Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 06:19:27
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: live záznam kapely  (Prečítané 7300 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« kedy: 11. Február , 2010, 22:17:17 »

přemýšlím co pořídit pro jednoduchý záznam kapely ze skušebny nebo koncertů

co by jste mi doporučili nebo s čím máte zkušenost osobně jsem si už vyzkoušel Zoom H2 ale s přeháváním byl problém neb kvuli limitaci se muselo vtupní mikráky stlumit tak moc že okamžité puštěni pro kontrolu záznamu nebylo možné muselo se to zpracovat v PC tudíš byl vrácen
přemýšlel jsem ještě o Edirol 09 , nebo Zoom h4 ale nejuniverzálnější se mi zdá Korg D 888 jenž maká i jako mix jen se bojím výdrže HDisku vše najdete na http://www.audiotek.cz/ nebo jinde
dík za rady a zkušenosti
« Posledná zmena: 12. Február , 2010, 11:51:48 od kos99 » Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
GHS
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 11. Február , 2010, 23:33:23 »

My sme nahravali na roland Vs 1680 a boli sme spokojni.  Na zdravie!
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #2 kedy: 11. Február , 2010, 23:43:41 »

maju inak aj chlapci v Cechach nejake to forum ? rad by som sa pozrel
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 11. Február , 2010, 23:48:37 »

přemýšlím co pořídit pro jednoduchý záznam kapely ze skušebny nebo koncertů

co by jste mi doporučili nebo s čím máte zkušenost osobně jsem si už vyzkoušel Zoom H2 ale s přeháváním byl problém neb kvuli limitaci se muselo vtupní mikráky stlumit tak moc že okamžité puštěni pro kontrolu záznamu nebylo možné muselo se to zpracovat v PC tudíš byl vrácen
přemýšlel jsem ještě o Edirol 09 , nebo Zoom h4 ale nejuniverzálnější se mi zdá Korg D 888 jenž maká i jako mix jen se bojím výdrže HDisku vše najdete na http://www.audiotek.cz/ nebo jinde
dík za rady a zkušenosti
ja som ten problem s H2 nepostrehol, mozes to trochu rozpisat?
Zaznamenané
kos99
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 12. Február , 2010, 11:54:23 »

no nedalse ten záznam hned poslechnout byl tak potichu nahraný že ani sluchadla nebo sezílení neby nic moc platný musel jsem waw doma upravit v PC a zvednout celkovou hlasitost vniklo to tím že jsem musel ubrat citlivot mikrofonu až tak moc že záznam sice vznikl ale bez upravy hlasitosti byl na nic
Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
kos99
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 12. Február , 2010, 11:57:27 »

maju inak aj chlapci v Cechach nejake to forum ? rad by som sa pozrel

http://guitarmaster.cz/forum/index.php
http://hudebniforum.cz/
http://forum.muziker.cz/

a asi i další osobně jsem jich vice nehledal ale pokud najdeš nějaké dobré jako je to vaše a ještě solidní jako to vyše dej vědět budu rád
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #6 kedy: 05. Január , 2016, 11:04:26 »

Pekny zaznam obrazu aj zvuku z maleho podia. Tieto zaznamy znamych muzikantov z malych podii, klubov, su mi velmi sympaticke a objavuju sa hojne, bavi ma to viac ako velky koncert. Akoby im bolo vidiet viac do kuchyne :)

Co myslite, zvuk ako nahravali? To co islo von do PA rovno do jedneho stereo tracku aj nahrali alebo kazdu stopu zvlast a potom robili dodatocne upravy zvuku ako ked sa normalne v studiu nahrava?

Dnes by sa nieco taketo pri troche snahy mozno dalo realizovat aj v malom meste alebo dedine v klube s kvazi amaterskou vybavou a teda s nie uplne takym peknym vysledkom ako na tom videjku.

