Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 21:13:17
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: stary japonec z preglejky  (Prečítané 13612 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #60 kedy: 21. Október , 2010, 16:02:18 »

a neni lepsie kupit dobru drevenu gitaru, ako hladat medzi preglejkovymi, ze co ked niektora predsa len bude OK ? ja viem - ty si si svoju preglejkovu dobru gitaru uz nasiel, Tebe sa lahko teraz pise :)
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #61 kedy: 21. Október , 2010, 16:42:06 »

no jo evidetne máš pravdu mne na nej nevadí že je s preglejki mne vadí že je tažká ,
 poznal som jedneho s východu a ten zbieral jazz baas a mal jednu s podobným problemom a riešil to vymenou brucha však kedykolvek ked treba hodí to brucho naspeť,
čo si pametam skvelu gitaru kupil som ju od cigana z levíc za 30e /stiahol som na 25/ a bol to neskutočne stary Framus v šrotovom stave ale korpus neporušený a hmatnik /neviem či za nim ešte nebudem plakať/ , no ale harder 0 elektrika 0 , hmatnik tam bol nejak špecialne vlepovany bol neskrutkovany a malo to hmatnik ako s nejakej violy riadne dobre do ruky , a brucho hore dyha dole dyha a vstrede mekučký masív na špalíki malo to naozaj zaujímaví zvuk
Ale ani vo sne by na nenapadlo že sa pomocou tohoto chatu utvrdím v tom očom som sa bal aj rozmýšľať
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #62 kedy: 21. Október , 2010, 16:52:09 »

Ale ani vo sne by na nenapadlo že sa pomocou tohoto chatu utvrdím v tom očom som sa bal aj rozmýšľať

V com vlastne?  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
stevino179
Hosť
« Odpoveď #63 kedy: 21. Október , 2010, 16:59:46 »

dobra otázka a odpoved sa vylučuje v tom je čaro komunikácie

Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #64 kedy: 21. Október , 2010, 17:00:59 »

myslím že každý zVás pozna pocit pri hladaní  moby dika
Zaznamenané
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #65 kedy: 21. Október , 2010, 18:50:30 »

Stevino, kolko mas rokov? Pytam sa len tak pre zaujmavost... :)
Zaznamenané

WEIRD THRASH
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #66 kedy: 21. Október , 2010, 18:53:07 »

si pametam skvelu gitaru kupil som ju od cigana z levíc

a mam ta, v leviciach cikani neziju. . .  Žmurk
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #67 kedy: 21. Október , 2010, 18:53:37 »

Stevino, kolko mas rokov? Pytam sa len tak pre zaujmavost... :)

31 by mal mat
Zaznamenané
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #68 kedy: 21. Október , 2010, 18:55:23 »

mam podozrenie  Bavím sa skvele
Zaznamenané

WEIRD THRASH
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #69 kedy: 21. Október , 2010, 20:04:51 »

Chlapci, sa tu jebete s preglejkou ....... ale tu sú nové riešenia  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #70 kedy: 21. Október , 2010, 20:09:18 »

Chlapci, sa tu jebete s preglejkou ....... ale tu sú nové riešenia  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Inak pekna "povrchovka". :)
Zaznamenané

mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #71 kedy: 21. Október , 2010, 20:10:31 »

