Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 05:20:30
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nakopávatko  (Prečítané 63519 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
milosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 153

« Odpoveď #135 kedy: 16. Máj , 2011, 07:30:07 »

V podstate, ale na marshalloch je to katastrofa, jeden zere viac signalu ako 3 boss krabicky.

mam od marshallu krabicky a nemam pocit, ze by pri bypasse uberali zo signalu.
Zaznamenané

najlepsie ampy su tie kde su lampy
cico1976
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 70

« Odpoveď #136 kedy: 02. Jún , 2011, 11:48:12 »

Zdravím.

Na túto tému (nakopávatko) by som sa chcel ešte niečo spýtať. Nemám s tým veľa skúseností a čím o tom viac čítam, tým som z toho viac jasný. (100ľudí - 100chutí) Mám hlavu Laney GH50l a box s Celestion G12T-75. Špekulujem zakúpiť nejaké nakopávatko, ale neviem presne aké, alebo aké by bolo najlepšie si predtým odskúšať. Skúšal som Boss sd-1. Zvuk bol "čitatelnejší", ale stratil svoju dravosť. Ktorý z efektov by mi urobil kompromis, že by bol zvuk čitatelnejší, ale zároveň by nestratil na dravosti a poprípade aby sa s ním dali aspoň mierne doladiť korekcie.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #137 kedy: 02. Jún , 2011, 11:55:52 »

Zdravím.

Na túto tému (nakopávatko) by som sa chcel ešte niečo spýtať. Nemám s tým veľa skúseností a čím o tom viac čítam, tým som z toho viac jasný. (100ľudí - 100chutí) Mám hlavu Laney GH50l a box s Celestion G12T-75. Špekulujem zakúpiť nejaké nakopávatko, ale neviem presne aké, alebo aké by bolo najlepšie si predtým odskúšať. Skúšal som Boss sd-1. Zvuk bol "čitatelnejší", ale stratil svoju dravosť. Ktorý z efektov by mi urobil kompromis, že by bol zvuk čitatelnejší, ale zároveň by nestratil na dravosti a poprípade aby sa s ním dali aspoň mierne doladiť korekcie.
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,89365.0.html

Skus.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #138 kedy: 02. Jún , 2011, 13:32:12 »

Zdravím.

ja by som tie nakopavatka rozdelil do dvoch, snad troch kategorii:
1. Volume Boost (MXR MicroAmp, Fulltone FatBoost, ...) krabicky, ktore zvysuju hlasitost, minimalne kreslia
2. Tubescreamer (Ibanez, SparkleDrive, MXR ZW, Boss SD-1, Fulltone Fulldrive, ...) krabicky kreslia, zvuk je viac stredovy
3. Fuzz, TopBoost a ine

kazda kategoria ma zvoj sound a vyuzitie
na kazdy amp sa to chova inak
ak ti nesadla SD-1, tak by som sa moc nepohyboval v tejto kategorii, skus nejaky Volume Boost

pripadne aj ten JankovTS je nieco medzi VolumeBoost a TS (ked das vela Volume a malo Gainu)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #139 kedy: 02. Jún , 2011, 13:41:33 »

inak Roberto spominal v tom inzerate ze okrem toho OCDcka ze bude predavat zrejme aj TS808 od JTamps ktory bol povodne moj.. je to super pedal, ked tak treba skusit cez neho  Zdravíčko
Zaznamenané

cico1976
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #140 kedy: 02. Jún , 2011, 13:51:08 »

No už som skúsil, ale ta JT 808 je už zajednaná.

No a dočítal som sa také niečo, že vcelku dobré sú k snímačom humbucker Ibanez TS-9. A niečo som sa dočítal aj o Maxon OD-9 a SD-9. ......má s týmito niekto skúsenosti ?!?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #141 kedy: 02. Jún , 2011, 14:33:21 »

No už som skúsil, ale ta JT 808 je už zajednaná.
chysta sa nova seria, kedze je o tie krabky zaujem, takze ak by si chcel skusit jankov TS, tak sa mu staci ozvat, nech ta pripise na zoznam zaujemcov  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #142 kedy: 02. Jún , 2011, 19:26:12 »

inak Roberto spominal v tom inzerate ze okrem toho OCDcka ze bude predavat zrejme aj TS808 od JTamps ktory bol povodne moj.. je to super pedal, ked tak treba skusit cez neho  Zdravíčko

mozem potvrdit - JT808 mam dobre odskusane s Laney GH50 a sprava sa to s tym super. je pravda, ze ked sa to pusta do cisteho na nejake dokreslovanie, tak je to taky trochu stredacik zvuk (jak aj origos TSka), ale do hotoveho lampacoveho skresleneho sa to dost hodi...

