Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
03. December , 2024, 20:59:33
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako su Gibsony nemoderne a uz len imidzove  (Prečítané 38815 krát)
0 užívateľov a 16 Hostí prehliada túto tému.
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #120 kedy: 29. December , 2009, 09:02:47 »

Pekná debata...v každom príspevku trochu pravdy aj poloprávd..unikla mi len jedna vec..prečo keď chcem mať telecaster zvuk, mám ho hľadať na Gibsone a nevziať do ruky priamo Tele ? Kvalitné nástroje stoja vždy viac peňazí než bežná produkcia /ESP, IBANEZ, JACKSON vyšších tried tiež stoja pekné pálky/..hlavné je nájsť si tú svoju a hrať, neriešiť to...mne môj GIBSON LP 1974 CUSTOM poskytuje dostatok zvukových možností na vyjadrenie, verte, že má aj celkom hutný zvuk....odkedy som si ho poriešil, nechal som si len pár B gitár a už sa s tým nezaoberám...pekný zbytok sviatkov ešte a úspešný krok do úspešného nového ro/c/ku...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #121 kedy: 29. December , 2009, 10:15:22 »

teraz neviem, k comu sa zapojit. ci je Gibson nemoderny alebo ci sa na lacnych gitarach neda plnohodnotne hrat alebo ci drahe gitary nie su z 90% u neprofesionalov len o snobstve :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #122 kedy: 29. December , 2009, 10:18:51 »

teraz neviem, k comu sa zapojit. ci je Gibson nemoderny alebo ci sa na lacnych gitarach neda plnohodnotne hrat alebo ci drahe gitary nie su z 90% u neprofesionalov len o snobstve :)

Snad si nebudes srat do vlastneho...  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #123 kedy: 29. December , 2009, 10:21:49 »

Snad si nebudes srat do vlastneho...  Bavím sa skvele

ze sa na lacne gitary neda plnohodnotne hrat ?  Popiskujem si ale coby nedalo  Som frajer
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #124 kedy: 29. December , 2009, 10:26:57 »

ze sa na lacne gitary neda plnohodnotne hrat ?  Popiskujem si ale coby nedalo  Som frajer

Da.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #125 kedy: 29. December , 2009, 10:54:29 »

ci je Gibson nemoderny  - jasne ze je nemoderny. Ako moze byt moderne nieco co bolo vymyslene pred +-50 rokmi a vyraba sa to bez zmien alebo len so zmenami k horsiemu  Žmurk?

ci sa na lacnych gitarach neda plnohodnotne hrat - da

ci drahe gitary nie su z 90% u neprofesionalov len o snobstve :) - ja by som to ani nenazyval snobstvo, skor v tom vidim plnenie detskych snov alebo nieco podobne, nevidim v tom nic zle

Na zdravie!
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #126 kedy: 29. December , 2009, 11:00:32 »

tamtej skúške z rýchlika hovoríš vyskúšanie gitary? ale palii čo to trepeš, ponáhľal som sa na nočnú, ani sme poriadne aparáty nenastavovali, počul si to cez marshall?  Som frajer
a testol si ladenie v každej polohe? máš tak dobré uši, že si si bol sicher?
svatá pravda  Na zdravie!

martine, sak jasne, nic z ladenim ani nic podobne. mne islo v podstate o jednu jedinu moju uchylku, ktoru sledujem cely cas co hram na gitare.. a sice ako znie medzipoloha v ktorej je zapojeny (akykolvek) krkovy a kobylkovy snimac paralelne na cistom zvuku. v tom squier pre mna vyhral a to co sa tu rozprudilo uz neni moja robota  Na zdravie!
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #127 kedy: 29. December , 2009, 11:02:27 »

ci je Gibson nemoderny  - jasne ze je nemoderny. Ako moze byt moderne nieco co bolo vymyslene pred +-50 rokmi a vyraba sa to bez zmien alebo len so zmenami k horsiemu  Žmurk?

V com je nemoderny? Ved po nom a Fendri sa opicia vsetky fy na cele s ESP a Schecterom. Aspon sa snazia a vymyslaju vselijake Roboty a VR. Kde posuvaju gitary ESP a Schecter? Co oni robia inak ako Gibson a Fender?

