Slayertplsko
náhodný pocestný
Príspevkov: 142
|
|
« kedy: 11. December , 2009, 12:50:14 » |
|
Vie mi niekto poradit obchod v KE, kde by som zohnal struny 13ky na elektriku??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
xing
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 11. December , 2009, 19:19:29 » |
|
ja mam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 12. December , 2009, 19:13:33 » |
|
sorry za OT zmaže po odpovedi: na takých tvrdých sa dá aj hrať?
dá a veľmi dobre
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
Slayertplsko
náhodný pocestný
Príspevkov: 142
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 12. December , 2009, 19:25:25 » |
|
ro musíš strácať na rýchlosti, nie?
Jasne, je to tazsie, ale ma to aj vyhody. V poslednej dobe ma to taha viac k jazzu a cistemu zvuku a tam je to s 9kami fakt blbost. A na druhej strane, vacsi odpor moze byt vyhodou, ak chces cibrit techniku alebo sa zbavit bzucania (bzucania sa da zbavit aj inak, samozrejme).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Stanisko
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 16. December , 2009, 07:55:04 » |
|
ano alebo napr. ked hras deathmetal ako ja a podladujes sa, to sa fakt neda s 10 ci 11kami z E na H (nemam 7str.), pri takom podladeni lietaju ako rozviazane snurky.. no je pravda ze s 13kami hrat naladeny na Ecku daco rychlejsie ako napr. sola mi docela robilo problemy. no a u nas v PK je tiez problem zohnat co i len 12ky, este ze mam celkom blizko Blavu a Muziker
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 16. December , 2009, 09:35:49 » |
|
Jasne, je to tazsie, ale ma to aj vyhody. V poslednej dobe ma to taha viac k jazzu a cistemu zvuku a tam je to s 9kami fakt blbost. A na druhej strane, vacsi odpor moze byt vyhodou, ak chces cibrit techniku alebo sa zbavit bzucania (bzucania sa da zbavit aj inak, samozrejme).
staci vypnut vibrator a zbavis sa bzucania mne osobne sa paci ak su hlavne basove struny hrubsie a tuhsie, aspon sa da fajne udriet do gitary a tony lepsie zneju. melodicke struny mozu byt o nieco maksie, kto ma vytahovat tie hrube draty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 16. December , 2009, 11:43:55 » |
|
mne osobne sa paci ak su hlavne basove struny hrubsie a tuhsie, aspon sa da fajne udriet do gitary a tony lepsie zneju. melodicke struny mozu byt o nieco maksie, kto ma vytahovat tie hrube draty presne tak, tiez mi to takto najlepsie vyhovuje, basove z 12, melodicke z 10 sady
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 16. December , 2009, 11:59:57 » |
|
presne tak, tiez mi to takto najlepsie vyhovuje, basove z 12, melodicke z 10 sady
nenuti ta to hrat iba na basovych a iba na melodickych? mam na mysli ,ci je prechod od e po e bezproblemovy...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 16. December , 2009, 17:49:30 » |
|
nenuti ta to hrat iba na basovych a iba na melodickych? mam na mysli ,ci je prechod od e po e bezproblemovy...
vobec
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 16. December , 2009, 21:40:01 » |
|
ale nie, ten prechod nie je vobec tragicky ako by sa mohlo zdat, ja som si na to zvykol velmi rychlo, a ked hram na gitare kde je klasicka sada, tak sa mi basove struny zdaju blatove, povedzme ked je to sada 10
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 16. December , 2009, 21:53:52 » |
|
este by ste mohli chlapci vzdy pisat o akych gitarach sa bavime lebo feel na roznych menzurach s roznymi hrubkami strun a roznymi kobylami je dost ina.. dal som teraz gitaru s menzurou 25 a 1/2 do drop C so strunami 12/14 a je to hrozne.. je to tuhe jak nieco co by zas udryho rozvasnilo nepaci sa mi to ani nahodou.. a to som hral na sedmicke standardne ladenej kde som mal struny ze 10/52 a horne Hcko bolo 0.68 a nevadilo mi to.. zavisi dost od gitary a to ze jozko ma rad 13tky do E standardneho je fajn ked jozko hra vypustane kila na epiphone s kratsou menzurou
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 17. December , 2009, 08:01:39 » |
|
kaolko: 25,5 menzura, pevna fendroidna kobyla, 10-52 standard E, ZW 10-60 dropped C#.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
urmo
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 17. December , 2009, 09:53:56 » |
|
ja mam 12tky flatky na 24.75" a su super. Ked nechceš dzuncanie strun o prazce tak si zozen tiež flatky a daj si vyssie struny. Flatky možeš mat aj o cislo mensie, myslim ze trinastky už su dost hrube pokial nemas vyslovene veliku celolubovku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
korn24
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 17. December , 2009, 15:16:38 » |
|
mam otazku. Mam schecter blackjack c7 s baritone menzurou 26,5 . Ladena je do drop H. Horna struna 0,56. Keby som si zohnal 6 strunovu gitaru takej istej menzury a dal tam 0,56 bude tak isto pevna v tom istom ladeni? dufam ze ma chapete
|
|
|
Zaznamenané
|
nechcelo sa mi ale uz som.
|
|
|
|