Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 22:54:23
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pravidla slusneho zaobchadzania s lampami?  (Prečítané 9015 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #45 kedy: 23. September , 2010, 14:24:59 »

3 minuty su isto zbytocne... a to vypinanie, neviem mne to nepuka, vypnem stand by a pockam kym prestane zniet sum a potom dam dole PWR.... pri zapinani naozaj iba 30 sekund staci a to s tym stisovanim a pod, to by som ani neriesil. a lampy mam uz pomerne dlho a necitim potrebu ich menit

Súhlasím, zbytočne sa to rieši  Na zdravie! presne takto to robím aj ja.
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #46 kedy: 27. September , 2010, 13:50:00 »

nie su o podobnych veciach nejake stranky? lebo sa mi v hlave vynaraju dalsie otazky ohladom ohmov, zapajania, vykonu atd...

trebars hlava ma 120W, kolko W by mali mat bedne do ktorych ju mozem zapojit bez toho aby to buchlo, dakde som cital ze pri zlom zapojeni, to trebars bude zniet ok, ale viac sa namahaju suciastky = draha oprava.
dalej momentalne nemam spojovaci kabel a pouzivam gitarovy, vadi to nejak?
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #47 kedy: 27. September , 2010, 13:56:11 »

mozem ti s kludom anglicana povedat ze 120w peavey mozes dat aj do 100w 16 ohm bedne.. ja tak ficim uz asi 2 roky..  najprv s 6505+ a terz s 5150.. a pohodka.. hra to vyborne.. ak chces dobru bednu k peavey 6505 tak si zozen bud randal XL cab, orange 4X12, EVH 4X12, mesa recto box..   s ostatnymi sa mi to az tak nepacilo Kettnery a marshaaale myslim..  a este jedna vec.. nekup si k tomu prvu lacnu kktinu na ktoru budes mat.. lebo to nikdy nebude hrat tak ako ma.. ver mi, radsej prisetri a kup poriadny box
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #48 kedy: 27. September , 2010, 14:05:13 »

nie su o podobnych veciach nejake stranky? lebo sa mi v hlave vynaraju dalsie otazky ohladom ohmov, zapajania, vykonu atd...

trebars hlava ma 120W, kolko W by mali mat bedne do ktorych ju mozem zapojit bez toho aby to buchlo, dakde som cital ze pri zlom zapojeni, to trebars bude zniet ok, ale viac sa namahaju suciastky = draha oprava.
dalej momentalne nemam spojovaci kabel a pouzivam gitarovy, vadi to nejak?

ak mas starodavny zosilovac, ktory musi hrat takmer na plne volume, tak k 50tke daj 100vku bednu, k stovke daj 2 stovky bedne. to aby si chranil tie repraky, aby nezacali po roku prazenia chrchlat, pre nic ine.

ak mas moderny zosik, kde mas volume sotva na polke, tak k 100vke kludne 100vku bednu, uplne s kludom.

ohmy su ina vec - nedavaj mensie ohmy bedne, ako mas nastavene na zosiku, lebo ten zosik odpalis. ked das viac ohmov na bedni, nic zasadne sa neudeje. najlepsie ked das taku bednu, ako mas nastabene na zosiku a mas pokoj.

netreba z toho robit vedu, su to len blbe veci, ziadne zive tvory  Žmurk

ozaj... - gitarovy kabel na prepojenie bedne neni moc dobre, ne ze by to vadilo nejaky hystericky, ale vsak poletuj si obyc hrubu medenu dvojlinku jak do starej stolikovej lampy, daj tam kvalitne jacky, nechaj to dlhe 1 meter maximalne a bude to OK. alebo ini Ti budu tvrdit, ze urcite kup specialny reprakovy kabel od renomovanej firmy, a potom az to bude OK - to uz sa rozhodni sam, ale tiez tam neni co velmi riesit - podla mna.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #49 kedy: 27. September , 2010, 14:13:10 »

Asi tak. Plus este si nedavaj na hlavu pivo, lebo sa moze nechtiac vyliat dnu a potom to bude skarede a smrdiet to tiez bude zvnutra. Bleee
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #50 kedy: 27. September , 2010, 14:24:42 »

a pouzivam gitarovy, vadi to nejak?
?§!. kup alebo sprav si normalny, hruby, dvojzilovy, netieneny kabel na to, jak pise rastis
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #51 kedy: 27. September , 2010, 14:38:56 »

