Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 14:21:57
Strán: 1 [2] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Klasické Tremolo  (Prečítané 7871 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Tulo
nováčik
*
Príspevkov: 34

« Odpoveď #15 kedy: 30. December , 2009, 20:19:33 »

A gitaru musim mat naladenu ako, ked chcem zahrat spravne tremolo ?

Nejak nerozumiem tejto otázke. :-) Klasika EADGHE.

Tremolo bez nechtov nezahráte, tak buď narasť alebo kúpiť umelé. Skúšal som to, ale strašne sa mi plietli prsty, teda asi to bude silou zvyku, ale je blbosť hrať tremolo bez nechtov.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #16 kedy: 30. December , 2009, 20:20:32 »

dlho sa to uci a moc sa to vyuzit neda v praxi. iba na takychto tremolovych skladbach a technika pravej ruky sa zlepsi o dost.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #17 kedy: 30. December , 2009, 20:24:04 »

Nejak nerozumiem tejto otázke. :-) Klasika EADGHE.

Tremolo bez nechtov nezahráte, tak buď narasť alebo kúpiť umelé. Skúšal som to, ale strašne sa mi plietli prsty, teda asi to bude silou zvyku, ale je blbosť hrať tremolo bez nechtov.

no ved uvidime Bacha na vec kamo! ale ne beriem na vedomie mozno si skusim tie umele...aj tak som zvedavy kolko mi ten entuziasmus vydrzi Bavím sa skvele
Zaznamenané
Tulo
nováčik
*

« Odpoveď #18 kedy: 31. December , 2009, 11:54:27 »

no ved uvidime Bacha na vec kamo! ale ne beriem na vedomie mozno si skusim tie umele...aj tak som zvedavy kolko mi ten entuziasmus vydrzi Bavím sa skvele

Radšej tie umelé nechty ako nič, pretože to inak nemá zmysel. Inak tu skladbu by som skúsil niekedy neskôr, keď budeš mať tu techniku v ruke. Predpokladám, že hráš na elektrickú, tak potom takým nechty vadia. :)
Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #19 kedy: 31. December , 2009, 12:07:57 »

Radšej tie umelé nechty ako nič, pretože to inak nemá zmysel. Inak tu skladbu by som skúsil niekedy neskôr, keď budeš mať tu techniku v ruke. Predpokladám, že hráš na elektrickú, tak potom takým nechty vadia. :)

to je mi jasne ze treba najprv vediet tu techniku az potom cvicit skladbu  nie som uplne blby Bavím sa skvele a co sa nechtov tyka, tak jednak hram dost vela prstami a uz som na to zvyknuty a nechce sa mi prevykat a taktiez si dost okusujem nechty a celkovo ich mam slabe aj ked som si ich uz par krat skusal nechat narast tak hned sa pri hrani znicili.
Zaznamenané
DominkO
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 91

*1852-still alive

« Odpoveď #20 kedy: 31. December , 2009, 18:07:54 »

...ale aj napriek tomu, ze niektori virtuozi nemali nechty hrali tremolo. Aj Francisco Tarrega casom prestal pouzivat nechty pri hre, Emilio Pujol a mnoho jeho ziakov hralo tiez bez nechtov. Ale uplny zaciatocnik v tremole ma bez nechtov ovela vacsi kopec roboty ako ten s nechtami.
Zaznamenané

Alvaro 410, Fender Strat HW1, Fender Super Reverb
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #21 kedy: 31. December , 2009, 18:19:02 »

...ale aj napriek tomu, ze niektori virtuozi nemali nechty hrali tremolo. Aj Francisco Tarrega casom prestal pouzivat nechty pri hre, Emilio Pujol a mnoho jeho ziakov hralo tiez bez nechtov. Ale uplny zaciatocnik v tremole ma bez nechtov ovela vacsi kopec roboty ako ten s nechtami.

hentaky uz maju stvrdnutu kozu na prstoch ako nechet
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Pako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 77

« Odpoveď #22 kedy: 21. Marec , 2010, 13:12:16 »

Ono, keď sa povie klasický gitarista, tak si každý predstaví nechty dlhé ako nože, čo nie je vôbec pravda. Nechet by nemal prerastať cez bruško, lebo potom sa zbytočne zachytávajú prsty o struny. Samozrejme sú aj takí exoti, čo majú nechty také, že si ledva vytrú riť, ale tí majú skôr šťastie od prírody na ploché a rovné nechty. Kto má nechty v tvare zobáčika, nemal by mu prerastať cez bruško. To hovorím aj z vlastnej skúsenosti. Ja si normálne mierne ostrihám nechty na pravej ruke a za 2-3 dni ich mám akurátne.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #23 kedy: 21. Marec , 2010, 13:29:54 »

