Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 07:51:40
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Prazce  (Prečítané 5437 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #30 kedy: 06. Október , 2010, 12:00:58 »

inak vasci rozdiel je vo feele pri hre a naslednej praci s tonom nez v 'zasadne inom zvuku' co som mal pocit.. ja mam rad vacsie prazce.. .tie 6100ky su pre mna uz vcelku ok, pripadne este jumbo xl ci ake to su..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #31 kedy: 06. Október , 2010, 12:02:45 »

Zas zalezi o akej muzike sa bavime.
Je jasne, ze pri higainovom zvuku je to takmer jedno. Skor je to badatelne na cistom zvuku.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 06. Október , 2010, 12:03:20 »

a hralo to v tych jednych polohach tucnejsie, jak v tych druhych ?

samozrejme ze nie ked tie mensie boli na vysokych polohach hore .. kde sa o tucnom zvuku neda moc diskutovat :)..  moje zistenie ale bolo ze - lepsie sa mi hra na vyssich.vacsich prazcoch, ale viac sa mi pacil ton na mensich... na tom caparison custome som mal prezmenu uplne nizucke nejake ultra thin prazce a hralo mam pocit ze to hralo tak nejak lepsie cele.. clovek mal ale pocit trosku takej neistoty v lavacke.. aspon na mna to tak posobilo
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 06. Október , 2010, 12:03:42 »

vsak ale ma tam byt vyrazne iny zvuk predsa Bavím sa skvele o feele to je jasne ze ine .... ale ten zvuk hmmm, verim ze keby to malo nejaky zasadny vplyv na zvuk tak je tu milion firiem co maju  ultimate vintage prazcovy drot na LPcka 1957 jedine ze by nie no
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #34 kedy: 06. Október , 2010, 12:04:47 »

vsak ale ma tam byt vyrazne iny zvuk predsa Bavím sa skvele o feele to je jasne ze ine .... ale ten zvuk hmmm, verim ze keby to malo nejaky zasadny vplyv na zvuk tak je tu milion firiem co maju  ultimate vintage prazcovy drot na LPcka 1957 jedine ze by nie no
No jasne, ved o tom hovorim. :) Zato sa na tie metalovejsie gitary davaju Jumbo prazce. Kdezto na strat skor nieco tensie - nevravim TENKE, ale tensie.
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 06. Október , 2010, 12:08:03 »

to akoze zalezi ta zmena zvuku na velkosti? nie na zmene materialu?

takze teoreticky ked zoderiem prazce tak sa stane co? akoze zvuk bude cim dalej tensi a tensi? vyrazne hej? z metalu fank?
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #36 kedy: 06. Október , 2010, 12:11:02 »

z metalu fank?

ha ha ha
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #37 kedy: 06. Október , 2010, 12:11:16 »

to akoze zalezi ta zmena zvuku na velkosti? nie na zmene materialu?

takze teoreticky ked zoderiem prazce tak sa stane co? akoze zvuk bude cim dalej tensi a tensi? vyrazne hej? z metalu fank?
Nie na velkosti, ale na sirke. Material je zvacsa rovnaky, pokial tam nedas tzv. večny drot z ocele. Ja som dal 18% NI, co je dost tvrdy taktiez.

Ked zoderies prazce, tak zvukovo ti nemusi gitara cinkat, ladit, atd... Cize sirka, nie vyska prazca. Vyska je zas dolezita pre pohodlie skor, pripadne od nastavenia gitary...  Ale hovorim, ze ten zvuk zalezi od viacerych faktorov a taktiez naco chces gitaru pouzit. Cele moje smerovanie temy je skor o cistom zvuku, pripadne crunch, nez o nejakom metale. Pri tych cistych to viac pocut, ake mas prazce, kobylku a fakt je dolezity nulak.
« Posledná zmena: 06. Október , 2010, 12:12:58 od Branko » Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 06. Október , 2010, 12:16:25 »

uz vidim tu temu zhanam prazcovi drot do panelaku, na metal  Som metlak
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 23 otázok.