krtko » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #84 kedy: 07. November , 2011, 17:09:23 »

1:36  ha ha ha
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #85 kedy: 12. November , 2011, 16:14:21 »

...

A henten hybrid, kopia Bulba, nic viac. Cau a pozdrav doma.  Zdravíčko

mi to nedalo, tak som si par razy vypocul album Periphery 2010 a skusmo-letmo aj Icarus 2011. ako bez vsetkeho rypania ... hento si napisal vazne ? teda neviem, ci som spravne pochopil, ze ked sa povie Bulb, tak sa mysli kapela Periphery... lebo to co som pocuval ja, aj teraz to mam pustene, tak to je blby metal, perfektne sice technicky zahraty a spravne nasrano znejuci, ale hudobne sa nicim nevybocujuci. komplikovane rytmicke sekacky od jedneho tonu a to je asi vsetko. do toho tuctove metalove rucanie a sem tam melodicky refren, co mi pripomina tak linkin park. nejake obycajne solo obcas. sem-tam nejaka zvuky navyse, akoze sa v studiu pohrali. v zasade je to vynikajuce, len ma to vobec ani na prve, ani na druhe, ani na ziadne pocutie nebavi. nutka ma to preskakovat skladby a rychlo vypnut, ale to uz je samozrejme o individualnom vkuse.

toto porovnavat s tymi Abasiho nahravkami mi pride uplne mimo a to nie ze jedno sa mi paci a druhe sa mi nepaci. ono to podla mna nema nic spolocne, okrem tych gitarovych sekanic, ktorych zase u Abasiho ani az tak vela nie je...

no neviem neviem Branko  ?§!.
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #86 kedy: 13. November , 2011, 01:28:24 »

toto porovnavat s tymi Abasiho nahravkami mi pride uplne mimo a to nie ze jedno sa mi paci a druhe sa mi nepaci. ono to podla mna nema nic spolocne, okrem tych gitarovych sekanic, ktorych zase u Abasiho ani az tak vela nie je...
Zdravíčko
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #87 kedy: 13. November , 2011, 02:08:43 »

čo poviete na nový album?
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #88 kedy: 13. November , 2011, 02:33:12 »

mi to nedalo, tak som si par razy vypocul album Periphery 2010 a skusmo-letmo aj Icarus 2011. ako bez vsetkeho rypania ... hento si napisal vazne ? teda neviem, ci som spravne pochopil, ze ked sa povie Bulb, tak sa mysli kapela Periphery... lebo to co som pocuval ja, aj teraz to mam pustene, tak to je blby metal, perfektne sice technicky zahraty a spravne nasrano znejuci, ale hudobne sa nicim nevybocujuci. komplikovane rytmicke sekacky od jedneho tonu a to je asi vsetko. do toho tuctove metalove rucanie a sem tam melodicky refren, co mi pripomina tak linkin park. nejake obycajne solo obcas. sem-tam nejaka zvuky navyse, akoze sa v studiu pohrali. v zasade je to vynikajuce, len ma to vobec ani na prve, ani na druhe, ani na ziadne pocutie nebavi. nutka ma to preskakovat skladby a rychlo vypnut, ale to uz je samozrejme o individualnom vkuse.

Ono má Branko v tom pravdu, že vlastne celý ten prvý album nahrával tosin u bulba a on mu to vlastne produkoval, ale tie nápady tam sú diametrálne odlišné, to tam aj počuť hudbu robil niekto iný a tú štúdiovú prácu zasa bulb , myslím že aj bicie mu on robil.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #89 kedy: 13. November , 2011, 02:45:32 »

bicie mu mohol robiť aj na druhom, hlavne kopák Bleee
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 21 otázok.