Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 08:42:09
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém s Vintage tremolo pákou  (Prečítané 1149 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
KayEl
nováčik
*
Príspevkov: 5

« kedy: 02. Október , 2010, 20:56:33 »

Zdravím. Mám Stratocastra značky Squier. Dnes sa na ňom objavil nový problém, konkrétne s tremolo pákou. Dá sa normálne našrubovať, aj v gitare drží (páka z gitary nevypadáva), ale nedá sa celkom zašrubovať, stále sa točí dookola. Pár týždňov som ju mal z gitary vybranú, nepoužíval som ju, ale keď som ju tam mal naposledy, tak sa dala normálne zašrubovať do konca (a potom uvoľniť, aby sa dala používať). Neviem, v čom to môže byť. Rozbil sa mi ten závit, alebo je to niečo iné? V podstate to nie je nejaký hrozný problém, tremolo sa dá používať, len keď páku pustím, tak sa v dolnej polohe kýve, kým sa zastaví (proste je príliš voľná). Vie mi niekto poradiť? Ďakujem.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 02. Október , 2010, 22:21:51 »

asi si strhol zavit. je to lacna gitara, na suciastkach sa tam dost setri, takze to neni ani prekvapujuce...
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #2 kedy: 03. Október , 2010, 07:31:13 »

Kolega má strhnutý ten závit aj na USA Fendri, skoro od novoty.
Zaznamenané

mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 03. Október , 2010, 07:34:37 »

Ale dá sa to riešiť nasledovne: Dáš si potiahnuť ten závit na páke a najprv si naň našroubuješ takú tenkú maticu a až potom našroubuješ do tremola. Na tej matici si potom nadstavíš v akej polohe ti má páka zostať.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 03. Október , 2010, 12:16:14 »

Kolega má strhnutý ten závit aj na USA Fendri, skoro od novoty.

ty uz sa zase nepototo, aby si tie Squiery tak hajil Žmurk jednak na Squeroch je pravdepodobnost odidenia HW niekolkovelarazy vyssie, ako na Fendroch a jednak Tvoj Squier z pred 15 ci kolko rokov je kvalitativne ale uplne ina gitara, ako dnesne Indicke ci Cinske ci jake gitary.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 03. Október , 2010, 12:18:07 »

Ale dá sa to riešiť nasledovne: Dáš si potiahnuť ten závit na páke a najprv si naň našroubuješ takú tenkú maticu a až potom našroubuješ do tremola. Na tej matici si potom nadstavíš v akej polohe ti má páka zostať.

zbytocna robota, ked nove to stoji 15€ u Sivcaka. navyse aby mohol na tej gitare fakt seriozne pakovat, tak by tam musel este riesit novy nulty prazec, nech to ako-tak aj drzi ladenie, atd. atd... ...
Zaznamenané
KayEl
nováčik
*
Príspevkov: 5

« Odpoveď #6 kedy: 03. Október , 2010, 12:37:22 »

Ďakujem za rady. Čo presne stojí nové 15€? Celá kobylka, alebo čo? Prípadne by som ju aj vymenil... s udržaním ladenia veľmi problém nemá, teda aspoň keď som páku používal doteraz, tak stále držalo...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 03. Október , 2010, 12:55:04 »

neviem, ci mas strhnuty zavit v tremole alebo na pake. neviem, presne aky typ tremola mas. ale tuto si mozes mrknut, ake sa daju objednat, v pripade nejasnosti ked napises mail, tak Ti odpovie:

http://shop.sollerguitars.com/index.php/cPath/307_340tremola/vintage/
« Posledná zmena: 03. Október , 2010, 12:56:13 od rastis » Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 03. Október , 2010, 13:20:40 »

Moj Squier má 21 rokov  Popiskujem si ale máš pravdu, že tam je origoš ešte fenderácke tremolo (každý kameň označený), ale aj mne sa to prednedávnom dodrbalo, ale páku nejak valne nepoužívam, skoro vôbec. Ale zvykne sa to strnúť aj v tremole a to je väčší problém....
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.