Oliver B.
Hosť
|
|
« kedy: 23. Júl , 2010, 00:13:09 » |
|
Ahojte všetci Volám sa Oliver a mám 18 rokov Dnes som si u kamaráta v pivnici nahral také menšie gitarové demo.Vzhľadom na to že ja s týmito všetkými nahrávacími veciami neviem zatiaľ robiť ani na to nemám žiadnu miestnosť poriadnu okrem izby.Ale naučím sa určite s tým robiť v dohľadnej dobe.Snímali sme to obyčajným mikrofónom takže tomu bude aj zodpovedať kvalita zvuku,ale v rámci možností som sa snažil z toho dostať to najlepšie čo sa dalo. Nahrával som to cez Gibson Les Paul Standard 2009 limitovaná edícia čo vyšla a cez Marshall MG 30 Je to cover od Garyho Moora skladba The Loner. Dúfam že sa vám bude páčiť.Prijímam akýkoľvek názor http://www.mkmb.sk/oliverbohovic/Inak som to skrátil len na tri minúty bohužiaľ.časom nahrám určite celú skladbu.Tá improvizácia na konci je nahratá hned na prvý pokus a na mieste sa mi celkom páčila takže som ju tam nechal.Nechcel som si to sólo pripravovať.Chcel som to nahrať že ako to vydá
|
|
« Posledná zmena: 23. Júl , 2010, 10:56:57 od Oliver B. »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 23. Júl , 2010, 06:25:52 » |
|
je to dooost dobre, akurat mne vadi, ze uplne na kazdom dlhom tone davas vibrato a to vibrato je stale uplne rovnake, skus davat vibrato iba na tie dolezitejsie tony a skus to vibrato hrat vzdy trosku inak, napr. co sa tyka rychlosti atd..
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
Adept
náhodný pocestný
Príspevkov: 79
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 23. Júl , 2010, 07:31:33 » |
|
Dobre to hráš. Len tie bendy majú pomalší nástup. Si šikovný tak sa to douč komplet. To ti nemôže robiť problém. V klasických kúskoch by sa nemalo tuším improvizovať - môj názor.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Oliver B.
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 23. Júl , 2010, 10:45:58 » |
|
Dakujem vám za názory,jednoznačne to nahrám aj celé s pôvodným sólom aj som to mal v pláne.Toto bol viac menej len taký prvotný pokus,ale nevadil mi tak som si povedal že to sem dám. To vibrato súhlasím že by nemalo byť úplne všade(niekde naschvál nieje) ale vzhľadom na to aký škaredý zvuk liezol cez ten mikrofón,tie osamotené tóny bez vibrata zneli strašne,preto som ho tam dal takmer všade bol to zámer.Ak sa mi podarí nabudúce dostať kvalitnejší zvuk,tak to bude iné,viacej sa s tým pohrám
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 23. Júl , 2010, 10:56:38 » |
|
sikula.. ja ten song vyslovene neznasam uz pri nastupe tych prvych kil, ale uplne v pohode sa dala tvoja verzia pocuvat... co okrem GM pocuvas? urcite som zvedavy na dalsi cover od teba
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Oliver B.
Hosť
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 23. Júl , 2010, 11:05:59 » |
|
sikula.. ja ten song vyslovene neznasam uz pri nastupe tych prvych kil, ale uplne v pohode sa dala tvoja verzia pocuvat... co okrem GM pocuvas? urcite som zvedavy na dalsi cover od teba Dakujem Okrem Garyho mám veľmi rád ešte napríklad Erica Johnsona od ktorého by som rád nahral Cliffs od Dover,ale to by museli byť skutočne lepšie nahrávacie podmienky,dalej veľmi uznávam Zakka Wylda ale ešte predtým ako mu začalo šibať.Potom mám veľmi rád z iných žánrov naprd Johna McLaughlina-to je pre mňa najväčší majster techniky,Alan Holdsworth,Paco De Lucia,Eric Clapton,Jeff Beck,Jimmy Page.Od týchto pánov si beriem príklad
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Oliver B.