Majo - tie volume boost-y, to funguje aspon ciastocne na hlasitostny zdvih aj do skreslenia ked sa s tym ide ? asi nie, ci ?
Zaznamenané
cico1976
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #143 kedy: 02. Jún , 2011, 20:12:17 »

.....tak takéto niečo som "chcel" počuť. ....takže koniec špekulácií, treba konať.
« Posledná zmena: 02. Jún , 2011, 20:16:10 od cico1976 » Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #144 kedy: 03. Jún , 2011, 12:10:58 »

Majo - tie volume boost-y, to funguje aspon ciastocne na hlasitostny zdvih aj do skreslenia ked sa s tym ide ? asi nie, ci ?
praveze na niektore ampy to funguje zarucene lepsie ako hocico ine

Do Recta som pouzival len Volume Boost pred skleslenim, aby som zdvihol Gain ale nezmenil charakter. Taktiez dobre funguje aj ten SparkleDrive, to je kombinacia TS a Volume Boost. MicroAmp od FFampa tiez vyborne fungoval.

Naopak do Fender a Voxu som pouzival TS, bo tam sa VolumeBoost zachlastaval.
Zaznamenané
jibbarocks
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

« Odpoveď #145 kedy: 03. Jún , 2011, 12:35:11 »

mozem potvrdit - JT808 mam dobre odskusane s Laney GH50 a sprava sa to s tym super. je pravda, ze ked sa to pusta do cisteho na nejake dokreslovanie, tak je to taky trochu stredacik zvuk (jak aj origos TSka), ale do hotoveho lampacoveho skresleneho sa to dost hodi...

Vlastne aj ja mam jt 808 a laney gh50l a teraz ked som to dal medzi gitaru a amp
a dokrmujem skresleny tak je to parada.
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #146 kedy: 04. Jún , 2011, 07:57:59 »

ja by som tie nakopavatka rozdelil do dvoch, snad troch kategorii:
1. Volume Boost (MXR MicroAmp, Fulltone FatBoost, ...) krabicky, ktore zvysuju hlasitost, minimalne kreslia
2. Tubescreamer (Ibanez, SparkleDrive, MXR ZW, Boss SD-1, Fulltone Fulldrive, ...) krabicky kreslia, zvuk je viac stredovy
3. Fuzz, TopBoost a ine

kazda kategoria ma zvoj sound a vyuzitie
na kazdy amp sa to chova inak
ak ti nesadla SD-1, tak by som sa moc nepohyboval v tejto kategorii, skus nejaky Volume Boost

pripadne aj ten JankovTS je nieco medzi VolumeBoost a TS (ked das vela Volume a malo Gainu)

No mne jeden dvochodca v amerike poskladal kopiu Colorsound Power Boost na zaklade tejto pcb za $50

je to v hlinikovej krabicke z kvalitnych suciastok
a hra to uplne super velmi cisty volume boost bez humu a skreslenia
ak by niekto mal zaujem napiste mi pm a dam vam kontakt
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #147 kedy: 04. Jún , 2011, 09:12:30 »

ved posli aj fotku. a pochybujem, ze by si to teraz niekto daval robit do ameriky, ked si dal k tomu dosku  :)
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #148 kedy: 04. Jún , 2011, 18:06:28 »

No mne jeden dvochodca v amerike poskladal kopiu Colorsound Power Boost na zaklade tejto pcb za $50...

...a hra to uplne super velmi cisty volume boost bez humu a skreslenia
Ak chcete lineárny booster postaviť, najjednoduchší by bol s jedným operačným zosilňovačom, cena by bola oveľa nižšia.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #149 kedy: 29. Júl , 2011, 13:18:58 »

Nebudem vytvarat novu temu (aj ked by si to mozno zasluzil), ale ma niekto skusenosti s AnalogMan King Of Tone?

Legendarna krabicka, vidiac ju aj v pedalboardoch slavnych gitaristov. Schematicky by mal vychadzat z Marshall BluesBreaker.

* KOT.jpg (17.1 KB, 253x215 - prehliadnuté 534 krát.)
« Posledná zmena: 29. Júl , 2011, 13:22:36 od Majo Fero » Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.