Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 09:49:10
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kúpa gitary- poradte.  (Prečítané 19349 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ToPaS
nováčik
*
Príspevkov: 5

« Odpoveď #75 kedy: 09. Február , 2013, 19:26:49 »

tak to si ma potesil. Rad by som si zaobstaral elektriku. Budget mam do tych 200eur. Predpokladam ze "lavacky" budu asi trochu drahsie ako "pravacky" tak isto asi ani vyber nebude moc velky. Alebo sa mylim?

btw. vdaka za rychlu odpved! :)
« Posledná zmena: 09. Február , 2013, 19:27:25 od ToPaS » Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #76 kedy: 09. Február , 2013, 19:32:11 »

Nemáš za čo :)

Do 200 nájdeš veľmi slušnú ľavácku gitaru, ale používanú z bazára. Získať tak môžeš nástroj v hodnote 300 alebo 350€, ktorý bude o niekoľko tried vyššie  ako modely predávané nové za 200€.

Či bude takáto gitara drahšia, to neviem. Všetko je o predávajúcom :) V obchodoch ale tuším ľavácke modely o niečo málo drahšie sú.

Výber je otázkou ponuky a náhody na bazároch :)

Máš nejakú predstavu o nástroji? Odkiaľ si?
Zaznamenané
ToPaS
nováčik
*

« Odpoveď #77 kedy: 09. Február , 2013, 19:44:28 »

Zatial len nahanam informacie a hlavne ma zaujimalo ci ten moj zdrv. problem je vobec riesitelny. Nechcel som som sa velmi namotat a potom zistit ze je to neriesitelne. Kedze si mi to "udobril" tak teraz zacnem nahanat potrebne informacie ci uz tu na fore alebo na inych weboch a pojdem do toho. Co sa tyka tech. stranky tak absolutne nemam predstavu ale designovo mam rad klasiku teda klasicky tvar a matne farby. Rad by som to zacal riesit buduci mesiac ked v tom budem jasnejsie. Inac bazar mi pride bez skusenosti dost risk. napada ta nejaky model vhodny pre mna?

BTW. som z vychodu a pravidelne som v KE,PP a PO.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 09. Február , 2013, 19:54:49 »

Ak ti na ľavej ruke robia problémy len ostatné prsty, teda okrem ukazováka a palca, a zápästie máš v poriadku, tak by s ľaváckou elektrikou nemusel byť vôbec problém :)

Na východe je veľa gitár na predaj a možno by sa tu našiel niekto, kto by ti mohol pomôcť pri vyskúšaní bazárového nástroja.

Bez skúseností je to isto trochu risk, ale s trochou opatrnosti a nejakými teoretickými poznatkami by to nemusel byť problém.

Konkrétnych modelov môže byť hromada, skús ešte napísať, aké máš obľúbené kapely a čo by si chcel hrať.

Ak si fakt na klasiku, tak toto nevyzerá zle (no vôbec netuším ako to hrá, a ako sa to drží):
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=740569&page=1&kategorie=110100&nabpop=vse&region=&ins=50&order=datum
« Posledná zmena: 09. Február , 2013, 20:01:04 od BrokenWings » Zaznamenané
ToPaS
nováčik
*

« Odpoveď #79 kedy: 09. Február , 2013, 20:14:02 »

Tak pocuvam kadeco od Metallici cez Gojiru az po blues. :)
Strasne sa mi paci zvuk masinky co pouziva Mark Rizzo na jeho solove albumy:

ale to som asi zarubal trosku vysoko :).
Hlavne sa chcem naucit hrat uplne klasicke veci ako kazdy zaciatocnik. Ten uplne zakladny level a od neho sa potom odpichnut alebo sa na to vykaslat. Zistit ci ma to naozaj namotalo. Ved to urcite poznas.
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #80 kedy: 09. Február , 2013, 22:42:02 »

kup si tuto http://hudba.bazos.sk/inzerat/21503325/Ibanez-GRG170-Lavacka.php je za lacny peniaz a ked ta gitara omrzi mozes ju posunut dalej alebo zavesit si ju na stenu.

moja prva gitara bola presne tento model. netreba mat obavy pri kupe z ruky, treba si vypytat viac fotiek, popripade zober kamarata, ktory hra na gitare a ist vyskusat.
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #81 kedy: 09. Február , 2013, 23:15:04 »

Presne túto som videl. Ak má v pohode pražce a v poriadku krk, tak ju určite ber. Mal som už 2 také. Sú to moc fajn gitary, len treba vymeniť snímače, no to má čas. Super pohodlie a príjemný zvuk. Na začiatok bomba. Cena je tiež výborná.
« Posledná zmena: 09. Február , 2013, 23:15:31 od BrokenWings » Zaznamenané
ToPaS
nováčik
*

« Odpoveď #82 kedy: 10. Február , 2013, 11:35:38 »

Vyzera super. Diky za vas cas a ochotu chalani :)
Zaznamenané
denrose
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #83 kedy: 01. Máj , 2015, 20:58:55 »

Ahojte, otvaram tuto temu, kedze si neviem sama pomoct pri vybere elektriky. Cca 5 rokov som hravala na akustike, tahalo ma to vsak dalej k elektrickej gitare. Tak by som si chcela svoj sen po niekolko rocnej pauze splnit.

