Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Ako naladit svojpomocne klavir?

Started by opossum, 05. Marec , 2010, 12:09:09

yeah

Quote from: udry on 07. Marec , 2010, 17:49:41
A videl si operáciu slepáka ?  Jednoduchšie ako naladit klavír.  ;)
Jasne a vies co je este jednoduchsie? Operacia stehenneho klbu - staci sledovat instrukcie. http://www.edheads.org/activities/hip/swf/index.htm ]:->

rastis

a co sa Vam nevidi na tom, ze Opossum, dospely clovek s vlastnym rozumom sa zamysla, ci si nenaladi klavir sam ? som presne rovnaky, tiez by som sa zamyslal, ci to neskusim sam a ked ne, tak ladica mozem zavolat neskorej vzdy...

lenivy

K nam dosiel ladic a zistil, ze treba aj zbrusit kladivka. Tiez to ladil normalnou ladickou (U) a uchom.
Hi Bender! Hi Fender!

musicman

oposum kupil klavir za 20E tak mu je vela dat 30E za ladica
http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts

yeah

Quote from: rastis on 07. Marec , 2010, 21:25:17
a co sa Vam nevidi na tom, ze Opossum, dospely clovek s vlastnym rozumom sa zamysla, ci si nenaladi klavir sam ? som presne rovnaky, tiez by som sa zamyslal, ci to neskusim sam a ked ne, tak ladica mozem zavolat neskorej vzdy...
Vsak co ja ho nesledujem, ze kolko ma rokov, kde robi atd. Je to pekny umysel rozvijat svoje DIY v tomto smere, ale zial realita je taka, ze toto je diskusia a ja som tu predlozil uplne logicky odovodnenu verziu. Tak jak neutekas z roboty 3 hodiny skorej domov aby si si uvaril kuraciu polievku a rezen, ale radsej ostanes v robote hodinku "navyse" a zarobis si na porciu v restauracii, tak mi pride take sudruhovske riesenie zapodievat sa tym, ked mu tu kazdy pise ze profikovi to dlho trva, nieto laikovi, cize zajebat s tym zopar dni, plus hladat, prekladat "tutorialy" na nete, prist o nervy a v konecnom dosledku je uplne miziva sanca, ze vysledok bude uspokojivy, alebo co i len porovnatelny s profikom ladicom, tak sa na to vyserem a fakt si urobim nadcas v robote, alebo co. Ja dokazem byt aj solidarny a chapem take chute, ale niekedy je lepsie sa ocitnut v realite hned na zaciatku. Kazdopadne - vela stastia.

Pitu

aj mne by sa páčila myšlienka si naladiť klavír sám, keby so ho doma mal. Ale pri cene 30€ to nie je také tragické, radšej ako stráviť x-dní na nete skúmaním tutoriálov na ladenie, by som zavolal ladiča a sledoval ho pri práci. Zistil by som, čo je k tomu treba, aký má systém a možno nabudúce by som sa do toho už vedel pustiť sám. Ale skôr si nie..  :)

opossum

pani, zabavne citanie od vas  8)
rastis ma pravdu: ano, bavi ma ucit sa nove veci. Vela veci som si spravil doma sam, nabytok napriklad...ale o tom tu nechcem teraz. Ved na gitarara sa tiez musi absolvovat stredna skola a pritom mnoho chalanov si spravi gitaru na kolene, a celkom dobru,. Podobne je to so zosilovacmi, bednami atd. To je o sikovnosti a nadseni. Niekto rad zaraba prachy a vsetko si kupi alebo da urobit, niekto zas naopak. Ja radsej ako stravit v robote otupujuci nadcas, tak si nastudujem ten tutorial, skusim klavir naladit...a uvidim. Mozno ze sa zo mna vypracuje dobry ladic pian, a zacnem sa tym zivit, kto vie :)
Ja mam radsej tovrivy pristup k zivotu, ako styl makat v robote do umoru a potom tie peniaze prejebbat na komercny tovar a sluzby. Nervravim, ze ladenie piana je komercna zalezitost..ale vsetko som uz vlastne objasnil  :drink:

Musicman: ano, klavir mam, znacku PETROF a ma uz vyse 35 rpkov. A za cely cas nebol ledany, takze by to uz potreboval. Je vsak u rodicov na RD, v panelaku by bolo ho zbytocne mat a vlastne na nom uz dlho nehravam. Takze o tom ladeni uvazujem vyhladovo, a to aj z toho dovodu, keby som ho chcel predat...myslim, ze lahsie ho predam naladeny, ako rozladeny. :)

