Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 17:15:53
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Metalove kombo do panelaku  (Prečítané 20859 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
UjoLukas
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #60 kedy: 02. Október , 2010, 18:12:22 »

Si jak sopel, sorry... Ale co mas z nejakej internetovej rady, nez ked si pojdes vyskusat sam ? V kazdom slovenskom hudobnom shope maju same male shity, nic poriadne som este nevidel, okrem muzikeru napr. kde som si zahral na plne gule cez Dual a orange 4*12.
Tak zdvihni rit a chod si poskusat tie prditka, z ktorych nedostanes nic, len sum.
Ako rada ti tu bola milionkrat spominana - kombo s 12 palcovym reprakom z bazaru. Uplne najlepsia volba, ked nemas prachy.
 Na zdravie!

keby aspon tie prditka niekde mali

a nemam ani na 12tku z bazaru, lebo ako pozeram pod 150 nieje nic podobne napr tomu voxu AD15VT, pricom myslim ze tam je 10tka
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #61 kedy: 02. Október , 2010, 18:14:44 »

Ten vox je kokotina na to, co potrebujes.
Zaznamenané

jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #62 kedy: 02. Október , 2010, 18:17:04 »

tak to je fakt divne, ze si bol v troch hudobninach, ci kolkych a nikde nemali aspon nejake male line6 kombo, lebo ako Branko spomenul, praveze standardnych slovenskych hudobninach mavaju iba male kombicka, ktore su priamo na predajni, vsetko vacsie vacsinou dovezu, az ked si do objednas, tak potom tam na severe slovenska je to nejake miestne specifikum asi  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #63 kedy: 02. Október , 2010, 18:17:34 »

spomeň si pls toto sme chceli už viackrát spraviť, ale skype nám nestíhal keď sme do neho pustili guitar rig obaja

vypatral som to:

http://www.ninjam.com/
Zaznamenané
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #64 kedy: 02. Október , 2010, 18:20:10 »

Ten vox je kokotina na to, co potrebujes.

konecne komentar k veci
preco? hral si na tom? Mohol by si to porovnat s line 6 spider 15w na zaklade vlastnych skusenosti?
Voxy vyrabaju aj AD15VT-XL co je uz metalove kombo, lenze v nasich koncinac je taka 15w skor raritou.
Tie simulacie im robi korg, a uviedol som preto toto, lebo je to udajne hybrid, ako jedine z tych komb co som napisal.
A ako som tu uz pisal, mne bolo povedane ze tie voxy maju uveritelnejsie skreslenia ako line 6, preto sa pytam
Zaznamenané
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #65 kedy: 02. Október , 2010, 18:21:34 »

tak to je fakt divne, ze si bol v troch hudobninach, ci kolkych a nikde nemali aspon nejake male line6 kombo, lebo ako Branko spomenul, praveze standardnych slovenskych hudobninach mavaju iba male kombicka, ktore su priamo na predajni, vsetko vacsie vacsinou dovezu, az ked si do objednas, tak potom tam na severe slovenska je to nejake miestne specifikum asi  Bavím sa skvele

nebol som v 3 ale v 7mich! :D a tiez som cakal ze tam aspon ten line 6 najdem
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #66 kedy: 02. Október , 2010, 18:24:19 »

konecne komentar k veci
preco? hral si na tom? Mohol by si to porovnat s line 6 spider 15w na zaklade vlastnych skusenosti?
Voxy vyrabaju aj AD15VT-XL co je uz metalove kombo, lenze v nasich koncinac je taka 15w skor raritou.
Tie simulacie im robi korg, a uviedol som preto toto, lebo je to udajne hybrid, ako jedine z tych komb co som napisal.
A ako som tu uz pisal, mne bolo povedane ze tie voxy maju uveritelnejsie skreslenia ako line 6, preto sa pytam
Zas napisem "odsudzujucu" poznamku, ale mam 15watt Marshall MGcko, a na skreslenom kanali spravim taky metal, ze konec.  Bavím sa skvele A hra to dostatocne nahlas. Skoda, ze nemam doma zoom H4, aby som ti nahral... ale ked to neprezenies s gainom, tak dostanes na 15 watt kombicko vcelku slusne stredove skreslenie, ktore dokaze robit aj v bytovke krasny ramus hodny zavolania policie.  Toto kupis fakt aj pod 100€ a mas tam 4 efekty, ci kolko... Ak chces vsak ultrametalove Veckove skreslenie, tak skor ten Line6 a ked sa tak presviedcas s tym voxom, tak si to kup. AKEKOLVEK KOMBO NA TOTO, CO POTREBUJES TI BUDE STACIT.
Zaznamenané

UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #67 kedy: 02. Október , 2010, 18:28:18 »

Zas napisem "odsudzujucu" poznamku, ale mam 15watt Marshall MGcko, a na skreslenom kanali spravim taky metal, ze konec.  Bavím sa skvele A hra to dostatocne nahlas. Skoda, ze nemam doma zoom H4, aby som ti nahral... ale ked to neprezenies s gainom, tak dostanes na 15 watt kombicko vcelku slusne stredove skreslenie, ktore dokaze robit aj v bytovke krasny ramus hodny zavolania policie.  Toto kupis fakt aj pod 100€ a mas tam 4 efekty, ci kolko... Ak chces vsak ultrametalove Veckove skreslenie, tak skor ten Line6 a ked sa tak presviedcas s tym voxom, tak si to kup. AKEKOLVEK KOMBO NA TOTO, CO POTREBUJES TI BUDE STACIT.

Presne tento marshall som mal a tohto tyzdna som ho predal, lebo to nebolo to co som chcel, ale na rokenroll je to fajn napr. Zrejme to dopadne tak, ze sa nadobro vykaslem na Roland (i ked udajne to ma lepsie zvuky ako line 6) a vyskusam si ten vox a line 6 a rozhdnem sa
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #68 kedy: 02. Október , 2010, 18:30:37 »

Ten roland tiez nemusi byt zly. Ono to je fakt niekedy tazke sa rozhodnut v tychto malych veciach, aby to hralo fajn...
Zaznamenané

UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #69 kedy: 02. Október , 2010, 18:35:55 »

Ten roland tiez nemusi byt zly. Ono to je fakt niekedy tazke sa rozhodnut v tychto malych veciach, aby to hralo fajn...

Lenze roland zrejme nemam absolutne sancu vyskusat, moj brat ma voxa DA15 a je to ovela lepsie na metal podla mna ako ten marshall, hoc to je akoze vintage kombo, alebo co.
Line 6 snad najdem na predajni tohto tyzdna, a vox AD15VT ma nejaky bratov kamos, tak mozno sa mi podari ho nejako vyskusat. Pokial by ale ten vox mal tie iste simulacie ako bratov, popripade nedajboze lepsie, tak to moze byt fajn. Co sa tyka line 6 tak viem ze na nete sa to porovnavat neda, ale na youtube mi prisli tie nahravky co ukazovali velmi chemicke a synteticke.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #70 kedy: 02. Október , 2010, 18:41:23 »

Ak chces vsak ultrametalove Veckove skreslenie
ultra metal je o stredoch..

ujolukas: treba ti po mongolsky napisat, ze je uplne jedno, ktore z tych prditok si kupis? aj tak budes zachvilu riesit, ze poradte nejaku krabicku, co bude hrat jak kirk hammett..zober si ten line6, ked si to uz skusal a hotovo..ci potrebujes daco odobrit? naco? tie male prditka su fakt picoviny a zbytocne vyhodene peniaze. radi sa ti tu 30+ W kombo s 12" reprakom..to sa mne napr uz nespaja ani s domacim hranim, ani s praktickostou pri prenasani, lebo uz je to tazka krava, ale uz sa dostavame aspon na uroven, kedy existenci takeho komba ma zmysel.
Zaznamenané
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #71 kedy: 02. Október , 2010, 18:46:24 »

ultra metal je o stredoch..

ujolukas: treba ti po mongolsky napisat, ze je uplne jedno, ktore z tych prditok si kupis? aj tak budes zachvilu riesit, ze poradte nejaku krabicku, co bude hrat jak kirk hammett..zober si ten line6, ked si to uz skusal a hotovo..ci potrebujes daco odobrit? naco? tie male prditka su fakt picoviny a zbytocne vyhodene peniaze. radi sa ti tu 30+ W kombo s 12" reprakom..to sa mne napr uz nespaja ani s domacim hranim, ani s praktickostou pri prenasani, lebo uz je to tazka krava, ale uz sa dostavame aspon na uroven, kedy existenci takeho komba ma zmysel.

