frakos
|
|
« Odpoveď #165 kedy: 19. December , 2013, 16:09:05 » |
|
Tiez mam tieto behringer bedne a uvazoval som, ze skusim "nieco lepsie". Tak som cital forum a zistoval. Potom ma napadlo, ze v podstate keby som nemal info z fora o monitoroch, ze ktore su ok a ktore nie, tak som odkazany na chodenie po obchodoch a skusanie pocuvanie. No a tu som narazil na kamen urazu. Lebo ako by to vyzeralo keby pustili take co sa mi "pacia"? Ze "kokos tieto hraju bohovsky"? Ale to je chujovina nie? Mohol by som povedat, ze kokos tieto hraju "verne". Ale to je tiez chujovina lebo ako viem co hra verne a co vernejsie ked to v podstate nemam porovnat k nicomu "skutocne vernemu" :-). Ako keby som bol intelektual opytam sa, ze " kde je pravda do pice" :-). Lebo jedine co viem s istou povedat, je to, ze nejaka nahravka sa mi paci lebo ma paradny zvuk a na reprakoch, ktore zrovna mam. Takze mi to vyslo tak, ze sa obavam ci by som posluchom dokazal vybrat tie lepsie. Mozno hej neviem, behringer su zatial jedine referencne co som kedy pocul. Tak som to uzavrel, ze nepotrebujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #166 kedy: 19. December , 2013, 16:10:14 » |
|
Lario - ako píše Rastis, nekupuj, kým nenašetríš. Využívaj zatiaľ tie, čo máš na posluch a postupne došetri na kvalitnejšie na mix.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #167 kedy: 19. December , 2013, 16:22:12 » |
|
frakos - no to je lahke. zober si nahravku, co povazujes za ozaj kvalitnu a poznas ju na svojich bedniach. a zober si vlastnu nahravku, ktora Ti zneje akoze najlepsie z Tvojich prac. ta proficka referencna by mala zniet na vsetkych bedniach +/- obdobne, aspon co sa tyka zakladnych pomerov a nejakej tej frekvencnej vyrovnanosti Tvoja nahravka robena na Truthoch uz tak idealne na hocicom zniet nebude. na takych tych beznych bedniach to bude este asi ako tak. na lepsich bednach by si mal zrazu hned pocut, co je zle - bubliny na basoch, diery kade tade, plnost sterea, predozadny dojem, atd... cim vacsie prusery budes na nejakych bednach pocut, tym lepsiu bednu pocuvas tiez ked som si doniesol dalsie bedne po Truthoch, tak najprv super, ale velke rozdiely sa nekonali, takze trosku sklamanie. na vlastnych veciach sa ale ukazalo rychlo problem pri skusani bedni je akustika. doma mas mozno aj zlu, ale si na nu zvyknuty. inde to bude zniet uz len z tohto dovodu inac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #168 kedy: 19. December , 2013, 16:31:34 » |
|
...som myslel ze aj na tej profi nahravke bude pocut rozdiel...ale inak chapem co myslis, ze horsie je lepsie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #169 kedy: 19. December , 2013, 16:37:52 » |
|
cim vacsie prusery budes na nejakych bednach pocut, tym lepsiu bednu pocuvas Tak zas ako sa to vezme. Dobra bedna by mala spravit aj zlu nahravku aspon ako tak znesitelnu v tom zmysle, nech Ti trebars ukricane vysky neutrhnu hlavu alebo netrhaju bubienky. Prijemnost posluchu a detail a vernost nemusia byt automaticky nezlucitelne aj pri horsich nahravkach.