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
yeah
Hosť
« Odpoveď #128 kedy: 29. December , 2009, 11:02:47 »

ci drahe gitary nie su z 90% u neprofesionalov len o snobstve :) - ja by som to ani nenazyval snobstvo, skor v tom vidim plnenie detskych snov alebo nieco podobne, nevidim v tom nic zle
Omg, to mi pripomina ako som stretol jedneho "dědka", ktory sa mi chvalil co vsetko ma doma (hral po svadbach slagre a ludovky), pustal mi svoje domace nahravky z mobilu(Si píš!!!) na plne gule aj ked som mu naznacil, ze to neni dobry napad... potom som musel struhat zdvorilostne frazy naoko obdivujuce zvuk (WTF?!) kedze slo o cover...  Je mi do plaču Je mi do plaču Je mi do plaču
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #129 kedy: 29. December , 2009, 11:10:45 »

V com je nemoderny? Ved po nom a Fendri sa opicia vsetky fy na cele s ESP a Schecterom. Aspon sa snazia a vymyslaju vselijake Roboty a VR. Kde posuvaju gitary ESP a Schecter? Co oni robia inak ako Gibson a Fender?

Tvrdil som ze ESP a Schecter su moderne? Takto narychlo ti ani neviem povedat co konkretne si predstavujem pod pojmom moderna gitara.

Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #130 kedy: 29. December , 2009, 11:13:03 »

drahe gitary su tu pre tych ktori si to mozu a chcu dovolit.. aj u nas je par ludi, co ma doma 30 gitar kazda nad 80-100 litrov a nehraju.. chcu to len vlastnit.. to je fuk, nemusis byt automobilovy pretekar aby si vlastnil ferrari (vid Leos Mares :D)  
Gibson je taka skor ikona, ten tvar je uz tak notoricky znamy, ze sa k nemu vzdy vrati kopec ludi..  kto chce drahy stary gibson, nech si ho kupi, urcite to nebude krok vedla
kto chce poriadne tele na ciste twangove zvuky, nech si kupi.. kto chce ESP na metaaaale nech si ho kupi, ak si ho nemoze dovolit tak si kupi vyssiu radu LTD, kto chce nieco co na trhu nie je, pripadne ma specificke poziadavky da si postavit gitaru, kto nema ani prachy ani rozum ani vlastny nazor, nech si kupi 'tu ciernu gitaru do 200e' kazdemu co chce/potrebuje/po com tuzi..
mne sa pacia gibsony, telecastre, caparisony, par espciek, urcite ale nebudem glorifikovat nieco co aj tak neviem na 100% vyuzit kvoli krivym paprciam a tomu, ze sa hudbou nezivim a zrejme nikdy nebudem.. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #131 kedy: 29. December , 2009, 11:14:19 »

Tvrdil som ze ESP a Schecter su moderne? Takto narychlo ti ani neviem povedat co konkretne si predstavujem pod pojmom moderna gitara.

vacsinou neckthrough, modely co sa robia v 6, 7 a 8 strunovych verziach, vacsinou silne snimace, ebenove krky na rychle dzn dzn..
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #132 kedy: 29. December , 2009, 11:29:24 »

vacsinou neckthrough, modely co sa robia v 6, 7 a 8 strunovych verziach, vacsinou silne snimace, ebenove krky na rychle dzn dzn..

Ked si odmyslim mensinove over6strings gitary, tak robi aj Gibson vsetko... teda az na ten ebenovy krk, to som ani nepocul este. Hmatniky robi take Gibson pomaly standarne. Kazdopadne ebenovy hmatnik pre mna nie je synonymum moderneho, to moze byt kludne aj javor na Musicmane, taky fajny ockovany....
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #133 kedy: 29. December , 2009, 11:34:24 »

Ked si odmyslim mensinove over6strings gitary, tak robi aj Gibson vsetko... teda az na ten ebenovy krk, to som ani nepocul este. Hmatniky robi take Gibson pomaly standarne. Kazdopadne ebenovy hmatnik pre mna nie je synonymum moderneho, to moze byt kludne aj javor na Musicmane, taky fajny ockovany....

myslel som hmatnik.. to tak vyzera ked robi clovek viac veci naraz:D  aj neckthrough robia?
« Posledná zmena: 29. December , 2009, 11:34:42 od kaolko » Zaznamenané

joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #134 kedy: 29. December , 2009, 11:39:42 »

5. moderny metal a jeho sucasny zvuk - medzi nami, castokrat by som si nedovolil ani od pasa strelit, aky bol na nahravke pouzity nastroj, to len na margo
    prispevkov a la "ti hraju na takom" (v tom vybombovanom higaine uz niekedy ani nepocut zvuk gitary / dreva ako takeho, len nechutny signal aktiviek napr.)

Popiskujem si
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.111 sekund, 23 otázok.