Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 22:45:25
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pravidla slusneho zaobchadzania s lampami?  (Prečítané 9007 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 21. September , 2010, 15:45:01 »

ozaj - a ten puk pri vypinani - to vadi ? ako a comu ?
Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #16 kedy: 21. September , 2010, 15:50:44 »

ozaj - a ten puk pri vypinani - to vadi ? ako a comu ?
Tak, ani nie, pokial to nieje nejaka velka jeba, co by nemala byt ak je aparat v poriadku. Cize zase to je len o tom ci chces za kazdu cenu setrit lampy, repro, alebo len hrat a to ci ti lampy vydrzia plus minus o "tyzden" dlhsie ta netrapi. Je to na zvazeni kazdeho :) Akurat to zapojenie boxu si treba strazit, tam to uz niesu srandy.
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 15:51:08 od jjaannkkoo » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 21. September , 2010, 15:51:43 »

... Akurat to zapojenie boxu si treba strazit, tam to uz niesu srandy.

tak to je jasne...
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #18 kedy: 21. September , 2010, 16:28:38 »

Pavel Horky ma poucil nasledovne:

1 zapnut - pockat 3 minuty
2 stand by - pockat dalsie 3 minuty
3 volume na hraciu hlasitost

pri vypinani presne naopak.

1 volume na nulovu hlasitost - pockat 3 minuty (osvedcilo sa mi pockat aj viacej - cim dlhsie nechas tak, tym mensie lupnutie sa ozve)
2 stand by - pockat dalsie 3 minuty
3 vypnut

pri vyberani kabla alebo podobne staci len stahovat volume. netreba davat stand by a ani gainu sa netreba chytat.

dalsia vec, co mi povedal, ak je aparat dobre spraveny, nic zasadne sa nestane, ak sa ten proces nedodrzi.. ide len o predlzenie zivotnosti elektroniek.

co sa tyka kablov do bedni a efektovej slucky, tu sa odporuca zapajat pri vypnutom aparate. ale uz som bezne robil aj pri zapnutom a nist.
Neviem, kto je Pavel Horký, ale píše bludy, pravdu píše jjaannkkoo.
Pri vypínaní netreba čakať, môžeš dokonca vypnúť aj power skôr, ako standby.
Celá vec je o tom, že keď sú lampy studené, viacej sa opotrebúvajú, preto treba nahriať cca 30 sekúnd a až potom hrať.
Ešte jedna otázka nepadla, na akú dobu sa oplatí zosík vypnúť (koľko minút žhavenia skráti životnosť lampy tak, ako zapnutie).
Niekde som čítal, že nad 20 minút sa oplatí vypnúť PWR, na kratšiu pauzu iba STBY.
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 16:32:38 od Zvukár Andrej » Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 21. September , 2010, 17:18:57 »

Zaujimave, ze je na to taky odlisny nazor, ja ti nejako extra neriesim, zapnem, chvilu pockam, zapnem st.by. a hram, ked vypinam, tak niekedy aj hned. Lampy mi vydrzia vzdy uplne v pohode.
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #20 kedy: 21. September , 2010, 17:22:52 »

... :) sory chlapi, ale niektore debaty ma tu vzdy rozosmeju ... toto by som v laske bratskej a bazni bozej rad vyjavil senzitivnym lampicom. Lampy su sklenene vecy ktore pomaly odchadzaju a nove pomaly prichadzaju. Nazyva sa to kolobeh zivota. Su to dobre suciastky. Staci ich len po zapnuti hlavneho spinacieho gombika trochu nahriat na par desiatok sekund a potom uz len standby spinacom zaintegrovat do celkovej elektrickej schemy zosilovaca tak aby tato schema razom nabrala na ziadanej funkcnosti a dalo sa hrat. Ak ma niekto naozaj uprimny a bytostny zaujem o skvalitnenie a sproduktivnenie ich zivota, moze si precitat pedeef manual z niektorej z niekolkych mnohych internetovych stranok a naskutku pochyti ideu :) ... "ako ty do lampy tak lampa do teba", na to junak musi pamatat ... a ked sa do najmensej bodky poctivo dodrzia tieto naramne osozne pravidla, bude v skusobni preukrutne veselo a ani sa nebude treba zbytocne muzikou zatazovat ...
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #21 kedy: 21. September , 2010, 17:23:34 »