Ono, keď sa povie klasický gitarista, tak si každý predstaví nechty dlhé ako nože, čo nie je vôbec pravda. Nechet by nemal prerastať cez bruško, lebo potom sa zbytočne zachytávajú prsty o struny. Samozrejme sú aj takí exoti, čo majú nechty také, že si ledva vytrú riť, ale tí majú skôr šťastie od prírody na ploché a rovné nechty. Kto má nechty v tvare zobáčika, nemal by mu prerastať cez bruško. To hovorím aj z vlastnej skúsenosti. Ja si normálne mierne ostrihám nechty na pravej ruke a za 2-3 dni ich mám akurátne.

Nemusíš zbytočne čakať 2-3 dni, to je stratený čas.   Najlepšie je nestrihať si nechty nožničkami, ale zabrúsiť si pilníkom na dĺžku, aká je potrebná. Každý tretí deň napr..
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #24 kedy: 21. Marec , 2010, 13:38:19 »

Na workshope v marci som vysvetľoval aj rôzne spôsoby tremola, bežne ho využívam pri hre aj na elektrickej gitare, aj v bigbíte..

Tu sú ukážky asi od polky videa:
Zaznamenané

Pako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 77

« Odpoveď #25 kedy: 21. Marec , 2010, 19:22:45 »

Nemusíš zbytočne čakať 2-3 dni, to je stratený čas.   Najlepšie je nestrihať si nechty nožničkami, ale zabrúsiť si pilníkom na dĺžku, aká je potrebná. Každý tretí deň napr..

Veď ja ani dáko nečakám, len kým to je také optimálne, tak to trvá asi tak 3 dni. Lebo beztak hrám iba cez víkendy, kedže cez týždeň nemám čas...
Zaznamenané
Tulo
nováčik
*

« Odpoveď #26 kedy: 01. Apríl , 2010, 10:04:41 »

Mám takú jednú fintu ako zistiť svoju optimálnu dĺžku a tvar nechtov. Neviem, či sa to dá vysvetliť cez net ale snáď ma pochopíte. ha ha ha Zoberte si tej najjemnejší šmirgliaci papier, spravte z neho trojuholníčky tak, aby sa dali dať na struny nad rezonančným otvorom. Ako keby ste spravili strechu šikmého domu s tým papierom. Dajte to na struny a chvíľu hrajte prstami. Nejakú skladbu, alebo rozložené akordy... To vám ukáže akým smerom si potom píliť nechty, a potom si prispôsobte dĺžku nechtu tomu tvaru. :)
Zaznamenané
DominkO
náhodný pocestný
**

*1852-still alive

« Odpoveď #27 kedy: 02. Apríl , 2010, 16:23:31 »

Mám takú jednú fintu ako zistiť svoju optimálnu dĺžku a tvar nechtov. Neviem, či sa to dá vysvetliť cez net ale snáď ma pochopíte. ha ha ha Zoberte si tej najjemnejší šmirgliaci papier, spravte z neho trojuholníčky tak, aby sa dali dať na struny nad rezonančným otvorom. Ako keby ste spravili strechu šikmého domu s tým papierom. Dajte to na struny a chvíľu hrajte prstami. Nejakú skladbu, alebo rozložené akordy... To vám ukáže akým smerom si potom píliť nechty, a potom si prispôsobte dĺžku nechtu tomu tvaru. :)

Fuuha zíram To kde chodis na taketo rady?Huh!Huh!Huh!??  Nechajte ma vydýchať   Smútim
« Posledná zmena: 02. Apríl , 2010, 16:24:13 od DominkO » Zaznamenané

Tulo
nováčik
*

« Odpoveď #28 kedy: 02. Apríl , 2010, 17:35:32 »

Fuuha zíram To kde chodis na taketo rady?Huh!Huh!Huh!??  Nechajte ma vydýchať   Smútim

Tak toto mi povedala moja profesorka gitary. Funguje to a odporucam to kazdemu kto hra s prstami. Žmurk
Zaznamenané
DominkO
náhodný pocestný
**

*1852-still alive

« Odpoveď #29 kedy: 02. Apríl , 2010, 17:51:38 »

Tak toto mi povedala moja profesorka gitary. Funguje to a odporucam to kazdemu kto hra s prstami. Žmurk

Blazniva...  Fuuha zíram
Zaznamenané

Strán: 1 [2] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 23 otázok.