do tychto komb by som ani nemohol strkat skatule, ked to je vsetko digital, ak sa nemylim bolo by to ako strkat skatulu do multiefektu
Co by si ty urobil na mojom mieste? mas 100 eur, predal si prave marshall MG15 ci ako sa to vola, niesi super gitarista, a chces si s kamosom zahrat na intraku, a mas 100 eur, nemas velke repraky ku pocitacu, mas lacny notebook, z gitar tiez taku tu lacnejsiu, a mas 100 eur a chut si sem tam zabrnkat
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #72 kedy: 02. Október , 2010, 19:02:06 »

do tychto komb by som ani nemohol strkat skatule, ked to je vsetko digital, ak sa nemylim bolo by to ako strkat skatulu do multiefektu
Co by si ty urobil na mojom mieste? mas 100 eur, predal si prave marshall MG15 ci ako sa to vola, niesi super gitarista, a chces si s kamosom zahrat na intraku, a mas 100 eur, nemas velke repraky ku pocitacu, mas lacny notebook, z gitar tiez taku tu lacnejsiu, a mas 100 eur a chut si sem tam zabrnkat
obesil sa ha ha ha

- krabicu mozes kludne strkat pred kombo..ked distortion, tak na kombe das clean a hotovo...podobne aj s multakmi, vypnes tam co nepotrebujes a skreslenie pouzijes s krabice pred multakom...ziadna magia tam okolo toho nie je.. (akurat impedancne prisposobenie vstupov...)

- v prvom rade by som nepredaval jedno male prditko s tym, ze idem miesto neho kupovat dalsie prditko.

- co by som si kupil som uz napisal.. zvukovku, to som si aj kupil, drvivu vacsinu casu hram na sluchatka a nie na repraky..

- kamos ked ma kombo, tak nech chodi za tebou Beeee

- neviem co mas furt s tym shitnym notebookom, na to aby si z kompu spravil aparat nepotrebujes ziaden gamersky sen. ten tvoj ma dvojjadrovy procak, 3GB ram ci kolko. ak ma chces presviedcat, ze to tvoj notas nezvladne, tak sorry, ale ani si to neskusil a dam oba svoje semeniky za to, ze to ten tvoj notas zvladne s prstom v nose

- takych pripadov ako si ty je na nete kopu. vysnival si si, ze potrebujes dalsie male prditko, aj ked si jedno prave predal a chces aby ti to niekto odobril. pre mna za mna kup si to..len nechapem tu logiku..

Zaznamenané
UjoLukas
nováčik
*

« Odpoveď #73 kedy: 02. Október , 2010, 19:04:00 »

popripade ak by sa tu nasla nejaka dobra dusa co ma VOX AD15VT-XL, alebo aspon skusenosti s tym bolo by to super, a nedajboze keby to chcela dobra dusa dat za 100eur, tak by som sa aj za neho vecer pomodlil
Zaznamenané
evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #74 kedy: 02. Október , 2010, 19:04:16 »

Tocime sa stale dokola a vsetky rady uz sa pravdepodobne minuli, takze este raz rekapitulacia:
   a) nastuduj si, ako hrat cez simulacie v PC, pories zvukovku/repro a mozes hrat, neusim, kolko tieto veci stoja, ale cosi by si poriesit mal
   b) kup si nejake male kombicko so simulaciami - vox, spider - chcel by si nejake konkretne rady, ale kazdy ma svoje usi/prsty, takze poskusaj a uvidis...bude to plus minus to iste, ale hlavne sa ani zvukovo nedostanes nikde dalej ako s tym marshallom, co si mal doteraz
   c) pozhanaj 30+W kombo s 12" reprom - s trochou stastia by si z bazaru nieco poriesil. Budes mat pomerne seriozny zvuk, ale bude to tazke a celkom velke

Je uz len na Tebe, co z tohto si vyberies...

Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.068 sekund, 23 otázok.