mn
|
|
« Odpoveď #360 kedy: 07. Január , 2011, 14:00:09 » |
|
a u koho si si to dal vlastne robit ? co ti on povedal na kombinacie, ktore chces - je predpoklad, ze sa bude vyznat, tak by ti mal poradit
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #361 kedy: 07. Január , 2011, 14:18:27 » |
|
ee, to je Invader. Ale spoznas to na desat hovien v kazdej ukazke. Hlavne sa bavim na tom, jak mi obcas pises, ze to hra popici a na fore je to ine, umele a neviem ake. Hold g.sk Neda sa to takto generalizovat, kazdy si to nastavi inak. Aj lampove aparaty zneju napicu, ked sa napicu nastavia. pockat.. ja ti aj na icq napisem ze ok hra to dobre ale hra to rovnako jak vsetky jeho ukazky.. zatial som ti ani raz nepovedal nieco ine na icq a nieco ine na fore a za tym si stojim.. a vokoncom sa vyhybam tym takym vykrikom ze ' ty koko*t to je uplne popici toto jak to hra jak vino' lebo to neprinalezi mne tieto vyroky ale tebe , cize ak mas pocit niekedy ze zdielam to rovnake vzrusenie z tych ukazok tak ani nie, vacsinou mi pises s takym tym samoutvrdzujucim sa podtonom ze 'je to tak.. ze? neni to inak? hej asi je' ako, niektore veci hraju dobre to hej, ale od bulba vsetko co nahra a produkuje je jak cez kopirak miestami co sa toho zvuku tyka, mozno je to tym standardom v tom zanre alebo co
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #362 kedy: 07. Január , 2011, 14:53:18 » |
|
lenze ty mas v tom uplny bordel. len si cital nejake mudra po nete a presedel par desiatok hodin pred YT. ako mne je jasne, ze si ziadnu gitaru robit nedavas zatial, ale hlavne sa Ti o tom dobre keca a tak... to je OK, tiez niekedy rad rozoberam na fore veci... ale faktom je aj to, ze za tych 24 stran sa tu okrem zaujimavych postrehov a nazorov zacal v poslednych dnoch naberat akurat naivny pseodoodborny (citaj laicky) balast a nie je to vec mojho nazoru, dovolim si povedat, ze je to fakt... neni rozumnejsie si najprv kupit nejaky ten profi fabricky nastroj a potom sa pustat do dobrodruzstva s exoticky zlepenymi materialmi ? lebo po mexickom fendri a lacnej RG je to teda krok do pekneho neznama, nemyslis ? Tvoje YT skusenosti su totiz uplne uplne inde od praxe, co sa tyka tejto oblasti... a nemyslim to ani podrypavacne, ani s umyslom zhodit ci zosmiesnit niekoho, len mi to skratka tak pripada. inak teraz uplne neutralne si myslim ze mas pravdu Rasto. skusim dnes reagovat ako nomalny clovek, tiez viem ze obcas to aj prehanam s tymi kktskymi prirovnaniami (len ma obcas udivi ked inteligentny mlady clovek s ktorym sa da normalne kecat a ktory sa vie fundovane vyjadrit k niektorym temam tak zo seba robi kkta obcas a dokaze vyludit nazory jak zo zakladnej skoly prvy stupen na zaklade nejakych duchovnomystickych pocitov z nejakej ukazky) myslim ze stavba gitary nie je preto o tom ci niekto vie hrat a niekto nie a ze ten co vie ten si ma dat spravit gitaru a ten co nevie hrat ten si ma kupit nieco obycajne lebo na to jeho fidlikanie to staci .. co moze byt ale cisto len subjektivnym pocitom niekoho na druhej strane monitora.. (napriklad ako moze niekto vediet ze xy co hra v kapele nudne covery ale hra ich kazdy vecer a iintenzivne a ma pocit ze je na vrchole kariery a toto je zivot rockera a zivi sa tym takmer ze je sposobilejsi dat si spravit nieco oproti jozkovi co hra sice len v obyvacke ale sklada si svoje veci co ho bavia) ale tak to som tym nechcel hlavne povedat je kopec ludi, znamych, dobrych hudobnikov (tento pripad) a hraju na znackove veci, ktore si mohli ohmatat hlavne kvoli tomu ze nevedia co by si tak dali spravit takze s vyberu to co sa im paci a hodi zvukovo do toho v com sa hybu lebo sa sami uz dobre poznaju .. lebo by si potrebovali dat spravit tak 5 gitar na to co potrebuju hrat a sami nevedia co chcu vlastne aby to bolo -Brano a to je tvoj pripad si myslim a myslim ze som ti to aj pisal uz a nic sa na tom nemeni.. ty by si totiz chcel aby mala gitara aj twang, aj growl, aj grcacky, aj ppci smooth vysky na sola ale aj extra bite na djent metal a ze to dokazes spravit tak ze vyskladas nieco z niecoho o com toho moc nevies (v dobrom to myslim, ja sa tiez nevyznam do vela veci tak si necham poradit tiez to je jasne) . nevies ci este 6tka alebo 7icka, nevies ci chces struny cez telo alebo nie, ci lepeny krk, neckthrough alebo bolt on.. a tiez si myslim ze si to chces dat spravit skor preto aby si mal co ukazovat kamosom ze aha co som si dal urobit, lebo posledne 2 roky si niekto dal nieco spravit tak si dam aj ja lebo je to taky ten vnutorny mamon co mnou hybe.. ja som siahol po robenej gitare z dovodu ze som v danej cenovej kategorii v tej dobe