Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 21:20:38
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Maťko začína :)  (Prečítané 9429 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
yeah
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 28. Júl , 2011, 10:10:30 »

Nieco podobne jak Brano som vcera chcel napisat, ale nechal som to tak. Ani nie ze podobne, ale skor nadviazem na tu cast o hrani. Nikto ma nepresvedcil zatial, ze "Kytaristou za tři mesice" je ta spravna cesta. Akykolvek "program" cvicenia nasadis, vzdy ti nejaky rozmer ujde, co vyplava na povrch po case. Podla mna je ovela vyhodnejsie dokladnym pocuvanim sameho seba dostat pod kontrolu sposob akym sa ti tony ktore hras spravaju atd. Inak co sa coverov (akoze celych pesniciek od A do Z) tyka ja nie som ich velkym fanusikom a to z dvoch dovodov: bud to neni to iste a si sklamany, ze ti to neznie tak ako na nahravke, alebo je to uz takmer to iste a potom mas pocit, ze si cvicena opica  Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #31 kedy: 28. Júl , 2011, 10:13:46 »

Cudoval by si sa, ze niekedy hrat G C D nie je az take jednoduche. :) Ale tak... najzaujimavejsie su aj tak aranze.

s tymto uplne suhlasim.. ja som to myslel takym tym stylom ze hrame C G D bare akordy dokola v 8 songoch z 10 a v tych zvysnych dvoch je to len posunute inde :D
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 28. Júl , 2011, 10:17:02 »

Inak co sa coverov (akoze celych pesniciek od A do Z) tyka ja nie som ich velkym fanusikom a to z dvoch dovodov: bud to neni to iste a si sklamany, ze ti to neznie tak ako na nahravke, alebo je to uz takmer to iste a potom mas pocit, ze si cvicena opica  Bavím sa skvele

tomu ver ja tiez covery moc nemusim.. hlavne ked sa spievaju po slovenglish..  aj ked.. covery ako take su dost dobra skola pre zacinajuce kapely a hudobnikov.. ked nema clovek posunute vnimanie, tak si zo struktury tych songov vie vela odniest a zisti ako aspon funguje groove, rytmika, gradacie a pod..  pripadne tych co si chcu privyrobit hranim aspon trochu.. napriklad nas basak (uplny pan podla mna) na covery neda dopustit, prakticky sa na nich naucil hrat, kebyze ich nehra tak by ta cesta k zmaknutiu konkretnych veci a k mometalnej urovni hrania bola asi tazsia a dlhsie..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #33 kedy: 28. Júl , 2011, 10:20:42 »

co myslis tou podsadenou gitarou ?
Pust si Ozzyho dosku Black rain a pocuvaj zakkyho gitaru. To je podsadena gitara. :)
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 28. Júl , 2011, 10:47:04 »

ked nema clovek posunute vnimanie
Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele inak nema to byt vedomie?  Bavím sa skvele

Hej, ja som prave skor myslel "coverovanie" gitaroviek. Ale ved hej vsetko ma svoje pre a proti. Preto som napisal od A do Z lebo napr. ja nesom proti kopirovaniu ale tiez je len maloktora pesnicka tak vyskladana, ze je vyslovena nutnost ju zahrat celu, lebo inak narusis cely efekt posunuteho vedomia autora. Vzdy som si skor vyberal tie sekvencie ktore ma nieco zaujali a to potom mozes cvicit aj na zachode ked citas plus sedem dni.
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #35 kedy: 28. Júl , 2011, 11:09:48 »

V mnohom súhlasím s Brankom...ja sa držím hesla, jara filipa "Keď je to dobré - nie je čo skúšať..keď je to zlé, môžeš sa uskúšať k smrti stále to bude nahovno." alebo mal ešte jeden dobrý ale taký extrémistický citát "Cvičia iba zbabelci a netalentovaný" :-D :-D  Dôležitá je improvizácia, hranie skladieb, nikdy som na klávesoch necvičil s metronómom..vždy len so skladbami, metronóm používam iba keď si nahrávam veci. Takže s ním vlastne cvičím a som naň zvyknutý, ale nie tým nudným štýlom, že pustím si metronóm a idem cvičiť stupnice :-D a veškerú techniku som chytil asi komponovaním a hraním komplikovanejších coverov, kde to naskakuje všetko pekne do prstov a hlavy mieša sa to tam kombinuje a vytvorí vždy dačo nové.

