Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 22:31:49
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: stary japonec z preglejky  (Prečítané 13629 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« kedy: 19. Október , 2010, 15:45:11 »

zdravím ja viem o tomto sa tu už točilo statočne len jedna vec ma zaujíma .Mam starého japonca strat od americkej firmy harmony , už akusticky ma neskutočný zvuk , hra krasne , nitro na hmatniku proste nadhera , len sa mi zdala nejak tažka /popravdeje aj trocha večšia ako nove straty/ .Pri vymene strun som sa pozrel dnu a zažil šok - PREGLEJKA , kurna viem žeje to vyžšia rada od Harmony a sustain  ma nevýdane gule - tak mi to prosím niekto vysvetlite . Mal somuž všelijaky masivy aj celomasív aj pribežne hmatniky ajkombinaciu driev ale nič nehralo takako tato preglejka
PS : pametam raz jeden chlap chcel kupit odo mna speť stareho jazz bass /ten bol tiež z preglejky / a daval mi verte alebo nie 10nasobok ceny že odvtedy taky zvuk už na ničom nemal a že chce len toto  Fuuha zíram
« Posledná zmena: 19. Október , 2010, 16:01:38 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 19. Október , 2010, 16:01:26 »

ja som na par preglejkovych stratocasteroch hral, bolo to korejske z prvej polovice 90tych rokov a stali veru za hovno. hral som aj na preglejkovy Epiphone Flying, tiez z toho obdobia asi a tiez stal zahovno.

hlavne osobne by som neprekusol ten pocit, ze to je z nejakej blbosti... preco. naco.

inak ani nerozumiem, preco sa v tych rokoch z tej preglejky vyrabalo. asi to bolo cele ulet, aj ekonomicky, kedze dnes uz 100% aj uplne najlacnejsej produkcie je zase z nejakeho toho masivu...
« Posledná zmena: 19. Október , 2010, 16:02:10 od rastis » Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 19. Október , 2010, 16:36:09 »

rozpraval som otom s jedným gitararom a ten tvrdil že to bola vtedy taka technika že nejakým udajne špeci sposobom pomocou nejakých prýrodných  olejou lepili kvalitne dyhy čím chceli dosiahnut hutnejší zvuka veru aspon pri tej mojej to vyšlo - naozaj ma taký zvuk aký som ešte aspon na sucho na elektrike nepočul , aj povrchova uprava je nadherná , ten mojkus je niekde s 80tych rokov , je mi jasne že aj shitne gitary teraz robia proste z dreva a avyzeraju pekne /vyzeraju / ale hraju ako lopata , nejaky čas som zvažoval zadovažit nejake brucho /aj sa mi niečo črtalo / a prehodit to ale nechcem príst oten zvuk . inak ta gitara je cela nejaka zvlaštna ma trojpolohí prepínač a v každej polohe hra len jeden snímač ale zaujímave je že z kobylkoveho a krkoveho idu tri kable a z stredneho len dva
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 19. Október , 2010, 16:42:20 »

že nejakým udajne špeci sposobom pomocou nejakých prýrodných  olejou lepili kvalitne dyhy čím chceli dosiahnut hutnejší zvuk

?§!. Nezamienas si hutnejsi zvuk s nekonkretnym a mrtvym?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 19. Október , 2010, 16:44:32 »

neviem, ci to mal byt nejaky pokus o dosiahnutie hutnejsieho zvuku, kedze sa ten pokus realizoval len na lowende... mne to prislo skorej ako pokus setrit, ale zjavne to asi nesetrilo, kedze sa to zase vytratilo...

samozrejme nechcem na Tvoju gitaru pisat nic, verim, ze je skvela, ked to pises... ale fakt by som sa s tym nedokazal vnutorne zmierit...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 19. Október , 2010, 18:03:21 »

ja Ta tiež chapem  , ono v podstate je pravda že čím je hustejšie drevo tým je hustejší aj zvuk na ukor komfortu /javorove brucha alebo čerešnove mahagon .../, no a mäkkeho dreva je dost sa teraz používa topol ,smrek všetko s dihou alebo alebo na husto farbene .Ono proste ta preglejka je strašne pevna samozrejme lepidlo je izolant ktovie ako to robili ale ja zasneverím žeby v takom prevedeni a vtakej kategorii davali material hodny napodlahy v nakladiakoch
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 19. Október , 2010, 18:08:02 »

pockaj - v akej kategorii ? na normalne nastroje nikdy preglejkove neboli, aspon pokial viem... preglejky sa vyskytovali iste obdobie na uplnom lowende...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 19. Október , 2010, 18:12:25 »

no ved jasomsledoval stranky firmi Harmony je to velmi stara firma a mali svoj štýl gitar alekedže vtedy strat znamenal čo znamelnal spravili seriu stratou v podstate verných kopii /fakt že verná/ a tie boli podstatne drahšie a stejto serii je aj moj nastroj
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 19. Október , 2010, 18:19:47 »

som si teraz narychlo poguglil nejake harmony strat a to co som nasiel vyzeralo lacno uz z obrazku. a fakt som nepocul, ze by nejaka firma experimentovala pri serioznych nastrojoch s preglejkou, ani mi to moc nedava zmysel... keby to bolo take super, tak snad by sa to dodnes tak vyrabalo...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 19. Október , 2010, 18:44:52 »

hm , jasne , ale jedno sa jej upreť nedá ten hmatnik a ja si vlastne gitaru vyberam podla hmatnika ten musí sadnut do ruky , a ked už v podstate sa ma o nej písat  objektivne by si sa vedel jedine kebysi ju počul , dík za názor , mne to zapada len tak ako som písal ona je zo serie est , vieš ked si to vezmeš gibsom LP je tiež roben z troch vrstiev od najmekšieho k rezonančnemu a robí to zo zvukom ked si to porovnaš s týmito novými ľahkými LP
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #10 kedy: 19. Október , 2010, 18:47:28 »

vieš ked si to vezmeš gibsom LP je tiež roben z troch vrstiev od najmekšieho k rezonančnemu a robí to zo zvukom ked si to porovnaš s týmito novými ľahkými LP

?§!.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 19. Október , 2010, 18:47:59 »

na normalne nastroje nikdy preglejkove neboli, aspon pokial viem... preglejky sa vyskytovali iste obdobie na uplnom lowende...

Gibson ES335/345/355 mas preglejku.
Zaznamenané

mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #12 kedy: 19. Október , 2010, 18:50:39 »

Náš gitarista mal LP Ibanez (r.v. okolo 1980), a raz som mu opravoval jack-zdierku a tiež sa mi zdalo že to je preglejka ........ napriek tomu som tomu neveril, lebo mala pekný plný tón, dlhý sustain a bolo ju cítiť na bruchu, tak neviem ...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 19. Október , 2010, 18:51:40 »

Gibson ES335/345/355 mas preglejku.

hej, ale piseme tu o solid body.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 19. Október , 2010, 18:53:55 »

Náš gitarista mal LP Ibanez (r.v. okolo 1980), a raz som mu opravoval jack-zdierku a tiež sa mi zdalo že to je preglejka ........ napriek tomu som tomu neveril, lebo mala pekný plný tón, dlhý sustain a bolo ju cítiť na bruchu, tak neviem ...

tie neboli z preglejky (aspon pokial mi je zname), oni mali preglejku len ako top, s dutinou medzi zvyskom tela... ono to nejako hralo, i ked s klasickou LP konstrokciou sa to zvukovo nedalo vobec zrovnat...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.