Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 16:24:47
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: soundport do laminatu  (Prečítané 1871 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Doldy
Hosť
« kedy: 31. Marec , 2010, 08:41:49 »

tak rozhodol som sa ze si spravim do akustiky soundport (rezonancny otvor na hornej strane). najskor do starej komplet laminatovej yamahy a podla vysledku aj do novej, ktora ma strany laminatove. je tu niekto kto uz vrtal do laminatovych lubov? napr. ked instaloval elektorniku alebo tak. by ma zaujimalo ako reaguje laminat na vrtak, ci sa nezacne odstiepovat alebo praskat, alebo ako najsetrnejsie spravit otvor priemeru 2-2,5cm
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #1 kedy: 31. Marec , 2010, 08:47:51 »

tak rozhodol som sa ze si spravim do akustiky soundport (rezonancny otvor na hornej strane). najskor do starej komplet laminatovej yamahy a podla vysledku aj do novej, ktora ma strany laminatove. je tu niekto kto uz vrtal do laminatovych lubov? napr. ked instaloval elektorniku alebo tak. by ma zaujimalo ako reaguje laminat na vrtak, ci sa nezacne odstiepovat alebo praskat, alebo ako najsetrnejsie spravit otvor priemeru 2-2,5cm
Skorej by som použil nejaký výkružník ako vrták.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 31. Marec , 2010, 09:13:25 »

nezohnal som vykruzovak takeho maleho priemeru, iba v nejakej sade 12 ks od boschu alebo od koho to bolo za vyse 30eur
Zaznamenané
Gaťo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 219

« Odpoveď #3 kedy: 13. Máj , 2010, 23:32:38 »

aký je význam toho soundportu??
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 14. Máj , 2010, 07:02:15 »

lepsia projekcia zvuk na hraca, pre publikum (pocuvajucich) to vyznam nema, ale hrac sa detailnejsie a komplexnejsie pocuje a v istych pripadoch sa zvysi aj hlasitost gitary, zvyraznia sa basy, event. vysky a stredy.
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #5 kedy: 14. Máj , 2010, 08:40:51 »

.....a kam to chceš vyvŕtať??? na oblinu ku krku, do priehlbiny alebo na tú väčšiu oblinu na tele Huh! .....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 14. Máj , 2010, 08:42:12 »

.....a chceš to tvarované  Som frajer alebo len len jednoduché Huh!  :) .....
Zaznamenané

Doldy
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 14. Máj , 2010, 08:43:55 »

do mensej obliny cca 20cm od krku, ale este som nenabral odvahu  Bavím sa skvele, najradsej by som to najskor vyskusal na nejakej uz nehratelnej gitke, ale skor ci neskor si ho tam vyvrtam. take vajco by som tam chcel, priemer cca 2,5-3cm
« Posledná zmena: 14. Máj , 2010, 08:44:56 od Doldy » Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 14. Máj , 2010, 08:44:26 »

.....oné aha tukoook http://www.mcknightguitars.com/soundports.html ....potreboval som tú tretiu osmičku  Bavím sa skvele .....
Zaznamenané

Doldy
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 14. Máj , 2010, 08:53:49 »

no no no toto som uz kukal, sedmicka je fajn...ale na tento nema ziadny:

* DSCN0981-1.jpg (29.15 KB, 350x467 - prehliadnuté 179 krát.)
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #10 kedy: 14. Máj , 2010, 09:41:25 »

skusenosti s tym nemam, ale tiez mam obavy, ze sa to bude stiepat alebo strapkat tie vrstvy platna...asi zavisi od toho, ako kvalitne je korpus urobeny, to znamena, ci tam nie su vzduchove bubliny, ci je tam dostatok lepidla a podobne. Viem, ze pri laminovanej drevotrieske plati podobna zakonitost, totiz teraz davaju omnoho menej lepidla oproti minulosti, takze su v nej nevyplnene miesta, tym padom ma mensiu pevnost a doslova sa rozsypava, ale hlavne, ak mas aj velmi dobre nabrusenu pilu, tak lamino sa v reze odstiepuje, a to preto, ze nedrzi dostatocne pevne na samotnej DTD. Ked zoberiem staru drevotriesku, tak to je radost rezat - na toto si stazuju stolari, ze mozu brusit pily kolko chcu, aj tak sa lamino od DTD odstepuje.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 14. Máj , 2010, 10:06:17 »

chcem to urobit tak, ze po obvode navrtam diery vedla seba, vnutro vyberiem o potom to vybrusim brusnym kamenom pod vysokymi otackami, tam odstepovanie podla mna nehrozi
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 14. Máj , 2010, 10:14:34 »

....zvykne so mnou cestovávať jeden dedo.....umelecký rezbár, vyučený v hlbokom komunizme....minule povyprával také, že som len čumel ako v kine....spýtam sa ho na to, ak ma nezmôže promile po dnešnej skúške....cestujeme spolu vždy len večerným vlakom a tým cestujem len po skúškach....
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 22 otázok.