Mihal26
náhodný pocestný
Príspevkov: 144
---JAZZ---
|
|
« kedy: 17. Október , 2010, 17:35:47 » |
|
Sevas, ako riesite tento problem? mate svoj nastroj len tak oprety o stol alebo sa o neho pekne starate? ja si gitaru ukladam do kufra hlavne kvoli udrziavaniu teploty a vlhkosti. Ak sa tu najdu nejaki odbornici (co urcite ano ) zaujimalo by ma akou mierou maju tieto dva fyzikalne faktory (teplota a vlhkost vzduchu) vplyv na vlastnosti nastroja. dikes
|
|
|
Zaznamenané
|
tlak
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. Október , 2010, 17:42:52 » |
|
neriesim - mal som gitary kludne na stojane aj v zime v nekurenej skusobni - popraskal mi velmi elegantne z toho nitrolak. bezne mi visia na stene. ak viem, ze na niektoru fakt dlhodobo nehram, tak dam ju do kufra, aby nezavadzala, ale inak nie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. Október , 2010, 18:49:15 » |
|
odpoved:
A) dal som si na objednavku vyrobit specialnu skrinu v ktorej je vlhkomer a teplomer s termostatom aby udrziaval konstantnu teplotu, je tam aj automaticke krmenie gitar a antikorozna aerosol.
B) mam ich na stene, v stojane, v puzdre, v skusobni
ktora je spravna?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mihal26
náhodný pocestný
---JAZZ---
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. Október , 2010, 20:08:37 » |
|
neviem najlepsie by bolop hrat 23: 57 hodin a tie 3 minuty polozit na stojan na chviluj a potom zase
|
|
|
Zaznamenané
|
tlak
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. Október , 2010, 20:38:56 » |
|
chalani otázka, podľa vás má dáky vplyv to, keď je gitara v kufri a kufor je po ležiačky alebo po stojačky, lebo jeden kolega tvrdí, že pokiaľ je po ležiačky tak tam pôsobí gravitácia a nerobí to dobre krku?
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 17. Október , 2010, 20:39:45 » |
|
a ked je postojacky tak tam neposobi gravitacia?
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 17. Október , 2010, 20:42:21 » |
|
dosledok gravitacie na gitaru pri hrani je tiez vraj fatalny, 9 - 10 kolegov odporuca nehrat!!!!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
reeller_sk
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. Október , 2010, 20:47:42 » |
|
a ked je postojacky tak tam neposobi gravitacia? pôsobí ale iným smerom, ja som reagoval podobne, ale on tvrdí svoje, tak nevem kto je paranoidný
|
|
|
Zaznamenané
|
I love my VHT! "proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)" :D:D...
|
|
|
Mihal26
náhodný pocestný
---JAZZ---
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. Október , 2010, 20:53:03 » |
|
p*čovina,dojebeš si lak a opotrebuješ pražce,najlepšie je 3minuty opatrne hrať a potom ju zavret do kufra.
Kto cvici nastroj nici..alebo Kto cvici podraza kolegov
|
|
|
Zaznamenané
|
tlak
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 17. Október , 2010, 20:54:23 » |
|
Skladujem gitary takto , dnes som si to cvakol lebo sa mi ten pohlad pacil :
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 17. Október , 2010, 21:00:52 » |
|
Skladujem gitary takto , dnes som si to cvakol lebo sa mi ten pohlad pacil :
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 17. Október , 2010, 21:03:15 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 17. Október , 2010, 21:06:49 » |
|
ako ta gravitacia resp. tiazova sila je usmevna ja mam gitaru normalne v stojane, nejako to neriesim ci vlhko, alebo ako...mozno pri drahych nastrochoch, ale to tiez je podla mna jedno ci lezi alebo stoji... ta sila ktorou posobia struny na krk je podla mna ovela vacsia ako tiazova, takze tym padom je tiazova zanedbatelna podla mna
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 17. Október , 2010, 21:10:30 » |
|
to ked doma spim na posteli nieje to nebezpecne nahodou?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 17. Október , 2010, 21:15:02 » |
|
Inak jedina spravana poloha pri hrani postojacky je na bociana, inak sa Vam nastroj skor ci neskor doserie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|