Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 11:50:32
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Metalove kombo do panelaku  (Prečítané 20702 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #135 kedy: 03. Október , 2010, 22:47:53 »

kupil som panelak ake kombo odporucate
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #136 kedy: 03. Október , 2010, 22:48:56 »

Metalove  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #137 kedy: 04. Október , 2010, 11:14:46 »

Inak sranda, ze najlepsi zvuk na nizkej zvukovej haldine urobis so 100W lampou  Som za vodou kámo
Pod toto sa podpisem aj ja. Nemam sice 100W aparat, "iba" 60W, ale stale to ma pri izbovej hlasitosti rozhodne lepsi zvuk, ako tie male kombicka.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #138 kedy: 04. Október , 2010, 11:33:35 »

Pod toto sa podpisem aj ja. Nemam sice 100W aparat, "iba" 60W, ale stale to ma pri izbovej hlasitosti rozhodne lepsi zvuk, ako tie male kombicka.
spyros ma k tomu jednu stvorku bednu, tipujem, ze aj ty pouzivas minimalne 1x12 bednu.. ten rozdiel bude dany hlavne reprakom, 1x12 minimalne treba na normalny zvuk (preto tvrdim, ze tie male prditka su zbytocne picoviny). inac velke lampy aby zacali aspon trochu hrat normalne a nie "ako pokazene" tiez treba aspon trosku vytocit, ale to uz je uroven, ktoru vacsina ludi neoznaci ako izbova, aj ked to ani plna prevadzkova nie je :)
« Posledná zmena: 04. Október , 2010, 11:33:56 od styrioci » Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #139 kedy: 04. Október , 2010, 11:42:45 »

inac velke lampy aby zacali aspon trochu hrat normalne a nie "ako pokazene" tiez treba aspon trosku vytocit..

vsak teraz tu traja prikyvli, ze im to hra dobre uplne potichu. Ja som na tom tiez rovnako, odkedy mam novy amp a nie tu skaredu pokazenu vec.. uplne ppici to hra potichu, ani nekresli menej ani nic
Zaznamenané
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #140 kedy: 04. Október , 2010, 12:13:20 »

spyros ma k tomu jednu stvorku bednu, tipujem, ze aj ty pouzivas minimalne 1x12 bednu.. ten rozdiel bude dany hlavne reprakom, 1x12 minimalne treba na normalny zvuk (preto tvrdim, ze tie male prditka su zbytocne picoviny). inac velke lampy aby zacali aspon trochu hrat normalne a nie "ako pokazene" tiez treba aspon trosku vytocit, ale to uz je uroven, ktoru vacsina ludi neoznaci ako izbova, aj ked to ani plna prevadzkova nie je :)
Mam 2x12 bednu.

Na druhej strane je pravda, ze ani moj, ani spyrosov setup nesplna jednu zo zakladnych poziadaviek UjaLukasa - aby to bolo do 100Eur.  :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #141 kedy: 04. Október , 2010, 12:24:46 »

vsak teraz tu traja prikyvli, ze im to hra dobre uplne potichu. Ja som na tom tiez rovnako, odkedy mam novy amp a nie tu skaredu pokazenu vec.. uplne ppici to hra potichu, ani nekresli menej ani nic
vsak ja to ani nevyvraciam. velky lampac na velku bednu hra uplne potichu (rozumej taka uroven, ze sa dokazes pri tom normalne rozpravat s clovekom, co stoji meter od teba) lepsie ako male prditko... ale ked to porovnas s tym, ako hra ten lampac, ked ho aspon trosku vybudis, tak musis uznat, ze ten zvuk predsa len naberie ine grady Žmurk
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #142 kedy: 04. Október , 2010, 12:45:48 »

vsak ja to ani nevyvraciam. velky lampac na velku bednu hra uplne potichu (rozumej taka uroven, ze sa dokazes pri tom normalne rozpravat s clovekom, co stoji meter od teba) lepsie ako male prditko... ale ked to porovnas s tym, ako hra ten lampac, ked ho aspon trosku vybudis, tak musis uznat, ze ten zvuk predsa len naberie ine grady Žmurk

tak ja neviem ci je to tym, ze preamp mam digitalny, ale ako vidim aj dalsi co maju ciste lampy maju z toho podobny pocit.. proste aj ked to dam uplne potichu, aj tak to hra velmy dobre, vobec neporovnatelne so ziadnym prditkom ani pc reprakmi. A praveze potichu ma to bavi viac, zvuk je konkretnejsi a nereve to zbytocne do hlavy
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #143 kedy: 04. Október , 2010, 12:47:52 »