Ale každý má iný systém a ja som mal dnes priveľa cukru takto zrána.. :-D :-D
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #36 kedy: 28. Júl , 2011, 11:13:52 »

V mnohom súhlasím s Brankom...ja sa držím hesla, jara filipa "Keď je to dobré - nie je čo skúšať..keď je to zlé, môžeš sa uskúšať k smrti stále to bude nahovno." alebo mal ešte jeden dobrý ale taký extrémistický citát "Cvičia iba zbabelci a netalentovaný" :-D :-D  Dôležitá je improvizácia, hranie skladieb, nikdy som na klávesoch necvičil s metronómom..vždy len so skladbami, metronóm používam iba keď si nahrávam veci. Takže s ním vlastne cvičím a som naň zvyknutý, ale nie tým nudným štýlom, že pustím si metronóm a idem cvičiť stupnice :-D a veškerú techniku som chytil asi komponovaním a hraním komplikovanejších coverov, kde to naskakuje všetko pekne do prstov a hlavy mieša sa to tam kombinuje a vytvorí vždy dačo nové.

Ale každý má iný systém a ja som mal dnes priveľa cukru takto zrána.. :-D :-D
Bavím sa skvele

Napr. ja som vobec necvicil stupnice.  Bavím sa skvele Nejakym postupnym hranim sa naucili same. Doslova lutujem gitaristov, ktori zasadnu za klik a dusia stupnice z kazdej strany.  Zdravíčko Klik je potrebny, hlavne u gitaristov !  ha ha ha S klikom cvicim skor technicke zalezitosti ako picking, legata a tak...
« Posledná zmena: 28. Júl , 2011, 11:15:51 od Branko » Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #37 kedy: 28. Júl , 2011, 11:23:36 »

S klikom cvicim skor technicke zalezitosti ako picking, legata a tak...
Lebo si netalentovaný zbabelec  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #38 kedy: 28. Júl , 2011, 11:27:10 »

Lebo si netalentovaný zbabelec  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Som !
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 28. Júl , 2011, 11:58:35 »

No len to, zase neprehanajte s tym ako netreba cvicit a ze metronom netreba atd.  Žmurk
tu by som povedal, ze hladnemu sa sniva len o chlebe... ti co najviac cvicia poucuju ze netreba cvicit  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #40 kedy: 28. Júl , 2011, 12:39:01 »

Dôležitá je improvizácia, hranie skladieb, nikdy som na klávesoch necvičil s metronómom..

lenze v tvojom pripade je to preto lebo 99% pripadov hrali vsetci do teba a nie ty podla nich :D takze to nebolo treba, kedze metronom si bol ty, ci ?
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #41 kedy: 28. Júl , 2011, 12:47:29 »

No len to, zase neprehanajte s tym ako netreba cvicit a ze metronom netreba atd.  Žmurk
tu by som povedal, ze hladnemu sa sniva len o chlebe... ti co najviac cvicia poucuju ze netreba cvicit  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
tiho neprezraď ma  Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #42 kedy: 29. Júl , 2011, 09:42:18 »

K tomu by som sa vyjadril...

Za ten svoj gitarovy "cas" sledujem viacero gitaristov. ... bla bla bla

ale ano, s tym suhlasim. vsak to aj tvrdim cely zivot - niekto jednoducho ma vrodene nejake dispozicie, ci uz take hentake alebo tamtake a potom mu idu veci lepsie, prirodzenejsie, rychlejsie... ... ako niekomu, kto tie dispozicie nema. a to sa tyka ci rytmiky, citu pre melodiu, intonacie... a cohokolvek v akejkolvej aj inej oblasti. ale ani ten najtalentovaniejsi neojebe ten cas, co tomu musi venovat. mozno nemusi hodiny sedet s metronomom a cvrlikat kokotiny v triloach, ale aj tak ten cas s tym nastrojom stravi...

mario bross - predpokladam, ze "podsadenym" myslel Branko zatazenu rytmiku, cize taku, ktora neleti dopredu, ale trochu akokeby brzdi dozadu - v istych tempach a v istych skladbach to vie spravit fasa feeling. a neni to uplne najjednoduchsie vediet hrat takto tazko. gitaristi maju skorej tendenciu letiet dopredu (ja urcite :) ), aspon co som si vsimol....
Zaznamenané
mattwej007
nováčik
*
Príspevkov: 60

« Odpoveď #43 kedy: 31. Júl , 2012, 14:00:08 »

http://soundcloud.com/matej-bin-es-binka/matthew-binka-om-project

Zdravím, po dlhšej odmlke sem upnem nový počin, dosť som sa na tom narobil a zaujíma ma váš názor, ps: o chybách v rytmike viem, som si vedomý ale je to len taký prototyp, časom to nahrám znovu snáď.
Zaznamenané

PRS Tremonti Custom SE

Engl Gigmaster 15 Head
Engl E112VB PRO Cab
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #44 kedy: 31. Júl , 2012, 14:04:18 »

recesia ci vazne?
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 23 otázok.