Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 09:19:47
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zníženie výšky strún pomocou úpravy nultého pražca  (Prečítané 6189 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Bruthal guitar man
nováčik
*
Príspevkov: 42

« Odpoveď #15 kedy: 27. Február , 2010, 07:51:00 »

neviem ako s tou logikou... ked je krk v luku, tak v prvych polohach hmatnik pod strunou ustupuje. struny tym padom o nasledujuce prazce nedrncia. v druhej casti hmatnika, za spodkom pomyselnej jamy sa hmatnik strunam zase priblizuje, cize maju tendenciu o prazce drncat viac. ci zle pisem ? ked krk viac vyrovnas, tak tento jav eliminujes. v opacnom pripade, ked je krk presponovany, tak smerom k polke menzury struny drncia viac, ako v poslednych polohach....

takze dnes v noci som sa v tom rýpal a hmatník som dal do roviny...takmer úplnej...zdvihol floyd a totálne sa to vyčistilo. Celkom ma to prekvapilo lebo sa jednalo asi o pol otacky výstuhou krku a je z toho úplne iná gitara. Struny mam tak nízko že sa mi to až nepáči. Fakt dík za radu...ušetril si mi kopu problemov pri hraní. takto sa na tom hra úplne pohodlne.
Vsade som čítal že treba hmatnik mat mierne prehnutý s fugou v strede. Ale pre moju gitaru to asi neplatí. Neviem sce prečo ale hlavne že to je v poriadku..
dik Na zdravie!
Zaznamenané

Aj napriek uletenému avataru som citlivý gitarista :)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 28. Február , 2010, 12:07:49 »

takze dnes v noci som sa v tom rýpal a hmatník som dal do roviny...takmer úplnej...zdvihol floyd a totálne sa to vyčistilo. Celkom ma to prekvapilo lebo sa jednalo asi o pol otacky výstuhou krku a je z toho úplne iná gitara. Struny mam tak nízko že sa mi to až nepáči. Fakt dík za radu...ušetril si mi kopu problemov pri hraní. takto sa na tom hra úplne pohodlne.
Vsade som čítal že treba hmatnik mat mierne prehnutý s fugou v strede. Ale pre moju gitaru to asi neplatí. Neviem sce prečo ale hlavne že to je v poriadku..
dik Na zdravie!

ak Ti stacilo pol otacky, znamena to, ze aspon celkom dobre funguje ta vyztuz... ako som pisal - vselijake tie rady ohladne nastavenia mozu sice obecne platit, ale v konkretnych situaciach to moze vyzerat inac :)
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 22 otázok.