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 10. August , 2010, 21:54:33 » |
|
Tak dnes som nahral dalšiu skladbu.Tentoraz moju vlastnú.Príliž som nad ňou nešpekuloval.Mal som nápad ktorý sa tam stále opakuje ale vždy je zahratý trošku ináč a tak to bola improvizácia celé.Chcel som to nahrať aby som vedel ako to asi bude znieť.Chcem to nahrať ešte raz,spravil by som to dlhšie a miesto improvizácie by som si tam možno niečo pripravil.Mám veľa tipov ako to zlepšiť a tak+mám prichystanú jednu takú kompozíciu pre španielku ktorú ked nahrám tak aj ju sem dám.Takže zatiaľ to sem dávam v takejto podobe.Len aby som vedel že ako sa vám to páči.Tak kto môžete tak sa vyjadrite Dal som tomu názov "snívanie" lebo ked som dostal ten nápad,pripomínalo mi to niečo ako snívanie.Možno ho ešte zmením ked ju nahrám znova http://www.mkmb.sk/oliverbohovic/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 10. August , 2010, 22:12:12 » |
|
jak nastupi skreslena gitara tak som to vypol.. to sa fakt neda :D ta cista este uplne ok aj ked to nema ziadnu myslienku, len take strunenie si ho ci ako to nazvat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Oliver B.
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 10. August , 2010, 23:02:16 » |
|
jak nastupi skreslena gitara tak som to vypol.. to sa fakt neda :D ta cista este uplne ok aj ked to nema ziadnu myslienku, len take strunenie si ho ci ako to nazvat Ja to beriem len mi prosím ťa povedz že čo sa na tom nedá.čo sa ti tam vyslovene nepáčilo.Lebo napríklad čo som to púšťal kamarátkam tak to chceli nechať hned takéto pôvodné,každá to chcela do mp3,veľmi sa im to páčilo tak preto sa pýtam vieš.Každý názor ma zaujíma tak jak na toho Gary Moora.Chcem samozrejme tú skladbu nahrať ešte raz,to je jasné ako facka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 11. August , 2010, 07:16:22 » |
|
jak nastupi skreslena gitara tak som to vypol.. to sa fakt neda :D ta cista este uplne ok aj ked to nema ziadnu myslienku, len take strunenie si ho ci ako to nazvat ....s tým zvukom ma napadlo to isté....s tým MGčkom už viac prosím Ťa nenahrávaj, šetri aspoň na nejakú malú lampovú hlavu....názory kamarátok ber viac s rezervou....a k hre....podľa mňa chýba cit, tak ako k rytmike tak aj k intonácii....
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 11. August , 2010, 08:40:49 » |
|
Ten Gary sa mi dost paci. Vibratko je take specialne, ale vobec mi nevadi, beriem to tak, ze je to "tvoje" vibrato.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 11. August , 2010, 08:53:40 » |
|
....s tým zvukom ma napadlo to isté....s tým MGčkom už viac prosím Ťa nenahrávaj, šetri aspoň na nejakú malú lampovú hlavu....názory kamarátok ber viac s rezervou....a k hre....podľa mňa chýba cit, tak ako k rytmike tak aj k intonácii....
ok uz nebudem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 11. August , 2010, 09:13:47 » |
|
v tej tvojej vlastnej veci ako nastupi ta skreslena gitara, tak ten nastup to su take cudne pazvuky. inak mi to zvukovo nevadi. okrem tych par cudnych nastupovych tonov ako som spominal je pekne. dobre hras.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 11. August , 2010, 09:14:03 » |
|
prehodnotil by som, co tam hra bubenik, skusil by som ho nechat hrat nieco logickejsie, tak ako hravaju bezni bubenici.
cistu gitaru by som upratal herne, ked vyhravky, tak nejake logickejsie na miestavh, kam patria.
skreslenej gitary som sa aj ja trochu zlakol. zvuk, hra, ladenie, logika toho, co sa hra - to su jej najvacsie nedostatky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 11. August , 2010, 09:24:28 » |
|
l. zvuk, hra, ladenie, logika toho, co sa hra - to su jej najvacsie nedostatky.
inak je to divne, v tej prvej nahravke sa to da pocuvat, aj zvuk je v pohode a tuna je ta skreslena gitara fakt dost zla..tak teraz neviem, tento chalan je asi vynimka a nema zvuk v prstoch, alebo to nehra ten isty clovek
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
|