Co sa obrazu tyka si to predstavujem, ze by sa nasekalo 6 staticky kemier na zaujimave miesta. Dnes sa taka cinska sranda predava za 50€. Mozno este jedna kamerka do ruky. Postrihat a vybavene Žmurk

Zvuku trosicku rozumiem takze tam to az take jednoduche nevidim :), ale nieco by sa dalo spravit. Co som cital tuto staru temu

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,63857.0.html

tak najvacsi problem asi s bicimi a presluchmi, ale nieco by sa dalo mozno vyspekulovat akusticke paravany alebo neviem...
Predstavujem si amatersku vybavu, ci uz notas alebo pc s cubase, dnes zvukovka so 16timi vstupmi neni problem, mix detto, tie digitalne mixi funguju mozno aj ako zvukovky, mikrofony na bicie a ostatne. Dodatocne zmastrovat zmixovat prihodit k obrazu... No ked to vsetko poratam 8000 az 10000€ cakompak.

Ked si pomyslim, kolko v nasom krpatom meste bolo pred 10-15 rokmi paradnych kapiel. Keby ta technika bola tak dostupna ako dnes, mohlo byt mrte paradnych zaznamov, prezentacia kapiel, klubu, mesta :).... ja mat klub tak to poskytujem zadarmo :) a uz keby som to mal nainstalovane tak este aj zivaky by som kapelam robil, no to uz asi nie zadarmo Žmurk

Som bol pred par dnami vo vedlajsej dedine na...., no nazvali to festival, pozret na vraj velmi sikovneho gitaristu...ale nic z toho lebo som nepocul ani prd lebo z toho PA bolo pocut len v basoch "bhmm" a nejaku hrubu rytmicku a melodicku kostru skladieb.

Chvilu som sledoval toho zvukara a behal tam s tymi sablami hore dole nepretrzite...a tak ma v suvislosti s tym co som hore napisal napadlo, ze keby robili aj zvukovy zaznam z toho koncertu, zeby kazdy nastroj nahravali zvlast napr do PC, a dodatocne by chceli upravit napr pomery hlasitosti medzi nastrojmi a ten zvukar tam lietal horedole s hlasitostami tych jednotlivych nastrojov a takto by sa to do nejakeho multitracku aj nahralo, ze ci na mixoch je taka moznost, ze to co pride na vstup kanala ide na spolocny vystup do PA ovplyvnene tym co robi zvukar, ale zaroven ma prislusny kanal aj vystup, taky ze direct, ze ten signal iba preleze zo vstupu na vystup prislusneho kanala mixu a potom dalej pripadne do zvukovky  a v pc je nahraty nastroj bez zasahov zvukara, ktore robil ked zvucil cez PA.

Alebo ako sa to bezne robi, to co zvukar pri zivom zvuceni meni, sa takto aj do jednotlivych trackov nahra a potom sa to musi "eliminovat" pre potrebu pekneho zvuku ktore bude napr na dvd?

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 05. Január , 2016, 12:01:56 »

mixpulty spravidla mavaju direct vystupy sabiel, ktore nie su ovplyvnene volume faderom, odtial sa potom moze brat signal do zaznamoveho zariadenia. niektore pulty maju zase tzv. insert (stereo jack so send / return), ked tam strcis mono jack, tak je to akoze iba send, cize vystup z kanalu. a spravidla tam byva aj prepinac pre / post fader, niekedy byva aj pre / post korekcie...
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #8 kedy: 07. Január , 2016, 23:38:26 »

Este ma napadla jedna vec. Ako sa riesia odposluchy? Nejak na to neviem prist. Povedzme, ze su na podiu 4 boxy s odposluchmi. Aby sa dala nastavit rozdielna hlasitost kazdeho nastroja nezavisle v kazdom odposluchu tak potrebuje kazdy odposluch svoj mix, ale to sa asi tak nerobi...
« Posledná zmena: 07. Január , 2016, 23:47:48 od frakos » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 07. Január , 2016, 23:48:36 »

pulty vhodne na live zvucenie sa lisia od pultov vhodnych ako nahravacie v studiu. okrem inych rozdielov (napriklad kvalita preampov, apod... ) tie vhodne na zvucenie su vymyslene tak, ze maju monitorove cesty a moznost posielania sabiel do tychto ciest, vcetne pomerov. pri nahravacich pultoch su zase priorita tie vystupy z kanalov. no a na velkych akciach sa riesi podiovy zvuk uplne samostatne, zboku tam sedi dalsi zvukar s vlastnym pultom a ten je tam prave na tie odposluchy, predny zvukar sa stara len o zvuk z PA von...
« Posledná zmena: 07. Január , 2016, 23:49:11 od rastis » Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 08. Január , 2016, 00:11:35 »

