marrtin
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 19. Máj , 2010, 15:43:36 » |
|
hehe,ešte že boli tí komunisti,ved na koho/na čo by sa zvalovala všetka vina/príčina/dosledky ? no a chceš povedať, že to nieje pravda? komunizmus napáchal toľko zla a ešte pácha, len sú v iných kabátoch a veľmi ma prekvapuje ako zhrňate všetkú tú kresťanskú minulosť pod koberec a do prachu, nechcem sa hrať na dákeho svätuškára, ale pred komunizmom bol farár zväčša jediný vzdelaný človek v celej dedine, ktorý robil akú takú osvetu, farár a učiteľ, to boli tí ktorí šírili vôbec vzdelanosť a pohľad na svet nie len cez matériu, ale i zamyslenie sa...ale to je na dlho
|
|
« Posledná zmena: 19. Máj , 2010, 15:50:18 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 19. Máj , 2010, 16:00:00 » |
|
no a chceš povedať, že to nieje pravda? komunizmus napáchal toľko zla a ešte pácha, len sú v iných kabátoch a veľmi ma prekvapuje ako zhrňate všetkú tú kresťanskú minulosť pod koberec a do prachu, nechcem sa hrať na dákeho svätuškára, ale pred komunizmom bol farár zväčša jediný vzdelaný človek v celej dedine, ktorý robil akú takú osvetu, farár a učiteľ, to boli tí ktorí šírili vôbec vzdelanosť a pohľad na svet nie len cez matériu, ale i zamyslenie sa...ale to je na dlho
kludne by som ti tu mohol napísat XY prípadov,kolko zla sa napáchalo " v mene krestanstva a šírenia viery", ale načo ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 19. Máj , 2010, 16:01:50 » |
|
rudo ty si jeden z tych ludi co stale voli komunistov ze?
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 19. Máj , 2010, 16:07:34 » |
|
rudo ty si jeden z tych ludi co stale voli komunistov ze?
mišo,keby si nenapisal kokotinu,tak by sa ti nepostavil? už som tu X-krat pisal moj postoj ku komunistom a aj k volbám . Nemienim to sustavne opakovat. / že si sa ty narodil,aj za to možu komunisti ? /
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 19. Máj , 2010, 16:10:18 » |
|
mišo,keby si nenapisal kokotinu,tak by sa ti nepostavil? už som tu X-krat pisal moj postoj ku komunistom a aj k volbám . Nemienim to sustavne opakovat. / že si sa ty narodil,aj za to možu komunisti ? / problemy s erekciou nemam a kokotiny tu pises jedine ty. ja sa ta normalne pytam, lebo si naozaj nespominam ze si niekde svoj postoj ku komunistom pisal. A vobec, nepamatam sa ze by si vecne reagoval na akukolvek polozenu otazku. a mohol si si usetrit robotu a odpovedat ano alebo nie
|
|
« Posledná zmena: 19. Máj , 2010, 16:12:29 od miso_kolo »
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 19. Máj , 2010, 16:13:19 » |
|
ale pred komunizmom bol farár zväčša jediný vzdelaný človek v celej dedine, ktorý robil akú takú osvetu, farár a učiteľ, to boli tí ktorí šírili vôbec vzdelanosť a pohľad na svet nie len cez matériu, ale i zamyslenie sa...ale to je na dlho
to boli tie svetlé prípady, konkrétni ľudia, tí sú fajn.. Vo všeobecnosti to bolo skôr naopak, keď cirkev dlhodobo vzdelanosť a otvorenosť mysle potláčala a sama mala pohľad na svet cez matériu..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 19. Máj , 2010, 16:14:43 » |
|
problemy s erekciou nemam a kokotiny tu pises jedine ty. ja sa ta normalne pytam, lebo si naozaj nespominam ze si niekde svoj postoj ku komunistom pisal. A vobec, nepamatam sa ze by si vecne reagoval na akukolvek polozenu otazku.
Tak ti vecne odpovedam: Za obdobie poslednych 20 rokov som nevolil komunistov. A za to že máš krátku pamat /ale da sa to aj inač napisat/,za to ja nemožem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 19. Máj , 2010, 16:15:54 » |
|
Tak ti vecne odpovedam: Za obdobie poslednych 20 rokov som nevolil komunistov. A za to že máš krátku pamat /ale da sa to aj inač napisat/,za to ja nemožem. prepac ze si dosledne nevsimam tvoje blaboly, su tu este aj vacsi kok*ti na ktorych sa zabavam
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 19. Máj , 2010, 16:16:38 » |
|
prepac ze si dosledne nevsimam tvoje blaboly, su tu este aj vacsi kok*ti na ktorych sa zabavam a ty sa skľudni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 19. Máj , 2010, 16:17:25 » |
|
ja som kludny ako jarny vanok
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 19. Máj , 2010, 16:18:13 » |
|
prepac ze si dosledne nevsimam tvoje blaboly, su tu este aj vacsi kok*ti na ktorych sa zabavam no,ty si skor na polutovanie normalna debata,dokedy si sem nevpadol
|
|
« Posledná zmena: 19. Máj , 2010, 16:20:17 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 19. Máj , 2010, 16:20:44 » |
|
no,ty si skor na polutovanie normalna debata,dokedy si sem nevpadol
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 19. Máj , 2010, 16:47:25 » |
|
Uz sa kazdy vyburil?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
erny
náhodný pocestný
Príspevkov: 136
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 19. Máj , 2010, 16:48:08 » |
|
viera a nabozenstvo su dve veci.a ked sa zacne miesat politika s hudbou,tak to stoji zahovno...
|
|
|
Zaznamenané
|
..bude ako nebolo...
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 19. Máj , 2010, 18:03:20 » |
|
Vo všeobecnosti to bolo skôr naopak, keď cirkev dlhodobo vzdelanosť a otvorenosť mysle potláčala a sama mala pohľad na svet cez matériu.. Vsetky slove(a)nske ranne pisomnosti su cirkevneho charakteru...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|