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2013, 16:38:34 od proghopik »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #170 kedy: 19. December , 2013, 16:38:48 » |
|
Tak zas ako sa to vezme. Dobra bedna by mala spravit aj zlu nahravku aspon ako tak znesitelnu v tom zmysle, nech Ti trebars ukricane vysky neutrhnu hlavu alebo netrhaju bubienky. Prijemnost posluchu a detail a vernost nemusia byt automaticky nezlucitelne.
precitaj si nazov temy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #171 kedy: 19. December , 2013, 16:39:14 » |
|
precitaj si nazov temy No dobre no
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #172 kedy: 19. December , 2013, 16:40:35 » |
|
Vlastne profi nahravka hra dobre vsade. Takze pri dobrom vybere studiovych monitorov je najlepsie chodit s vlastnou nahravkou, tak to je celkom tregedia :-) Ale to svedci o tom ze v tomto pripade prechod na lepsie monitory treba skusenost, co je mi zas celkom sympaticke :-)
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2013, 16:42:18 od frakos »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #173 kedy: 19. December , 2013, 17:01:01 » |
|
...som myslel ze aj na tej profi nahravke bude pocut rozdiel....
bude, ale nemali by zniet pruserovo. co neprofi nahravka zniet kludne bude.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #174 kedy: 20. December , 2013, 11:10:43 » |
|
problem pri skusani bedni je akustika. doma mas mozno aj zlu, ale si na nu zvyknuty. inde to bude zniet uz len z tohto dovodu inac
...nad akustikou miestnosti pri pocuvani som zatial ani neuvazoval... princip pri pocuvani referencnych monitorov v akusticky ok miestnosti je asi taky isty ako napr pri nahravani gitaroveho aparatu mikrofonom v nahravacej miestnosti, ze aby sa zvuk v miestnosti neodrazal, cize nejake finty rozptil/pohltenie akustickych vln na stenach a podobne??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #175 kedy: 20. December , 2013, 12:12:35 » |
|
Tak zas ako sa to vezme. Dobra bedna by mala spravit aj zlu nahravku aspon ako tak znesitelnu v tom zmysle, nech Ti trebars ukricane vysky neutrhnu hlavu alebo netrhaju bubienky. Prijemnost posluchu a detail a vernost nemusia byt automaticky nezlucitelne aj pri horsich nahravkach.
lario a presne pre toto nie su na mix vhodne, kadejake "lepsie" repraky na pocuvanie hudby, namiesto studiovych monitorov
|
|
« Posledná zmena: 20. December , 2013, 14:01:31 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #176 kedy: 20. December , 2013, 13:57:15 » |
|
...nad akustikou miestnosti pri pocuvani som zatial ani neuvazoval... princip pri pocuvani referencnych monitorov v akusticky ok miestnosti je asi taky isty ako napr pri nahravani gitaroveho aparatu mikrofonom v nahravacej miestnosti, ze aby sa zvuk v miestnosti neodrazal, cize nejake finty rozptil/pohltenie akustickych vln na stenach a podobne??
si to vyskusaj. predpokladam, ze doma mas bedne dlhodobo na nejakom mieste. si zvyknuty ako hraju. zober ich do inej miestnosti alebo v ramci tej istej ich umiestni inde a inac a mozno budes prekvapeny, ako sa ich podanie zmeni. to je vplyv akustiky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
gm_viktor
|
|
« Odpoveď #177 kedy: 20. December , 2013, 16:04:53 » |
|
staci malo aby si vylepsil..nejake zakladne absorbcne peny a basstrapy a bude to obrovsky rozdiel ide o to, ze prve odrazy mozu predbehnut priamy zvuk a potom nevies dobre urcit umiestnenie nastrojov pri mixe (pozri si haasov efekt, pripadne problemy s fazovym posunom) a samozrejme ti "nahukavaju" basy a tvoj pomer nemusi byt spravny - bezne sa stava ludom co dodavaju nahravky ze su totalne prebasovane, pricom u nich to hra akurat
niektori ludia hovoria, ze spravna akustika miestnosti moze spravit viac ako kupa kvalitnejsich monitorov..pravda je niekde medzi, ked pouzivas nearfield monitory a mas aspon zakladne miesta prvych odrazov pokryte dosiahnes aj doma slusne vysledky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #178 kedy: 20. December , 2013, 16:58:03 » |
|
ja som teda dost laik, ale ako moze odraz predbehnut priamy zvuk?
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #179 kedy: 20. December , 2013, 17:27:29 » |
|
ja som teda dost laik, ale ako moze odraz predbehnut priamy zvuk?
Rýchlosťou svetla
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|