...toto som netusil...celkom si ten podiovy pult s tymi monitorovými cestami neviem predstavit, ale nastudujem . . .
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 08. Január , 2016, 17:11:42 »

ja som nikdy live nezvucil, na to tu mame inych, co to robili cele roky, ja len teoretizujem  Neviem

predstav si, ze mas na podiu 4 monitorove cesty, zjednodusene 4 ks monitorov a v kazdom chces nieco ine. potrebujes pult, kde mozes vyhradit 4 podskupiny na 4 monitory a tieto podskupiny musia mat moznost posielat signal von separatnymi vystupmi. z kazdej sable musis mat moznost poslat signal aj na niektoru z tych 4 podskupin a zaroven musis mat moznost, ako vela toho signalu na tu konkretnu podskupinu posles. takto potom dokazes namixovat do monitorov nieco ine, ako posielas von do ludi...

ono vacsina pultov ma tu zakladnu funkcionalitu totoznu, ale niektore su vybavou vhodnejsie na live zvucenie, niektore zase skorej do studia, niektore do vysielania, a tak ...
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2016, 00:30:51 »

zacinam rozumiet pomalicky, com som pokukal obrazky mixpultov v eshopoch tak na odposluchy pouzivaju asi tie sekcie pre pomocne signaly aux, na kazdom kanaly byvaju cca 4 potaky na nastavenie urovne signalu a potom na mixpulte je tolko vystupov aux kolko potakov na kazdom kanali

inak som si spomenul ze aj v knizke od Vlacheho - praxe zvukove techniky, sa o tomto pise, tak som to cital, on tam o tychto aux pise, ale okrem toho este aj o tomto grupovani, co som zatial nepochopil, ze vacsinou byvaju poparovane napr tlacitka 1-2 a 3-4 a potom sa s panoramou vybere ktory kanal, s tymi aux si tie odposluchy viem predstavit, ale tomu grupovaniu zatial nerozumiem, videl som tie tlacitka aj na obrazkoch zo shopu, ale netusim . . .

a este tam rozdeloval tie mixpulty na split a inline, ten split som pochopil ale to porovnanie s  inline nie, tiez je okolo toho vela veci
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 09. Január , 2016, 12:28:04 »

ta knizka ma dnes uz vyse 20 rokov, predpokladam, ze aj dnesne pulty su uz trochu ine, ale ako pisem, v tomto som len teoretik ...
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #14 kedy: 14. Január , 2016, 16:59:00 »

pulty vhodne na live zvucenie sa lisia od pultov vhodnych ako nahravacie v studiu. okrem inych rozdielov (napriklad kvalita preampov, apod... ) tie vhodne na zvucenie su vymyslene tak, ze maju monitorove cesty a moznost posielania sabiel do tychto ciest, vcetne pomerov. pri nahravacich pultoch su zase priorita tie vystupy z kanalov. no a na velkych akciach sa riesi podiovy zvuk uplne samostatne, zboku tam sedi dalsi zvukar s vlastnym pultom a ten je tam prave na tie odposluchy, predny zvukar sa stara len o zvuk z PA von...

.. v dnesnych dobach sa na rozbocenie signalu do odposluchu,hlavneho pultu a poprípade nahravania pouzivaju TZV rozbocovaky,Je to nieco ako tecko do zastrcky, kde je jeden vstup mic/linka na 2,3,4 vystupy
akurát je to komplikovanejsie a sakramensky drahe, lebo je treba zachovat kvalitu signalu a galvanicke oddelenie pre secky cesty.
Volkedy ked este neboli rozbocovaky sa len paskou zlepili dva mikraky a islo sa  Bavím sa skvele

Vecsie live vystupenie je aj lepsie riesit dvomi pultami z hladiska koreccii zvuku , lebo odposluchy si velakrat vyzaduju uplne ine nastavenie korekcii ,ako PAcko a naopak.
Okrem toho jeden zvukar by nestihal riesit ten blazninec na podiu a aj to co lezie do PAcka
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.