... ako sa tu o tom tak debatuje, napada ma jedna taka otazka priatelia. Ked taham signal z preampu v hlave trebars do ineho powerampu alebo na recording alebo tak. V takomto pripade logicky poweramp v hlave nedostava na svoj vstup signal. Je v tomto pripade potrebne mat na nom adekvatnu zataz (reprak, dummy load ...) ako pri standartnom pouzivani aby neodisli lampy ? Pri A-Class koncaku jasne ze musi zataz byt lebo pracuje stale na 100% aj ked nedostava na vstup ziaden signal, ale plati to aj pri B-class ? ...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #52 kedy: 27. September , 2010, 14:42:06 »

ohmy su ina vec - nedavaj mensie ohmy bedne, ako mas nastavene na zosiku, lebo ten zosik odpalis. ked das viac ohmov na bedni, nic zasadne sa neudeje. najlepsie ked das taku bednu, ako mas nastabene na zosiku a mas pokoj.

ani mensiu impedanciu by som nedaval...teoreticky:  potom je zosilovac menej pritazeny a vieme dobre, ze ked je naprazdno, tak moze odist. tym ze sa zosik vacsiou impedanciou ako je nastavena na zosiku odlahci, tym viac sa priblizujeme k stavu naprazdno...
Zaznamenané

cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #53 kedy: 27. September , 2010, 14:48:24 »

ani mensiu impedanciu by som nedaval...teoreticky:  potom je zosilovac menej pritazeny a vieme dobre, ze ked je naprazdno, tak moze odist. tym ze sa zosik vacsiou impedanciou ako je nastavena na zosiku odlahci, tym viac sa priblizujeme k stavu naprazdno...

... :) myslim ze Rastis povedal to iste ak som spravne rozumel ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 27. September , 2010, 14:52:25 »

necitas zle ? pisal som, ze nevidim problem s vacsim zatazenim koncaku, ale ze naopak urcite nie.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #55 kedy: 27. September , 2010, 15:03:35 »

necitas zle ? pisal som, ze nevidim problem s vacsim zatazenim koncaku, ale ze naopak urcite nie.

ohmy su ina vec - nedavaj mensie ohmy bedne, ako mas nastavene na zosiku, lebo ten zosik odpalis. ked das viac ohmov na bedni, nic zasadne sa neudeje.

majme na hlave nastavene 8 Ohm...podla Tvojho: nedavaj menise ohmy bedne, lebo odpalis...cize 4 ohmy by nemal dat. ked das viac, napr 16 Ohm, tak sa nic neudeje. ja som ale napisal, ze aj ked da viac ako je nastavene, tym sa zosik odlahsi a tym padom sa blizi viac k stavu naprazdno :)  cize podla mna by to skor malo byt:

ohmy su ina vec - nedavaj vacsie ohmy bedne, ako mas nastavene na zosiku, lebo ten zosik odpalis. ked das menej ohmov na bedni, nic zasadne sa neudeje.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 27. September , 2010, 15:43:12 »

....
cize podla mna by to skor malo byt:

ohmy su ina vec - nedavaj vacsie ohmy bedne, ako mas nastavene na zosiku, lebo ten zosik odpalis. ked das menej ohmov na bedni, nic zasadne sa neudeje.

a s tymto ja nesuhlasim, mam to uplne opacne. jedine, kde som sa stretol s tvrdenim, ze nizsia impedancia boxu nevadi je u MB, lebo vraj ich vystupaky to znesu. ale z toho by som nerobil univerzalne pravidlo. bezne sa stretavam s nazorom, ako to pisem ja a potvrdzujem mi to aj vlastna prax...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #57 kedy: 27. September , 2010, 16:22:15 »

jasne, ja som napisal, ze ani mensiu impedanciu by som nedaval, cize ani viac, ani menej, najlepsie aby to bolo rovnake  :)
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #58 kedy: 27. September , 2010, 16:55:15 »

ja som ale napisal, ze aj ked da viac ako je nastavene, tym sa zosik odlahsi a tym padom sa blizi viac k stavu naprazdno :) 
Dvojnásobnú impedanciu môžeš s kľudom dať, stavu naprázdno sa bude blížiť až pri oveľa väčšej impedancii. Neviem ale, kde je hranica (desaťnásobok ?).
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #59 kedy: 27. September , 2010, 16:58:28 »

... ako sa tu o tom tak debatuje, napada ma jedna taka otazka priatelia. Ked taham signal z preampu v hlave trebars do ineho powerampu alebo na recording alebo tak. V takomto pripade logicky poweramp v hlave nedostava na svoj vstup signal. Je v tomto pripade potrebne mat na nom adekvatnu zataz (reprak, dummy load ...) ako pri standartnom pouzivani aby neodisli lampy ? Pri A-Class koncaku jasne ze musi zataz byt lebo pracuje stale na 100% aj ked nedostava na vstup ziaden signal, ale plati to aj pri B-class ? ...

Ono nezáleží, či je zos. v triede A alebo B, ide o to, aby sa nevybudil trebárs aj nejakým nechceným rušivým signálom. Niekde som tu už písal, že poistka proti odpáleniu vyjde do 1 €, treba ju do zosíku namontovať a je...
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.