yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 23. Október , 2010, 11:54:04 » |
|
Aha takže mi ostáva iba akustika... Ale tá je moc hlasná... Ale má tu niekto akustiku v bytovke alebo neexistujú nejaké tlmiče? :D :D :D
kks ani nahodou neni tak hlasna... s nejakym jemnym trsom to poriesis uplne v pohode pri rytmike, vyhravky su uz na tvojej dynamike hry... inak kazdy tu pise, ze za 100 eur ser na elektricku akoby dobre akusticke gitary rozdavali pred predajnou s letacikmi o stavebnom sporeni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marek-TT
náhodný pocestný
Príspevkov: 116
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 23. Október , 2010, 12:02:50 » |
|
Neviem preco by mala byt akustika do bytovky hlasna... samozrejme ze nebudes do toho rubat o pol noci, kazdy den hravam v bytovke na akustike, alebo na elektrike s vypeckovanym kombom alebo cez pc a este nikto sa nestazoval :D Na akustike v pohode aj vecer, len musis jemnejsie Tlmice, no predava sa taky ten kruzok tlmiaci do otvoru, ale s tym sa vacsinou stretavam na koncertoch, nehral som s tym takze neviem aky to ma velky vplyv... Ale, podla mna urcite nebudes mat problem s akustickou gitarou v panelaku aj bez toho. A ako uz ti pisali s elektroakustickou je to presne to iste :D len ju mozes este napojit kablom do komba, pc, pultu a tak rozne... Este je jedna moznst preco hrat doma na sluchatka s elektroakustikou :D mozno chce pouzit nejaky efekt, a z neho rovno do sluchatok, kezde mu nezostane na kombo alebo pc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 23. Október , 2010, 12:09:13 » |
|
Pablo, ide o to že k akustike potrebuje iba brnkatko kdežto k elektrike kabel a zdroj zvuku... a to skús poriešiť za 100€... Jahawo, každý večer tato hráva vo vedlajšej izbe na akustiku a nikto ani nevieme že hrá... Ako pablo vraví, jemne brnkatko, a ideš... Poprípade toto by nato malo slúžiť
|
|
« Posledná zmena: 23. Október , 2010, 12:09:40 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marek-TT
náhodný pocestný
Príspevkov: 116
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 23. Október , 2010, 12:16:29 » |
|
Poprípade toto by nato malo slúžiť Presne toto som myslel ma to asi dost drasticky vplyv na zvuk potom tej gitary ci nie ? Je jasne ze na elektroakustike to moze byt jedno, kezde tam su struny snimane... ale na sucho bez nejakej rezonancie to bude asi onicom nie, mate skusentost niekto ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jahawo
nováčik
Príspevkov: 15
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 23. Október , 2010, 12:48:27 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 23. Október , 2010, 12:52:02 » |
|
neporadíme ti žiadnu pretože si musíš zohnať niekoho kto na gitare vie hrať a spolu sním pobehať hudobniny a poskúšať... kupovať lacnu gitaru na blind je samovražda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 23. Október , 2010, 13:47:50 » |
|
neporadíme ti žiadnu pretože si musíš zohnať niekoho kto na gitare vie hrať a spolu sním pobehať hudobniny a poskúšať... kupovať lacnu gitaru na blind je samovražda amen
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jahawo
nováčik
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 24. Október , 2010, 19:04:11 » |
|
Ok ok a ešte otázke pred amenom ... Ktorý typ gitary je lepší Španielka alebo Westernka... Vlasne netuším aký je medzi nimi rozdiel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 24. Október , 2010, 21:05:11 » |
|
Jednoznačne jambo, z kovovými strunami a tenkým krkom. Španielka je prakticky len na klasiku a to asi hrať nechceš, hoci človek nikdy nevie .. čo ho chytí za srdce.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 25. Október , 2010, 10:08:49 » |
|
Ok ok a ešte otázke pred amenom ... Ktorý typ gitary je lepší Španielka alebo Westernka... Vlasne netuším aký je medzi nimi rozdiel westernka. dreadnought ci jak sa volaju. je na kovove struny a ma obly pohodlny hmatnik, profil krku je blizko elektrickym gitaram. spanielka sa sice hovori vsetkym akustikam zvacsa, ale inak sa tym moze casto mysliet aj klasicka gitara na nylonove struny a to asi nechces...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jahawo
nováčik
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 25. Október , 2010, 16:52:54 » |
|
Takže ktorá je tichšia a na rock lepšia? Jumbo alebo Dreadnought
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 25. Október , 2010, 16:58:37 » |
|
ved pisem, najlepsia gitara na metal je cierna zacinal som s dreadnoughtom a bol som spokojny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jahawo
nováčik
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 25. Október , 2010, 17:01:53 » |
|
Bleee ja nechcem metal Jemný rock a pop A mne sa páčia buď SBčka alebo Natural
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 25. Október , 2010, 17:02:54 » |
|
hlucne su obidve. vecer alebo v noci v beznom byte Ti budu za obe rovnako nadavat, aby si sa skludnil. ked chces tichu, tak elektricke su uplne tiche ked su nezapojene. a ked ich zapojis, tak vela mensich (ale aj vacsich) zosilovacov vie hrat tichsie, ako akusticke gitary, pripadne cez sluchatka, atd., atd... na rock ? no zase elektricka, nie ? ktory rockovy gitarista hraval miesto elektrickej na akusticku ? v podstate nikto. nemas co riesit - ked chces akustiku, kup si akustiku (dreadnought je najrozsirenejsi, neoklames sa). ale ked chces hrat rock a ma to byt naozajstne, bez elektrickej to nepojde
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jahawo
nováčik
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 25. Október , 2010, 17:10:34 » |
|
Ja by som chcel elektrickú ale je drahá mám na to 3.000 SK a ak by som sa do toho mal zmestiť aj z kombom no uuuuf... Ale aj na akustike sa dá zahrať pekne: Nuž...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|