Pablo Woozy :
ja tu posledny rok pisem velmi malo, takze predpokladam, ze o mne vies trt makovy  ;D

temu nepremazem ani nezamykam, nech sa kazdy zabavi na prispevkoch po svojom  :zdar:

musicman

Quote from: opossum on 08. Marec , 2010, 13:36:05

Musicman: ano, klavir mam, znacku PETROF a ma uz vyse 35 rpkov. A za cely cas nebol ledany, takze by to uz potreboval. Je vsak u rodicov na RD, v panelaku by bolo ho zbytocne mat a vlastne na nom uz dlho nehravam. Takze o tom ladeni uvazujem vyhladovo, a to aj z toho dovodu, keby som ho chcel predat...myslim, ze lahsie ho predam naladeny, ako rozladeny. :)

tak to ti mozem hned povedat ze sa mozes vysrat na ladenie lebo ked ho chces predat tak pri prevoze sa total rozladi  ;D   naladit sa musi aj tak na novom mieste  :drink:   
http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts

marrtin

Les Paul + Marshall, čo iné?

opossum

Quote from: musicman on 08. Marec , 2010, 13:53:35

tak to ti mozem hned povedat ze sa mozes vysrat na ladenie lebo ked ho chces predat tak pri prevoze sa total rozladi  ;D   naladit sa musi aj tak na novom mieste  :drink:   

to som tiez pocul. Ale ked sme ho kupili, tak sa previezol k nam, a nebol rozladeny. No ale budem mat ciste svedomie, ze som predal dobry klavir a nebude mi niekto porom bachat o hlavu, ze ved rozladeny uz bol, nie?

musicman

Quote from: opossum on 08. Marec , 2010, 13:59:19
to som tiez pocul. Ale ked sme ho kupili, tak sa previezol k nam, a nebol rozladeny. No ale budem mat ciste svedomie, ze som predal dobry klavir a nebude mi niekto porom bachat o hlavu, ze ved rozladeny uz bol, nie?

radsej by som to nechal na profi ladica nech si ho zavola novy majitel. tiez hybat s ladiacou mechanikou zbytocne  netreba. a pri prevoze sa urcite rozladi zalezi od mechaniky a ako daleko pojde

mario bross

zbytocne, povies, ze je rozladeny... teraz je zima tiez, takze to rozladenie bude znacne. alebo ho nalad a 30 Eur pripocitaj k cene kupujuceho

yeah

Quote from: opossum on 08. Marec , 2010, 13:36:05
Niekto rad zaraba prachy a vsetko si kupi alebo da urobit, niekto zas naopak. Ja radsej ako stravit v robote otupujuci nadcas, tak si nastudujem ten tutorial, skusim klavir naladit...a uvidim. Mozno ze sa zo mna vypracuje dobry ladic pian, a zacnem sa tym zivit, kto vie :)
Ja mam radsej tovrivy pristup k zivotu, ako styl makat v robote do umoru a potom tie peniaze prejebbat na komercny tovar a sluzby. Nervravim, ze ladenie piana je komercna zalezitost..ale vsetko som uz vlastne objasnil  :drink:
No, samozrejme ked trpis v praci, tak chapem, ze je to pre teba prijemnou psychohygienou. Mas pravdu, nic o tebe neviem. Btw. tvorivy pristup k zivotu neznamena, ze z teba musi byt odbornik na vsetko. Ale niektori ludia si nato potrpia.

+ samozejme

OWNED  :)

Racius

No naladiť klavír by som si tiež rád skúsil, len mám trochu strach z poškodenia, klavír nie je sranda čo rastie voľne na stromoch ;D
Každopádne držím palce a ak sa do toho dáš, napíš report, ja ti fandím.

Ja som sa chcel inak spýtať, to každý ladič je slepý či čo ? ;D Moji strýkovci vlastnia nejaký jednoduchý 30 ročný Petrof a pred dvoma rokmi sa im podarilo vymáknuť ladiča ktorý bol ladiť pár klavírov u nás v ZUŠke a tiež bol slepý. A veľmi starý.

Prihodila sa im aj srandovná situácia, že teta si varila nejakú low-cost hnusnú sáčkovú polievku z Lidla a keď ladič skončil prácu, zišiel z podkrovia a cítil to, sadol si na stoličku a že "to jste nemusela, jste strašne zlatá".
Tak mu to dala, on to zjedol a pochvaľoval "ďěkují vám, tohle som ještě nezažil u nikoho že by mi dali polívku" :laugh:

udry

.. ale on nepíše,že ho chce hned predat  :drink:   a nechápem,prečo všetkych tak strašne trápi,že si chce sám naladit klavír,kua šak ked chce,nech ladí,čo je na tom také hrozne,že ho všetci odhovárate ?  :drink: šak nejde zavraždit Alfa ani zožrat mačku  ;D