Neviem, kto je Pavel Horký, ale píše bludy, pravdu píše jjaannkkoo.
Pri vypínaní netreba čakať, môžeš dokonca vypnúť aj power skôr, ako standby.
Celá vec je o tom, že keď sú lampy studené, viacej sa opotrebúvajú, preto treba nahriať cca 30 sekúnd a až potom hrať.
Ešte jedna otázka nepadla, na akú dobu sa oplatí zosík vypnúť (koľko minút žhavenia skráti životnosť lampy tak, ako zapnutie).
Niekde som čítal, že nad 20 minút sa oplatí vypnúť PWR, na kratšiu pauzu iba STBY.
Pavel Horky (HOT Amps) vie o flaskovych lampach viac ako cele forum dohromady :D
ale to co pises o pauze mi rozpraval tiez.. a vo finale, ja mam pocit, ze som napisal v podstate to iste co jjankooo :-) hhihi
Zaznamenané

ondreee
stály hosť

« Odpoveď #22 kedy: 21. September , 2010, 17:25:47 »

Cembo ty si basnik :-) krasne si to napisal :D
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 21. September , 2010, 17:27:21 »

... :) sory chlapi, ale niektore debaty ma tu vzdy rozosmeju ... toto by som v laske bratskej a bazni bozej rad vyjavil senzitivnym lampicom. Lampy su sklenene vecy ktore pomaly odchadzaju a nove pomaly prichadzaju. Nazyva sa to kolobeh zivota. Su to dobre suciastky. Staci ich len po zapnuti hlavneho spinacieho gombika trochu nahriat na par desiatok sekund a potom uz len standby spinacom zaintegrovat do celkovej elektrickej schemy zosilovaca tak aby tato schema razom nabrala na ziadanej funkcnosti a dalo sa hrat. Ak ma niekto naozaj uprimny a bytostny zaujem o skvalitnenie a sproduktivnenie ich zivota, moze si precitat pedeef manual z niektorej z niekolkych mnohych internetovych stranok a naskutku pochyti ideu :) ... "ako ty do lampy tak lampa do teba", na to junak musi pamatat ... a ked sa do najmensej bodky poctivo dodrzia tieto naramne osozne pravidla, bude v skusobni preukrutne veselo a ani sa nebude treba zbytocne muzikou zatazovat ...

cize ako - bavlnka alebo jeeeb do dodavky ?  :)
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #24 kedy: 21. September , 2010, 17:34:29 »

Pavel Horky (HOT Amps) vie o flaskovych lampach viac ako cele forum dohromady :D
Spýtaj sa ho, prečo treba pri vypínaní 3 minúty čakať, dosť ma to zaujíma...
Zaznamenané
ondreee
stály hosť

« Odpoveď #25 kedy: 21. September , 2010, 17:44:55 »

Spýtaj sa ho, prečo treba pri vypínaní 3 minúty čakať, dosť ma to zaujíma...
neviem, ci sa mi koli takejto picovinke oplati telefonovat do ciech :-) ja jeho nazor respektujem, tak jeho rady dodrziavam.. semish pre zmenu vypina a zapina aparat ako sa mu paci.. potom to s tymi lampami aj tak vyzera..

ono.. na druhej strane, treba sa zamysliet nad faktom, preco sa na lampy dava zaruka len 90 dni :-)
Zaznamenané

kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #26 kedy: 21. September , 2010, 17:47:45 »

ono.. na druhej strane, treba sa zamysliet nad faktom, preco sa na lampy dava zaruka len 90 dni :-)

Lebo je to spotrebný materiál a ako na každý iný sa nevzťahuje 2 ročná záruka, tak isto na žiarovky, chleba, a hocičo iné
Zaznamenané
ondreee
stály hosť

« Odpoveď #27 kedy: 21. September , 2010, 17:53:36 »

skoda akurat, ze je to taky drahy spotrebny material.. aj ked, za tie dva tri roky realnej zivotnosti elektroniek da gitarista viac penazi na struny :D a do piva da este viac :D
Zaznamenané

cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #28 kedy: 21. September , 2010, 17:54:37 »

cize ako - bavlnka alebo jeeeb do dodavky ?  :)

... a tohle vim soudruzi taky zcela presne. Jeeeb do dodavky a potom to pestovat v bavlnke :) ...
« Posledná zmena: 21. September , 2010, 17:56:03 od cembo » Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #29 kedy: 21. September , 2010, 17:56:36 »

skoda akurat, ze je to taky drahy spotrebny material.. aj ked, za tie dva tri roky realnej zivotnosti elektroniek da gitarista viac penazi na struny :D a do piva da este viac :D

... jj, tuto otazku treba bohuzial smerovat k starsim volicom ...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 22 otázok.