Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 23:28:57
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nakopávatko  (Prečítané 63428 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #75 kedy: 29. Január , 2011, 01:20:28 »

Mozno lepsia ukazka.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #76 kedy: 29. Január , 2011, 09:09:47 »

...vraj to funguje na niecom germaniovom a vraj to pouzivali take hviezdy ako Blackmore alebo Galagher...
Myslím, že tie germániové veci používali v šesťdesiatych rokoch, vtedy boli germániové aj štúdiové mixpulty aj HI-FI zosilňovače...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #77 kedy: 29. Január , 2011, 14:33:35 »

Hraje to dost zivo, prirodzene, taky uslachtily gitarovy zvuk, povedal by som. :)
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #78 kedy: 29. Január , 2011, 16:06:38 »

Hraje to dost zivo, prirodzene, taky uslachtily gitarovy zvuk, povedal by som. :)

Hra to fakt dobre. Skusil by som to raz urcite, ale cena je trosku vesmirna.  :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #79 kedy: 29. Január , 2011, 16:07:30 »

Hra to fakt dobre. Skusil by som to raz urcite, ale cena je trosku vesmirna.  :)
Kamos to bude vyrabat, uplne 1:1 kopia, jak vyzor, tak zvuk. Ma stare povojnove germaniove tranzistory, nejake 44ky, ci co... fakt neviem, moze byt, ze som zle napisal.
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #80 kedy: 29. Január , 2011, 16:15:07 »

Kamos to bude vyrabat, uplne 1:1 kopia, jak vyzor, tak zvuk. Ma stare povojnove germaniove tranzistory, nejake 44ky, ci co... fakt neviem, moze byt, ze som zle napisal.

Povojnove neviem (to skor Progi) ale napr. uplne prvy fuzz face mal NKT-275 germaniove tranzistory, potom tusim v '69 ich vystriedali silikonove.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #81 kedy: 29. Január , 2011, 19:12:41 »

Snad vhodna tema. Vcera som si na tom hral do Twinu a do Plexi. Vola sa to Rangemaster a vraj to funguje na niecom germaniovom a vraj to pouzivali take hviezdy ako Blackmore alebo Galagher.

Mne sa to vcelku pacilo, je to az VELMI zavisle na potaku na gitare a celkovo na dynamike.

Poznate to niekto ? Progy ?

Nie, ja som zatial spokojny s cinskym Boss OD3.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #82 kedy: 29. Január , 2011, 21:24:32 »

nahodou ja si este matne spominam jak mal bambus jcm900 (nestastnu sl-x) a ked som do toho zapojil moj guv'nor (GV2) tak to znelo uplne identicky ako jeho skreslenie co tam bolo vnutri.

tiez kopec ludi pouziva ako nakopavatko bluesbreakerII (BB2) a to je v podstate skoro to iste co ten GV2 len menej kresli, takze si dovolim tvrdit, ze je menej univerzalny ale mozno menej spini

ten jackhammer jh-1 som mal tiez a z nich vsetkych mi prisiel najmenej pouzitelny. akoby sa snazil podobat na ten nestastny metalzone, s tym, ze stale este bol lacnejsi aj kultivovanejsi zvukovo.

kazdopadne za tie 3300 co to vtedy stalo a 50-60e, za ktore sa to da zohnat na inzeratoch je to velice v pohode vecicka, ktoru keby som doma mal, tak uz asi ani nepredavam.

inak znovu suhlasim s rastom, on si picu robi az na x-te varovanie, tuto Jaymz77 sa podla mna nicim este neprevinil, ze ho branko s kaolkom tak nicia  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 29. Január , 2011, 21:25:54 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #83 kedy: 29. Január , 2011, 22:15:15 »

inak znovu suhlasim s rastom, on si picu robi az na x-te varovanie, tuto Jaymz77 sa podla mna nicim este neprevinil, ze ho branko s kaolkom tak nicia  Bavím sa skvele

to bolo pred rokom, ale celkom zabavne citanie  Bavím sa skvele
Zaznamenané

lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #84 kedy: 30. Január , 2011, 16:31:30 »

jeden kousek si objednavam.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #85 kedy: 30. Január , 2011, 20:45:08 »

Povojnove neviem (to skor Progi) ale napr. uplne prvy fuzz face mal NKT-275 germaniove tranzistory, potom tusim v '69 ich vystriedali silikonove.
Ktovie prečo nahradili germániové kremíkovými (vtedy drahšími). Asi nevedeli to, čomu tu mnohí veria, že s germániovými to lepšie hrá. Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #86 kedy: 31. Január , 2011, 00:29:27 »

Ktovie prečo nahradili germániové kremíkovými (vtedy drahšími). Asi nevedeli to, čomu tu mnohí veria, že s germániovými to lepšie hrá. Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

germaniove maju ine prahove napatie ( cca 0,3V ) od kremikovych, takze aj orezavanie je ine. jasne, ze sa to da poriesit napr schottkyho diodami, ale vtedy neboli este :)
« Posledná zmena: 31. Január , 2011, 00:37:21 od mario bross » Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #87 kedy: 31. Január , 2011, 09:10:02 »

germaniove maju ine prahove napatie ( cca 0,3V ) od kremikovych, takze aj orezavanie je ine. jasne, ze sa to da poriesit napr schottkyho diodami, ale vtedy neboli este :)
To hovoríš o diódach. Tranzistory v audioaplikáciach sú vždy otvorené, takže je jedno, aká jednosmerná zložka tam je ( GE: 0,3 V, SI: 0,6 V, FET: 2-4 V, Lampa: mínus 1-50 V ).
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #88 kedy: 31. Január , 2011, 09:50:43 »

skor tak polootvorene, ved inac by pracovali v saturacii ( Uce ->0 ). bezne sa nastavuje pri baterkovom nesymetrickom napajani napatie na kolektore a zatazi polovicne pre co najvacsi rozkmit signalu na vystupe.

ale to s tymi diodami to som sa pomylil, ja ze je rec o nich a orezavani, pardon
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #89 kedy: 31. Január , 2011, 12:27:16 »

jeden kousek si objednavam.
ok, ratam s tebou.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 22 otázok.