rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 21. Október , 2010, 16:02:18 » |
|
a neni lepsie kupit dobru drevenu gitaru, ako hladat medzi preglejkovymi, ze co ked niektora predsa len bude OK ? ja viem - ty si si svoju preglejkovu dobru gitaru uz nasiel, Tebe sa lahko teraz pise
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 21. Október , 2010, 16:42:06 » |
|
no jo evidetne máš pravdu mne na nej nevadí že je s preglejki mne vadí že je tažká , poznal som jedneho s východu a ten zbieral jazz baas a mal jednu s podobným problemom a riešil to vymenou brucha však kedykolvek ked treba hodí to brucho naspeť, čo si pametam skvelu gitaru kupil som ju od cigana z levíc za 30e /stiahol som na 25/ a bol to neskutočne stary Framus v šrotovom stave ale korpus neporušený a hmatnik /neviem či za nim ešte nebudem plakať/ , no ale harder 0 elektrika 0 , hmatnik tam bol nejak špecialne vlepovany bol neskrutkovany a malo to hmatnik ako s nejakej violy riadne dobre do ruky , a brucho hore dyha dole dyha a vstrede mekučký masív na špalíki malo to naozaj zaujímaví zvuk Ale ani vo sne by na nenapadlo že sa pomocou tohoto chatu utvrdím v tom očom som sa bal aj rozmýšľať
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 21. Október , 2010, 16:52:09 » |
|
Ale ani vo sne by na nenapadlo že sa pomocou tohoto chatu utvrdím v tom očom som sa bal aj rozmýšľať
V com vlastne?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 21. Október , 2010, 16:59:46 » |
|
dobra otázka a odpoved sa vylučuje v tom je čaro komunikácie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 21. Október , 2010, 17:00:59 » |
|
myslím že každý zVás pozna pocit pri hladaní moby dika
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 21. Október , 2010, 18:50:30 » |
|
Stevino, kolko mas rokov? Pytam sa len tak pre zaujmavost...
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 21. Október , 2010, 18:53:07 » |
|
si pametam skvelu gitaru kupil som ju od cigana z levíc
a mam ta, v leviciach cikani neziju. . .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 21. Október , 2010, 18:53:37 » |
|
Stevino, kolko mas rokov? Pytam sa len tak pre zaujmavost... 31 by mal mat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 21. Október , 2010, 18:55:23 » |
|
mam podozrenie
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 21. Október , 2010, 20:04:51 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 21. Október , 2010, 20:09:18 » |
|
Inak pekna "povrchovka".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 21. Október , 2010, 20:10:31 » |
|
pasova vyroba je vyroba kde robia viaceri a každy spraví nejaku čast , a neskor už niektore vykony robili stroja a človek len podaval do stroja na čťo nemusel bit odborník , ale niekedy kedže boli male tovarne a velka čast bola ručna praca museli ty čo to robili sa vyznať , frezovanie napríklad na mojej je pod snimačmi na hrubo ale každy s nímač je vyfrezovany osobitne aby sa zachovalo čo najviac dreva a na vrchu je kriyxt tak to nevadí a hlavne vidno že to niekto musel prejst /strojova praca je presna/ a nebolo vyštrbene nič . Akusticke vlastnosti preglejky zavisia s tuhosti a vyberu materialu , preglejka je velmy tuhý material ale samozrejme si myslím že akma bit gitara s preglejky akusticky výborna tie dyhy musia bit kvalitne a teraz si zoberme bežne kvalitne dyhy čo sa používaju na vrchnu dosku adajme si ich na seba pod tlakom a a s minimom kvalitneho prírodneho lepidla ak sa tvrdíš že si ešte nepočul hrať kvalitne gitaru s preglejki ked pojdeš okolo Vk je tu možnost , ajked suhlasím že s tých čo boli spreglejky nemusí bit velke množstvo kvalitných , Ved vtedy vlastne ani tých muzikantou nebolo tolko vela nastrojou bolo podstatne menej myslím že to všetko bolo viac o kvalite než o kvantite
...stevino, mam pocit ze sa uz dost zamotavas, nechcem ti brat iluzie, ale to co pises su len tvoje „dohady“ o vyrobe v minulosti ...treba uviest niektore veci na spravnu mieru ...to ze sa vobec zacali kedysi vyrabat elktrofonicke gitary z preglejky ma iny a uplne prozaicky dovod ...prve „seriovky“ (cca na prelome 50/60 rokov minuleho storocia) v europe (hlavne v taliansku) aj v japonsku sa robili v dielnach kede sa dovtedy seriovo vyrabali akordeony (najrozsirenejsi povojnovy „ludovy“ hudobny nastroj) ...kedze zaklady material na vyrobu akordeonov bola preglejka, tak aj tela gitar zacali vyrabat z tohto materialu a este aj povrchova uprava bola totozna ako na akordeonoch (rozne perlete a pod.) ...aj prepinace zapojenia snimacov boli z prvoti odvodene od prepinacov registrov na akoredeonoch ...nikto neskumal rezonancne vlastnosti preglejky, bolo im to vlastne jedno z coho to je vytvarovane...hlavna fascinacia bola v tedy z elektrofonizacie, aj ked bola este uplne v plienkach.
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 21. Október , 2010, 20:27:07 » |
|
No dobre, to bol prelom 50/60 rokov, ale kde brali na to dôvod na prelome 80/90 rokov?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 21. Október , 2010, 20:44:48 » |
|
No dobre, to bol prelom 50/60 rokov, ale kde brali na to dôvod na prelome 80/90 rokov?
...ved nato uz odpovedal autor temy ...lebo to hra lepsie ako masivne drevo
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 21. Október , 2010, 21:13:08 » |
|
...stevino, mam pocit ze sa uz dost zamotavas, nechcem ti brat iluzie, ale to co pises su len tvoje „dohady“ o vyrobe v minulosti ...treba uviest niektore veci na spravnu mieru ...to ze sa vobec zacali kedysi vyrabat elktrofonicke gitary z preglejky ma iny a uplne prozaicky dovod ...prve „seriovky“ (cca na prelome 50/60 rokov minuleho storocia) v europe (hlavne v taliansku) aj v japonsku sa robili v dielnach kede sa dovtedy seriovo vyrabali akordeony (najrozsirenejsi povojnovy „ludovy“ hudobny nastroj) ...kedze zaklady material na vyrobu akordeonov bola preglejka, tak aj tela gitar zacali vyrabat z tohto materialu a este aj povrchova uprava bola totozna ako na akordeonoch (rozne perlete a pod.) ...aj prepinace zapojenia snimacov boli z prvoti odvodene od prepinacov registrov na akoredeonoch ...nikto neskumal rezonancne vlastnosti preglejky, bolo im to vlastne jedno z coho to je vytvarovane...hlavna fascinacia bola v tedy z elektrofonizacie, aj ked bola este uplne v plienkach.
zaujimave... ale moze byt, ked si tak vybavujem vselijake tie stare gitary... myslim, ze aj ty si tu taku podobnu davnejsie spominal, ze si mal / mas / videl / drzal... (?)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|