tak ja neviem ci je to tym, ze preamp mam digitalny, ale ako vidim aj dalsi co maju ciste lampy maju z toho podobny pocit.. proste aj ked to dam uplne potichu, aj tak to hra velmy dobre, vobec neporovnatelne so ziadnym prditkom ani pc reprakmi. A praveze potichu ma to bavi viac, zvuk je konkretnejsi a nereve to zbytocne do hlavy
vsak a pisem daco ine? :) ja tiez nepisem ani o ziadnom brutalnom vybudeni, len uz to nie je uplne potichu aby sa to aspon trochu ozvalo, ze to hra "zdravo" (asi sa dobre nechapeme v pojme "potichu")
« Posledná zmena: 04. Október , 2010, 12:48:39 od styrioci » Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #144 kedy: 04. Október , 2010, 12:55:09 »

tak ja neviem co sa tam na tom da chapat inac ked poviem "uplne potichu" to proste znamena ze si pocujes aj svoj prd pri hre  :)  Na mnohych lampacoch potichu som nehral, vsak preco by aj, akurat si pamatam ze ten moj stary lampac hral uplne napicu potichu, ale on hral napicu aj nahlas  Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #145 kedy: 04. Október , 2010, 13:43:05 »

tak potom sme sa tocili dokola a obaja sme tocili o tom istom  Je to frajer
Zaznamenané
evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #146 kedy: 04. Október , 2010, 18:43:17 »

Napr. toto je uplne seriozny a dobre hrajuci aparat za male prachy...v tomto pripade sice za 150, ale urcite by som sa uberal touto cestou...
http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=150113
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
korn24
stály hosť
Príspevkov: 953

« Odpoveď #147 kedy: 06. Október , 2010, 07:51:47 »

Roland MicroCube mam na predaj a je to uplne fasa vec!

edit: bonus :D
« Posledná zmena: 06. Október , 2010, 07:52:59 od korn24 » Zaznamenané

nechcelo sa mi ale uz som.
evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #148 kedy: 10. Október , 2010, 10:10:29 »

Dnes som natrafil na takutu vec od Crate - 15W male kombicko s 12palcovym reprakom...nikdy som o tom nepocul...to by mohla byt super vec na podobne prilezitosti http://www.maxistore.sk/maxisk/s65/Katalog/Hudobne-nastroje/kytary-a-baskytary/nastrojove-aparatury/c7002-Crate-komba-zesilovace-a-reproboxy/p58820-Kytarove-kombo-Crate-FW-15R-FW15R-FW-15R
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
UjoLukas
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #149 kedy: 20. Október , 2010, 22:08:12 »

takze kupil som si kombo, je to VOX VT15, kupil som ho takpovediac nahlucho a nelutujem.
Myslim ze ak niekto bude chciet nieco podobne, tak neprehlupi.

Myslim ze to hra na svoje pomery velmi slusny higain. Kombo ma jednu lapmu, ale nie v preampe ako by sa cakalo ale v koncaku, je to citit pri skresleni, ked sa vybudi volume master na vyssie hodnoty.
Suhlasim s tym, ze na malych kombach je ten problem ze je maly reprak na ktory ide relativne vysoky vykon, a pri vyssej hlasitosti to reprak nezvlada a pri nizsej to nema zvuk aky by malo mat. Toto kombo ale nemam ten, problem, hned vysvetlim.

Kombo ma ako preamp nejaky digitalny multiefekt od korgu, a nieje zly. Celkovo ma da sa povedat 3 potenciometre na hlasitost. Prvy je klasicky na preampe teda, ovladanie toho multiefektu, potom je master, teda nieco na koncaku, ktore zrejme vybudi to elektronku, pretoze hladina master volume dost ovplyvnuje zvuk. a potom je nieco co som nikde inde zatial na malom kombe nevidel, je to akysi  regulator vykonu od 0,2w po 15w.

v praxi to vyzera tak, ze s volume na multiefekte nic nerobim, tam je to zrejme jedno, master mam vytoceny na 3/4, a skutocnu hlasitost prave ovladam tym regulatorom vykonu. Efekt to ma asi taky, ze kresli to celkom pekne aj na malom vykone a reprak to zvlada. Ten regulator mam v polovici, cize ak to nieje exponencialne, tak je to nejakych 7watow, a hraje to podla mna slusne, za ten peniaz by som asi tazko nasiel nieco lepsie.

samozrejme to ma milion efektov a presetov, teda konkretne 66 presetov, a na moje prekvapenie, niektore su pouzitelne, co som pri tych lacnych multiefektoch moc nebol navyknuty.

Dalsou vecou je ze mam dost silne snimace, ale aky to ma skutocny vplpyv na kombo neviem porovnat, lebo zatial sa hralo len na mojej gitare.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.