Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
03. December , 2024, 21:04:09
Strán: 1 [2] 3 4 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako su Gibsony nemoderne a uz len imidzove  (Prečítané 38829 krát)
0 užívateľov a 15 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #15 kedy: 28. December , 2009, 20:09:31 »

Ved prave, ze aj napriek tolkym inym modernym gitaram ju stale vidis od bluesu/jazzu az po metal.
Ale zvacsa je moderny metal nahravany na vsetko mozne, len nie Gibson. Blues je zvacsa Fender - ci uz Tele/Strat.
Jazz je asi jediny, kde vidim stare "Mikymauzy". :)
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #16 kedy: 28. December , 2009, 20:26:05 »

Ale zvacsa je moderny metal nahravany na vsetko mozne, len nie Gibson....

Na toto bacha, sám bývam občas prekvapený, koľko metalových kapiel nahráva v štúdiu na Les Pauly.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #17 kedy: 28. December , 2009, 20:28:54 »

Na toto bacha, sám bývam občas prekvapený, koľko metalových kapiel nahráva v štúdiu na Les Pauly.
Opat diskutabilne... Osobne poznam daleko viac metalovych kapiel, ktore nahravaju napr. na Caparison, Blackmachine, Ibanez, ESP, Tagima, ...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 28. December , 2009, 21:20:14 »

samozrejme ked je kapela o podladenom zvuku, tak je jasne, ze ho nebude dolovat z kratkomenzurovej gitary. ale napr. moj oblubeny Zakk Wylde, aj ked hra heavy metal, tak podladeny trochu je a uplne nemoderne tie jeho gitary na nahravkach tiez nezneju a urcite to neni len o aktivnych snimacoch, co pouziva...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #19 kedy: 28. December , 2009, 21:22:39 »

samozrejme ked je kapela o podladenom zvuku, tak je jasne, ze ho nebude dolovat z kratkomenzurovej gitary. ale napr. moj oblubeny Zakk Wylde, aj ked hra heavy metal, tak podladeny trochu je a uplne nemoderne tie jeho gitary na nahravkach tiez nezneju a urcite to neni len o aktivnych snimacoch, co pouziva...
Zakk Wylde a Gibson je +/- Ikona. To sa neda povazovat dnes za nieco moderne. Stale drzi ten svoj styl, ktory drzal aj v min. storoci. Žmurk
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #20 kedy: 28. December , 2009, 21:25:51 »

presne tak :) ja si tiez myslim ze tie povodne gitary - fender gibson su proste holy grail, a ten zvysok su len akesi recyklacie tychto gitar... rozhodne mi ale nesmakuju straty od fendera, hlavne americke... dneska som na jednom zasa hral a strasny tupy zvuk... doma mam preto coxx strakac ktory hra presne tak stratovsky ako sa mi paci :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #21 kedy: 28. December , 2009, 21:32:19 »

Zakk Wylde a Gibson je +/- Ikona. To sa neda povazovat dnes za nieco moderne. Stale drzi ten svoj styl, ktory drzal aj v min. storoci. Žmurk

hovorim o tom jeho zvuku na nahravkach. ze sice to nie je zrovna etalon sucasneho podladeneho higainu, ale Judas Priest alebo Iron Maiden style to tiez nie je  :) hlavne pri tom etalone "moderneho" zvuku je to trochu aj tak, ze "kvalitu" nejakho aktualne in zvuku preveri aj cas... nevieme, ako sa budeme na dnesny dz dz dz pozerat o nejake tie roky, ci nam nepripadne casom rovnako usmevne, ako kedysi ultra najmodernejsi Rockman. aj ked mozno dnesny dz dz dz je zarodok dalsieho vyvoja v git. zvuku, mozno dnesne dz dz dz dlhe roky zostane nadcasove, jak niektore typy zvukov z minulosti. filozofujem asi zbytocne okolo toho, ale ked niekedy tak citavam, ako sa mnohi ohanaju co je moderne a co patri do minuleho storocia, tak mi to pride podobne uzkozrake, ako ked sa Progac ohana svojimi predstavami o svojich oblubenych zvukoch.
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #22 kedy: 28. December , 2009, 21:41:37 »

hovorim o tom jeho zvuku na nahravkach. ze sice to nie je zrovna etalon sucasneho podladeneho higainu, ale Judas Priest alebo Iron Maiden style to tiez nie je  :) hlavne pri tom etalone "moderneho" zvuku je to trochu aj tak, ze "kvalitu" nejakho aktualne in zvuku preveri aj cas... nevieme, ako sa budeme na dnesny dz dz dz pozerat o nejake tie roky, ci nam nepripadne casom rovnako usmevne, ako kedysi ultra najmodernejsi Rockman. aj ked mozno dnesny dz dz dz je zarodok dalsieho vyvoja v git. zvuku, mozno dnesne dz dz dz dlhe roky zostane nadcasove, jak niektore typy zvukov z minulosti. filozofujem asi zbytocne okolo toho, ale ked niekedy tak citavam, ako sa mnohi ohanaju co je moderne a co patri do minuleho storocia, tak mi to pride podobne uzkozrake, ako ked sa Progac ohana svojimi predstavami o svojich oblubenych zvukoch.

pekne si to povedal, suhlasim s tebou
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
zakky
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 28. December , 2009, 21:47:59 »

lamb of god tiez v studiu bezne pouzivaju aj gibsom LP
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #24 kedy: 28. December , 2009, 21:55:13 »

lamb of god tiez v studiu bezne pouzivaju aj gibsom LP

A preto maju taky otrasny zvuk :). (len rypem : ) ).
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #25 kedy: 28. December , 2009, 21:57:40 »

urcite ze Gibson LP hra ale uz je tolko gitar vhodnejsich na vsetky mozne styly ze z Gibson LP sa stava len imidzovka
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #26 kedy: 28. December , 2009, 22:08:51 »

Opat diskutabilne... Osobne poznam daleko viac metalovych kapiel, ktore nahravaju napr. na Caparison, Blackmachine, Ibanez, ESP, Tagima, ...
Mňa napríklad prekvapilo zopár pozícií v tomto rebríčku, už som ho sem raz dával: http://www.guitarsite.com/news/features/top_10_metal_guitar_solos_of_all_time_part_two/
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #27 kedy: 28. December , 2009, 22:13:23 »

Mňa napríklad prekvapilo zopár pozícií v tomto rebríčku, už som ho sem raz dával: http://www.guitarsite.com/news/features/top_10_metal_guitar_solos_of_all_time_part_two/

Pekny rebricek, vsetko nahravane na Gibson a na koniec rebricka poznamka : Article thanks to Gibson.com - Check out the new Gibson Lifestyle .
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #28 kedy: 28. December , 2009, 22:15:15 »

to su take rebricky ako zlaty slavik.  kazdych miliarda radii ma svoju hitparadu kde hlasuje 5 posluchacov.  maskoti ako slash a wylde hraju na gibsna a uz ani mladi chlapci sa po nich neopicia.  za 2000E si radsej kupim stratocaster bachnem tam minihumbucker a ta gitara ma kopu zvukov a mozem pohrat kadeco a este mi zostane aj na poriadny aparat.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #29 kedy: 28. December , 2009, 22:16:10 »

nikdy ma neprestanu fascinovat tieto pseudo rebricky  Fuuha zíram
« Posledná zmena: 28. December , 2009, 22:16:51 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Strán: 1 [2] 3 4 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 21 otázok.