Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 13:16:48
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cim umyvat/lestit/cistit gitaru??  (Prečítané 18661 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #45 kedy: 10. December , 2007, 12:47:02 »

Ja pouzivam Planet Waves Micro-Fiber handricku, nie je nejaka draha a da sa preprat. Neni treba pouzivat ine pripravky, vsetka mastnota zmizne, pekne sa potom leskne a raz za cas ked je spinava kuludne sa da v rukach preprat s mydlom a potom je ako nova. Asi tak 300sk stoji, nepamatam. A na hmatnik pouzivam po vymene strun Dunlop 65 lemon oil. :)

Zdar, prosím ťa kde si zohnal ten lemon oil od dunlopu ?   ... videl som niečo podobne aj od Planet Waves. Proste citrónový olej, len sa nejako neviem dopátrať kde sa to dá kúpiť. Najbližšie som to našiel v čechách Smútim .
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #46 kedy: 10. Máj , 2009, 23:32:48 »

kupil som si dunlop lemon oil 65, a tam je na zadnej strane :D nepouzivat na maple (javor) pozeral som aj na net a odpoved som zatial nenasiel. netusite niekto preco sa nema pouzivat?

mohli ma na to aspon v predajni upozornit  Ja som čert.. nastastie druha gitka to uz znesie ta ma fretboard z lipy.

Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #47 kedy: 11. Máj , 2009, 00:15:10 »

kupil som si dunlop lemon oil 65, a tam je na zadnej strane :D nepouzivat na maple (javor) pozeral som aj na net a odpoved som zatial nenasiel. netusite niekto preco sa nema pouzivat?

mohli ma na to aspon v predajni upozornit  Ja som čert.. nastastie druha gitka to uz znesie ta ma fretboard z lipy.

asi by ti to zafarbilo a dosť nepekne :) iné vysvetlenie nemám.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #48 kedy: 11. Máj , 2009, 08:39:13 »

Zdar, prosím ťa kde si zohnal ten lemon oil od dunlopu ?   ... videl som niečo podobne aj od Planet Waves. Proste citrónový olej, len sa nejako neviem dopátrať kde sa to dá kúpiť. Najbližšie som to našiel v čechách Smútim .

.....v Leviciach v hudobnináchv v Juniore dole pri kinosále.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Slayer24
pravidelný návštevník
Príspevkov: 355

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #49 kedy: 11. Máj , 2009, 10:53:41 »

čo použiť a ako ak chcem aby som mal hmatník ako keby vyleštený?mám palisandrový a strašne sa mi páči ako vyzerá napr tento: v cca 2:40 zasvieti a ten hmatník proste vyzerá parádne... tak dá sa niečo také spraviť aby to sa to lesklo a vyzeralo vyleštené?proste či len nejakým prostriedkom s logom napr dunlop a leštiť jak debil aby to tak vyzeralo?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #50 kedy: 11. Máj , 2009, 10:56:41 »

čo použiť a ako ak chcem aby som mal hmatník ako keby vyleštený?mám palisandrový a strašne sa mi páči ako vyzerá napr tento: v cca 2:40 zasvieti a ten hmatník proste vyzerá parádne... tak dá sa niečo také spraviť aby to sa to lesklo a vyzeralo vyleštené?proste či len nejakým prostriedkom s logom napr dunlop a leštiť jak debil aby to tak vyzeralo?

To na tom videu je skor ebenovy hmatnik. Ja pouzivam Dunlop sadu fretboard cleaner a conditioner raz za cas. Ebenove hmatniky sa odporuca mazat zhruba raz do polroka borovym alebo citronovym olejom tiez (prevencia proti prasklinam). 
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Slayer24
pravidelný návštevník
Príspevkov: 355

Fuck art, let's kill!!!

« Odpoveď #51 kedy: 11. Máj , 2009, 11:02:58 »

no jj je to eben ale dá sa dosiahnuť niečo podobné na palisandri?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #52 kedy: 11. Máj , 2009, 11:07:31 »

no jj je to eben ale dá sa dosiahnuť niečo podobné na palisandri?

Ked to namazes trebars tym Dunlop olejom, tak sa to leskne len kratko, kym sa to nevstrebe. Skor si myslim, ze ten efekt na videu bol len obycajny vycisteny ebenovy hmatnik v dobrom zabere. Palisander sa tak lesknut nebude, kedze ma drsnejsi povrch a je viac porovity.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
br4nik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 248

« Odpoveď #53 kedy: 14. Máj , 2009, 13:46:10 »

pronto proti prachu Bavím sa skvele
Zaznamenané
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #54 kedy: 23. Máj , 2009, 12:38:43 »

pronto proti prachu Bavím sa skvele
presne tak .... nic ine ako pronto nepouzivam  Beeee
Zaznamenané

br4nik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #55 kedy: 26. Máj , 2009, 11:40:43 »

presne tak .... nic ine ako pronto nepouzivam  Beeee

Bravooo Bravooo Bravooo
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #56 kedy: 26. Máj , 2009, 11:44:49 »

Auto a gitaru zasadne neumyvam/neleštím. Auto umyje dažd a gitaru stačí ofuknut vysavačom. Žmurk
Zaznamenané
br4nik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #57 kedy: 26. Máj , 2009, 11:52:09 »

wedecko je predsa nejaky cistiaco mazaci smradloch, nie ?

WD40 sluzi napriklad na povolovanie skorodovanych casti,a spinavych casti...ale nieje to myslene ako mazanie pretoze wd sa nesprava ako olej alebo nejaka vazelina ono sa skratka odpary a uschne...neostava po nom mastnota...cize s teoretickeho hladiska sa tie struny mozno daju vycistit s nim...  Zdravíčko
« Posledná zmena: 26. Máj , 2009, 11:53:06 od br4nik » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #58 kedy: 26. Máj , 2009, 11:53:22 »

WD40 je na struny idealny pripravok. Nic lepsie sa mi zatial neosvedcilo. Inak v klude sa s tym da cistit aj lak na gitare.
Zaznamenané

br4nik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #59 kedy: 26. Máj , 2009, 11:58:39 »

WD40 je na struny idealny pripravok. Nic lepsie sa mi zatial neosvedcilo. Inak v klude sa s tym da cistit aj lak na gitare.

lak s nim radsej nedrhni lebo wd je vlastne rozpustadlo...rozpusta hrdzu a spinu a odmastnuje-nemaze...mozes si znicit lak...ak chcete nieco lacne skuste to pronto...pronto je vlastne urcene na drevo gitarke urcite neublizi...o ostava odolnejsia proti prachu nedrzi sa tak na nej...  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.115 sekund, 23 otázok.