Branko
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 29. Január , 2011, 01:20:28 » |
|
Mozno lepsia ukazka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 29. Január , 2011, 09:09:47 » |
|
...vraj to funguje na niecom germaniovom a vraj to pouzivali take hviezdy ako Blackmore alebo Galagher...
Myslím, že tie germániové veci používali v šesťdesiatych rokoch, vtedy boli germániové aj štúdiové mixpulty aj HI-FI zosilňovače...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 29. Január , 2011, 14:33:35 » |
|
Hraje to dost zivo, prirodzene, taky uslachtily gitarovy zvuk, povedal by som.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 29. Január , 2011, 16:06:38 » |
|
Hraje to dost zivo, prirodzene, taky uslachtily gitarovy zvuk, povedal by som. Hra to fakt dobre. Skusil by som to raz urcite, ale cena je trosku vesmirna.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 29. Január , 2011, 16:07:30 » |
|
Hra to fakt dobre. Skusil by som to raz urcite, ale cena je trosku vesmirna. Kamos to bude vyrabat, uplne 1:1 kopia, jak vyzor, tak zvuk. Ma stare povojnove germaniove tranzistory, nejake 44ky, ci co... fakt neviem, moze byt, ze som zle napisal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 29. Január , 2011, 16:15:07 » |
|
Kamos to bude vyrabat, uplne 1:1 kopia, jak vyzor, tak zvuk. Ma stare povojnove germaniove tranzistory, nejake 44ky, ci co... fakt neviem, moze byt, ze som zle napisal.
Povojnove neviem (to skor Progi) ale napr. uplne prvy fuzz face mal NKT-275 germaniove tranzistory, potom tusim v '69 ich vystriedali silikonove.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 29. Január , 2011, 19:12:41 » |
|
Snad vhodna tema. Vcera som si na tom hral do Twinu a do Plexi. Vola sa to Rangemaster a vraj to funguje na niecom germaniovom a vraj to pouzivali take hviezdy ako Blackmore alebo Galagher.
Mne sa to vcelku pacilo, je to az VELMI zavisle na potaku na gitare a celkovo na dynamike.
Poznate to niekto ? Progy ?
Nie, ja som zatial spokojny s cinskym Boss OD3.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 29. Január , 2011, 21:24:32 » |
|
nahodou ja si este matne spominam jak mal bambus jcm900 (nestastnu sl-x) a ked som do toho zapojil moj guv'nor (GV2) tak to znelo uplne identicky ako jeho skreslenie co tam bolo vnutri. tiez kopec ludi pouziva ako nakopavatko bluesbreakerII (BB2) a to je v podstate skoro to iste co ten GV2 len menej kresli, takze si dovolim tvrdit, ze je menej univerzalny ale mozno menej spini ten jackhammer jh-1 som mal tiez a z nich vsetkych mi prisiel najmenej pouzitelny. akoby sa snazil podobat na ten nestastny metalzone, s tym, ze stale este bol lacnejsi aj kultivovanejsi zvukovo. kazdopadne za tie 3300 co to vtedy stalo a 50-60e, za ktore sa to da zohnat na inzeratoch je to velice v pohode vecicka, ktoru keby som doma mal, tak uz asi ani nepredavam. inak znovu suhlasim s rastom, on si picu robi az na x-te varovanie, tuto Jaymz77 sa podla mna nicim este neprevinil, ze ho branko s kaolkom tak nicia
|
|
« Posledná zmena: 29. Január , 2011, 21:25:54 od Iggy »
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 29. Január , 2011, 22:15:15 » |
|
inak znovu suhlasim s rastom, on si picu robi az na x-te varovanie, tuto Jaymz77 sa podla mna nicim este neprevinil, ze ho branko s kaolkom tak nicia to bolo pred rokom, ale celkom zabavne citanie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lumpisko
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 30. Január , 2011, 16:31:30 » |
|
Kamos to bude vyrabat, uplne 1:1 kopia, jak vyzor, tak zvuk. Ma stare povojnove germaniove tranzistory, nejake 44ky, ci co... fakt neviem, moze byt, ze som zle napisal.
jeden kousek si objednavam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 31. Január , 2011, 00:29:27 » |
|
germaniove maju ine prahove napatie ( cca 0,3V ) od kremikovych, takze aj orezavanie je ine. jasne, ze sa to da poriesit napr schottkyho diodami, ale vtedy neboli este
|
|
« Posledná zmena: 31. Január , 2011, 00:37:21 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 31. Január , 2011, 09:10:02 » |
|
germaniove maju ine prahove napatie ( cca 0,3V ) od kremikovych, takze aj orezavanie je ine. jasne, ze sa to da poriesit napr schottkyho diodami, ale vtedy neboli este To hovoríš o diódach. Tranzistory v audioaplikáciach sú vždy otvorené, takže je jedno, aká jednosmerná zložka tam je ( GE: 0,3 V, SI: 0,6 V, FET: 2-4 V, Lampa: mínus 1-50 V ).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 31. Január , 2011, 09:50:43 » |
|
skor tak polootvorene, ved inac by pracovali v saturacii ( Uce ->0 ). bezne sa nastavuje pri baterkovom nesymetrickom napajani napatie na kolektore a zatazi polovicne pre co najvacsi rozkmit signalu na vystupe.
ale to s tymi diodami to som sa pomylil, ja ze je rec o nich a orezavani, pardon
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 31. Január , 2011, 12:27:16 » |