pasova vyroba je vyroba kde robia viaceri a každy spraví nejaku čast , a neskor už niektore vykony robili stroja a človek len podaval do stroja na čťo nemusel bit odborník , ale niekedy kedže boli male tovarne a velka čast bola ručna praca museli ty čo to robili sa vyznať , frezovanie napríklad na mojej je pod snimačmi na hrubo ale každy s nímač je vyfrezovany osobitne aby sa zachovalo čo najviac dreva a na vrchu je kriyxt tak to nevadí a hlavne vidno že to niekto musel prejst /strojova praca je presna/ a nebolo vyštrbene nič .
Akusticke vlastnosti preglejky zavisia s tuhosti a vyberu materialu  , preglejka je velmy tuhý material ale samozrejme si myslím že akma bit gitara s preglejky akusticky výborna tie dyhy musia bit kvalitne a teraz si zoberme bežne kvalitne dyhy čo sa používaju na vrchnu dosku adajme si ich na seba pod tlakom a a s minimom  kvalitneho prírodneho lepidla
 ak sa tvrdíš  že si ešte nepočul hrať kvalitne  gitaru s preglejki ked pojdeš okolo Vk je tu možnost , ajked suhlasím že s tých čo boli spreglejky nemusí bit velke množstvo kvalitných ,
Ved vtedy vlastne ani tých muzikantou nebolo tolko vela nastrojou bolo podstatne menej myslím že to všetko bolo viac o kvalite než o kvantite

...stevino, mam pocit ze sa uz dost zamotavas, nechcem ti brat iluzie, ale to co pises su len tvoje „dohady“ o vyrobe v minulosti
...treba uviest niektore veci na spravnu mieru ...to ze sa vobec zacali kedysi vyrabat elktrofonicke gitary z preglejky ma iny a uplne prozaicky dovod ...prve „seriovky“ (cca na prelome 50/60 rokov minuleho storocia) v europe (hlavne v taliansku) aj v japonsku sa robili v dielnach kede sa dovtedy seriovo vyrabali akordeony (najrozsirenejsi povojnovy „ludovy“ hudobny nastroj) ...kedze zaklady material na vyrobu akordeonov bola preglejka, tak aj tela gitar zacali vyrabat z tohto materialu a este aj povrchova uprava bola totozna ako na akordeonoch (rozne perlete a pod.) ...aj prepinace zapojenia snimacov boli z prvoti odvodene od prepinacov registrov na akoredeonoch
...nikto neskumal rezonancne vlastnosti preglejky, bolo im to vlastne jedno z coho to je vytvarovane...hlavna fascinacia bola v tedy z elektrofonizacie, aj ked bola este uplne v plienkach.

Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #72 kedy: 21. Október , 2010, 20:27:07 »

No dobre, to bol prelom 50/60 rokov, ale kde brali na to dôvod na prelome 80/90 rokov?
Zaznamenané

mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #73 kedy: 21. Október , 2010, 20:44:48 »

No dobre, to bol prelom 50/60 rokov, ale kde brali na to dôvod na prelome 80/90 rokov?

...ved nato uz odpovedal autor temy ...lebo to hra lepsie ako masivne drevo  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #74 kedy: 21. Október , 2010, 21:13:08 »

...stevino, mam pocit ze sa uz dost zamotavas, nechcem ti brat iluzie, ale to co pises su len tvoje „dohady“ o vyrobe v minulosti
...treba uviest niektore veci na spravnu mieru ...to ze sa vobec zacali kedysi vyrabat elktrofonicke gitary z preglejky ma iny a uplne prozaicky dovod ...prve „seriovky“ (cca na prelome 50/60 rokov minuleho storocia) v europe (hlavne v taliansku) aj v japonsku sa robili v dielnach kede sa dovtedy seriovo vyrabali akordeony (najrozsirenejsi povojnovy „ludovy“ hudobny nastroj) ...kedze zaklady material na vyrobu akordeonov bola preglejka, tak aj tela gitar zacali vyrabat z tohto materialu a este aj povrchova uprava bola totozna ako na akordeonoch (rozne perlete a pod.) ...aj prepinace zapojenia snimacov boli z prvoti odvodene od prepinacov registrov na akoredeonoch
...nikto neskumal rezonancne vlastnosti preglejky, bolo im to vlastne jedno z coho to je vytvarovane...hlavna fascinacia bola v tedy z elektrofonizacie, aj ked bola este uplne v plienkach.

zaujimave... ale moze byt, ked si tak vybavujem vselijake tie stare gitary... myslim, ze aj ty si tu taku podobnu davnejsie spominal, ze si mal / mas / videl / drzal... (?)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 23 otázok.