Branko
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 28. December , 2009, 20:09:31 » |
|
Ved prave, ze aj napriek tolkym inym modernym gitaram ju stale vidis od bluesu/jazzu az po metal.
Ale zvacsa je moderny metal nahravany na vsetko mozne, len nie Gibson. Blues je zvacsa Fender - ci uz Tele/Strat. Jazz je asi jediny, kde vidim stare "Mikymauzy".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 28. December , 2009, 20:26:05 » |
|
Ale zvacsa je moderny metal nahravany na vsetko mozne, len nie Gibson....
Na toto bacha, sám bývam občas prekvapený, koľko metalových kapiel nahráva v štúdiu na Les Pauly.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 28. December , 2009, 20:28:54 » |
|
Na toto bacha, sám bývam občas prekvapený, koľko metalových kapiel nahráva v štúdiu na Les Pauly.
Opat diskutabilne... Osobne poznam daleko viac metalovych kapiel, ktore nahravaju napr. na Caparison, Blackmachine, Ibanez, ESP, Tagima, ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 28. December , 2009, 21:20:14 » |
|
samozrejme ked je kapela o podladenom zvuku, tak je jasne, ze ho nebude dolovat z kratkomenzurovej gitary. ale napr. moj oblubeny Zakk Wylde, aj ked hra heavy metal, tak podladeny trochu je a uplne nemoderne tie jeho gitary na nahravkach tiez nezneju a urcite to neni len o aktivnych snimacoch, co pouziva...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 28. December , 2009, 21:22:39 » |
|
samozrejme ked je kapela o podladenom zvuku, tak je jasne, ze ho nebude dolovat z kratkomenzurovej gitary. ale napr. moj oblubeny Zakk Wylde, aj ked hra heavy metal, tak podladeny trochu je a uplne nemoderne tie jeho gitary na nahravkach tiez nezneju a urcite to neni len o aktivnych snimacoch, co pouziva...
Zakk Wylde a Gibson je +/- Ikona. To sa neda povazovat dnes za nieco moderne. Stale drzi ten svoj styl, ktory drzal aj v min. storoci.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 28. December , 2009, 21:25:51 » |
|
presne tak ja si tiez myslim ze tie povodne gitary - fender gibson su proste holy grail, a ten zvysok su len akesi recyklacie tychto gitar... rozhodne mi ale nesmakuju straty od fendera, hlavne americke... dneska som na jednom zasa hral a strasny tupy zvuk... doma mam preto coxx strakac ktory hra presne tak stratovsky ako sa mi paci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 28. December , 2009, 21:32:19 » |
|
Zakk Wylde a Gibson je +/- Ikona. To sa neda povazovat dnes za nieco moderne. Stale drzi ten svoj styl, ktory drzal aj v min. storoci. hovorim o tom jeho zvuku na nahravkach. ze sice to nie je zrovna etalon sucasneho podladeneho higainu, ale Judas Priest alebo Iron Maiden style to tiez nie je hlavne pri tom etalone "moderneho" zvuku je to trochu aj tak, ze "kvalitu" nejakho aktualne in zvuku preveri aj cas... nevieme, ako sa budeme na dnesny dz dz dz pozerat o nejake tie roky, ci nam nepripadne casom rovnako usmevne, ako kedysi ultra najmodernejsi Rockman. aj ked mozno dnesny dz dz dz je zarodok dalsieho vyvoja v git. zvuku, mozno dnesne dz dz dz dlhe roky zostane nadcasove, jak niektore typy zvukov z minulosti. filozofujem asi zbytocne okolo toho, ale ked niekedy tak citavam, ako sa mnohi ohanaju co je moderne a co patri do minuleho storocia, tak mi to pride podobne uzkozrake, ako ked sa Progac ohana svojimi predstavami o svojich oblubenych zvukoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 28. December , 2009, 21:41:37 » |
|
hovorim o tom jeho zvuku na nahravkach. ze sice to nie je zrovna etalon sucasneho podladeneho higainu, ale Judas Priest alebo Iron Maiden style to tiez nie je hlavne pri tom etalone "moderneho" zvuku je to trochu aj tak, ze "kvalitu" nejakho aktualne in zvuku preveri aj cas... nevieme, ako sa budeme na dnesny dz dz dz pozerat o nejake tie roky, ci nam nepripadne casom rovnako usmevne, ako kedysi ultra najmodernejsi Rockman. aj ked mozno dnesny dz dz dz je zarodok dalsieho vyvoja v git. zvuku, mozno dnesne dz dz dz dlhe roky zostane nadcasove, jak niektore typy zvukov z minulosti. filozofujem asi zbytocne okolo toho, ale ked niekedy tak citavam, ako sa mnohi ohanaju co je moderne a co patri do minuleho storocia, tak mi to pride podobne uzkozrake, ako ked sa Progac ohana svojimi predstavami o svojich oblubenych zvukoch. pekne si to povedal, suhlasim s tebou
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 28. December , 2009, 21:47:59 » |
|
lamb of god tiez v studiu bezne pouzivaju aj gibsom LP
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 28. December , 2009, 21:55:13 » |
|
lamb of god tiez v studiu bezne pouzivaju aj gibsom LP
A preto maju taky otrasny zvuk . (len rypem : ) ).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 28. December , 2009, 21:57:40 » |
|
urcite ze Gibson LP hra ale uz je tolko gitar vhodnejsich na vsetky mozne styly ze z Gibson LP sa stava len imidzovka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 28. December , 2009, 22:13:23 » |
|
Pekny rebricek, vsetko nahravane na Gibson a na koniec rebricka poznamka : Article thanks to Gibson.com - Check out the new Gibson Lifestyle .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 28. December , 2009, 22:15:15 » |
|
to su take rebricky ako zlaty slavik. kazdych miliarda radii ma svoju hitparadu kde hlasuje 5 posluchacov. maskoti ako slash a wylde hraju na gibsna a uz ani mladi chlapci sa po nich neopicia. za 2000E si radsej kupim stratocaster bachnem tam minihumbucker a ta gitara ma kopu zvukov a mozem pohrat kadeco a este mi zostane aj na poriadny aparat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 28. December , 2009, 22:16:10 » |