Moje kriteria pri vybere gitary:
- pevna kobylka
- kvalitnejsi nastroj, ktory nemusim menit po par mesiacoch
- gitara bude pouzivana iba na domace hranie
- idealne tvar superstrat
- gitara na metal/hard rock
- budget mam okolo 1000 €

Vyhliadla som si model od Ibanezu http://www.muziker.sk/gitary/elektricke-gitary/super-st-modely/p/215812-ibanez-RG721FM-Premium-Natural-Flat-with-Case a Jacksona http://www.muziker.sk/gitary/elektricke-gitary/super-st-modely/p/216937-jackson-Pro-Series-DK2HT-Metallic-Black. Este ma zaujali vcelku aj gitary Schecter a to http://www.muziker.sk/gitary/elektricke-gitary/super-st-modely/p/219051-schecter-Banshee-6-Active-Crimson-Red-Burst prip. http://www.muziker.sk/gitary/elektricke-gitary/super-st-modely/p/210188-schecter-usa-C1-Hellraiser-BCH, je to sice uz nad limit, ale.. trosku ma odraduju aktivne snimace.

Nebranim sa ani kupy z druhej ruky. Aky je Vas nazor, prosim, na spominane gitary?
Diky  :)
Zaznamenané
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #84 kedy: 01. Máj , 2015, 22:04:47 »

Treba si tie gitary vyskusat a potom budes vidiet, ktora ti bude najviac sediet.

Schecter by som novy nekupoval. Je to predrazene. Krk je na C-1 dost hruby, co nie kazdemu vyhovuje.

Ako dalsiu moznost davam do pozornosti ESP/LTD.
Pri tvojom rozpocte a pri troche trpezlivosti by sa mozno nasla aj ESP Horizon NT, ale ani LTD MH-1000NT nie je na zahodenie.

Tento RAN Crusher by som urcite vyskusal.
« Posledná zmena: 01. Máj , 2015, 22:21:45 od Drvic » Zaznamenané

lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #85 kedy: 02. Máj , 2015, 05:23:45 »

ESP LTD ELITE 1 mam a predam ti  Na zdravie!

* 3b31094e-e070-4763-9e67-73273508ee10.JPG (26.52 KB, 550x191 - prehliadnuté 277 krát.)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #86 kedy: 02. Máj , 2015, 09:34:20 »

mila denrose, vitaj na fore.

myslim, ze s tym rozpoctom kupis uz profi nastroj na cely zivot na akekolvek svetove podia. tam ani neni co radit. cokolvek v tejto kvalitativnej rade od Ibanez a podobnych zabehnutych znaciek bude dobre, staci si pozret katalogy firiem, vybrat a ist kupit.

inak... podla poziadavok (zaciatocnik, iba na doma, atd... ) by Ti stacila kludne polovica (a mozno aj tretina) toho rozpoctu. za 1000€ sa da kupit velmi solidny nastroj a velmi solidny aparat a tiez by Ta na ziadnom podiu nikto nevysmial.

ak poradit, tak kupuj znacky, ktore su dlhodobo zabehnute a oblubene. aby sa Ti nestalo, ze ked si to rozmyslis, budes mat problem s naslednym predajom. to sa tyka hlavne tych gitar Schecter. svojho casu to bolo strasne popularne, vsetci to kupovali jak divi a potom to zase vsetci predavali a mam pocit, ze slava tych gitar pohasla. ja by som taku gitaru za 1000€ radsej nekupoval, aj ked verim, ze zla nebude...
Zaznamenané
denrose
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #87 kedy: 02. Máj , 2015, 21:23:47 »

Dakujem za privitanie, ako i za reakcie, chalani.

So samotnou kupou sa nechcem uponahlat. Najprv si chcem co-to nastudovat. Nechcem dopadnut ako pri kupe mojej uplne prvej akustickej gitary, co nebola zrovna dobra investicia.

Mna tie Ibanezy vcelku zaujali. Ale nechcem sa nejak fixovat na jednu znacku. Skocim do hudobnin a mozno sa moja predstava po odskusani si par kuskov utvori (a možno ani nie  Popiskujem si)

Spominane ESP LTD MH 1000 som tiez pozerala, ale videla som iba model s floyd rose.

ESP LTD ELITE 1 mam a predam ti  Na zdravie!

Ďakujem za ponuku.  :)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 22 otázok.