Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 15:01:08
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PC down, mediic!  (Prečítané 6159 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« kedy: 21. November , 2009, 12:01:03 »

Caute,

historia problemu: sformatovany systemovy disk, nahodeny windows nanovo, vecer necham zapnuty PC stahovat nejaky 'freeware' :D , pridem a je vypnuty, rano ho idem nastartovat ale vobec sa nezapina, dole ako je power button blika zelene svetlo. PC vobec nestartuje, ziadna zvukova siganlizacia, nic

moje riesenia doteraz: vsetko som poodpajal, otovoril, vytiahol som bateriu z maticnej nech sa resetne BIOS, a tiez som vytiahol taky ten CMOS jumper co byva na maticnej.. dal som vsetko do povodneho stavu a problem pretrvava

co by ste upodozrievali ako prve v takom pripade? ako by ste pristupovali k problemu?
(riesienie v style: vezmem moju bezodnu kreditnu kartu a kopim si este v sobotu doobeda najlepsi PC na trhu pre mna nie je mozne)

DIK!
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #1 kedy: 21. November , 2009, 12:10:53 »

skus iny napajaci kabel, skus inu zastrcku (obe su to pitomosti, ale budes mat aspon pocit, ze nieco robis :D) a potom skus napisat alexovi, nech ti donesie iny zdroj.  Žmurk
Alebo skus vziat niekoho ineho bezodnu kreditku. I ked semtam mam dojem, ze aj ta tvoja zacina byt bezodna.  Beeee
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 21. November , 2009, 12:13:30 »

s napajacim kablom to nic nema.. to by neblikal ten zeleny pitchus kebyze nejde zdroj (asi)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 21. November , 2009, 12:13:51 »

nezapina sa akoze nic nesvieti na monitore, ale zdroj ide, aj blikaju kontrolky a ventilatory sa tocia a na monitore je "no video signal"? v tom pripade by som upodozrieval grafiku.

ked nejde ani zapnut tak zrejme maticna

v pripade vadneho HDD, RAM, CPU by sa pri bootovani mala objavit hlaska, ze failure
« Posledná zmena: 21. November , 2009, 12:14:16 od styrioci » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 21. November , 2009, 12:17:18 »

nezapina sa akoze nic nesvieti na monitore, ale zdroj ide, aj blikaju kontrolky a ventilatory sa tocia a na monitore je "no video signal"? v tom pripade by som upodozrieval grafiku.

ked nejde ani zapnut tak zrejme maticna

v pripade vadneho HDD, RAM, CPU by sa pri bootovani mala objavit hlaska, ze failure

on sa ani nezapne.. jedine co nieco robi je ze blika zelena kontrolka vedla spinaca PC v sekundovych intervaloch.. ale nic nehuci, nespusta
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 21. November , 2009, 12:26:19 »

tipol by som to na maticnu
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #6 kedy: 21. November , 2009, 12:27:42 »

pravdepodobne sa nieco odpalilo na maticnej.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 21. November , 2009, 12:29:08 »

zobrat druhy podobny komp a ist laborovat a vyskumavat, ktore komponenty idu a ktore nie.
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 21. November , 2009, 12:37:21 »

on sa ani nezapne.. jedine co nieco robi je ze blika zelena kontrolka vedla spinaca PC v sekundovych intervaloch.. ale nic nehuci, nespusta
Tak si pozri v manuali, co znamena blikanie zelenej kontrolky.
Zaznamenané
temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #9 kedy: 21. November , 2009, 12:47:04 »

Vymen zdroj
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #10 kedy: 21. November , 2009, 15:27:15 »

Tak si pozri v manuali, co znamena blikanie zelenej kontrolky.

to nie je ta kontrolka zozadu ako su tie LED co idnikuju konkretne problemy.. toto je ten normalny power button :D
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 21. November , 2009, 16:05:06 »

to nie je ta kontrolka zozadu ako su tie LED co idnikuju konkretne problemy.. toto je ten normalny power button :D
Nevadi, aj to stoji za pokus.  Bavím sa skvele
Dalsia vec - pozri si kde na doske sa ti zapina komp - mozes mat pokazeny "power button alebo kabel, ktory k nemu vedie". Žmurk
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 12. Február , 2010, 11:38:16 »

nechcem moc zaondievat ale co mam novy PC asi 2 mesiace tak mi obcas zblbne - sekne a na celej obrazovke mam take sedoruzove ciary zvisle odhora az nadol vyzera to ako dedove tweedove sako.. (asi problem s grafikou?) a potom sa nasledne restartne.. any ideas? dnes mi to spravil uz dvakrat.. najprv pri novom bioshock 2 asi po pol hodke a nasledne teraz ked som len forum riesil..  suvisi to s euroviziou a tym ze som presiahol o 10 sekund? vdaka?
Zaznamenané

tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #13 kedy: 12. Február , 2010, 11:39:51 »

ano presne tak je to problem grafiky, podla popisu sa prehrieva aku mas? s pasivnym ci aktivnym chladenym? Pozri si soft ktory ti meria teplotu.
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #14 kedy: 12. Február , 2010, 11:40:37 »

to je grafa, čekni teploty
/pomalýýý  Bavím sa skvele

nepretaktovával si ju? artefakty sa za normálnych okolností netvoria, jedine že by bola chybná
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 11:42:30 od pelko » Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 22 otázok.