nenasiel kvalitnu gitaru so 7 strunami, ergonomickou kobylou atd atd a kedze smeteda nieco robili tak sme skusili pokombinovat exotickejsie kombinacie lebo som nemal konkretnu predstavu zvukovu ak by som hral len na 6tkach, kupil by som si hociktoru seriovo vyrabanu (co som vlastne aj spravil ked nad tym uvazujem tak nejak) dalej - robene gitary nehraju o 3 triedy lepsie a nehraju uz vobec jak ukazky djent metalu.. hlavne napriek tomu ze tvrdis ze nechce gitaru na metal a ze vstci si robia gitary na metal a co mi tu tak vieme o tom tak davas 90% ukazok djentove metale.. cize si treba utriedit teda ze co to ma byt lebo podla toho co mi zvyknes pisat by si si mal dat spravi: 7 strunny telkac z jelse aj z mahagonu podla toho ci prepnes vpredu singel alebo vzadu HB ze by sa ti to zmenilo jak v tom seriali Viper to auto... tolko mi z toho vyplyva.. musis najst kompromis a musis ho hladat nie extremnymi kombinaciami ale musis ho hladat v sebe, ze ci chces to alebo ono a ist jednym smerom, inak to dopadne ze pokombinujes voloviny a bude to hrat ako fujara v jethro tulle.. ze pipipi vysoke fq a nic ine ja len dufam ze nejde len o nejaky taky chvilkovy zachvev (ktorych sme tu mali uz mnoho kde si kupoval kazdy mesiac iny amp) kde clovek nevie co so sebou, takze to teraz riesime kazdy den kvoli tomu ze niekto nevie absolutne od coho sa ma odrazit ale chce chce chce robenu gitaru lebo ostatni na to cakaju a uz som im to spomenul tak nebudem za kokota a vyjebem teda tych 2000e ci kolko to mi pride fakt ako mrhanie casom, penazi a hlavne by som bol rad aby si nebol sklamany ze to nehra ako v tych ukazkach z ktorych si mal pocit ze takto nejak by to mohlo hrat lebo je to vzdy inak moja rada: daj si spravit nieco fakt pekne co sa ti bude pacit, skombinuj nieco co najdes u renomovanych firiem a neojebes sa slubujem ze uz nedam prispevok do tejto temy nech sa nikto neciti zle ze tu je potom balast (hlavne ked som sa v par pripsevkoch vyjadril dostatocne k teme)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #363 kedy: 07. Január , 2011, 15:12:10 » |
|
... moja rada: daj si spravit nieco fakt pekne co sa ti bude pacit, skombinuj nieco co najdes u renomovanych firiem a neojebes sa ...
Sice napisal si to pekne, ale mam pocit, ze nerozumies tomu, co chcem a co sa pytam. Karol, konstrukciu nastroja som si uz davno vybral. Vybral som si aj dreva, aj HW, ktory chcem - cize nemozes povedat, ze neviem aky chcem krk, aky HW, atd.. ked viem. Tak aby som ti to dokazal: Viem, ze nechcem srubovany a ani priebezny krk. Viem, ze telo chcem mahagon (pride mi to ako +/- univerzalne drevo), takisto chcem mahagon hmatnik s javorovym laminovanim, aby ten zvuk nebol prilis tupy nasucho. Na hmatnik pojde pao ferro, co je stredna zlata cesta medzi ebenom a palisandrom. Top riesim, ale pravdepodobne pojde zihana Koa, ktora hra viac do stredov - aj to je diskutabilne. Tolko k drevu. Myslim si, ze touto kombinaciou VOBEC nejdem do neznamych vod. K HW - sam vies, ako sme sa bavili o mechanikach, pravdepodobne to budu hipshoty, co ma Ondreee a dokonca aj mosadzna kobylka, ktora dobre prenasa vibracie na drevo. O snimacoch ani nehovorim. Cize, v com nemam jasno ? Ak sa mam vratit k teme: Co si myslis o tejto kombinacii ? Ako to moze hrat podla teba ? Je vhodna ? Mas nejake skusenosti ? Pripadne porad nieco, naco by som si mal dat pozor, ci uz zvuk alebo HW. Dik. Kto mi postavi gitaru si zatial necham pre seba. Dam uz konecny vysledok s popisom.
|
|
« Posledná zmena: 07. Január , 2011, 15:12:51 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #364 kedy: 07. Január , 2011, 15:16:15 » |
|
tak potom popici a uz aby to bolo a na co si mas davat pozor? na bratislavske espezetky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #365 kedy: 07. Január , 2011, 15:26:20 » |
|
.... Viem, ze telo chcem mahagon (pride mi to ako +/- univerzalne drevo), takisto chcem mahagon hmatnik s javorovym laminovanim, aby ten zvuk nebol prilis tupy nasucho. Na hmatnik pojde pao ferro, co je stredna zlata cesta medzi ebenom a palisandrom. Top riesim, ale pravdepodobne pojde zihana Koa, ktora hra viac do stredov - aj to je diskutabilne. Tolko k drevu. Myslim si, ze touto kombinaciou VOBEC nejdem do neznamych vod....
ja kedze to uz tak velmi nesledujem a viem, ze v mnohych veciach (skusenostiach / vedomostiach) mi tak trochu utiekol vlak... tak napriek tomu som uz nejake tie gitary poskusal, vidiel, pouzil, mal, atd... tak ja by som si dovoli povedat maximelne cosi take, ze ked to bude mat telo z jelse / jasenu / mahagonu, tak to asi bude hrat cca takto, trochu odhadnem konstrukciu, mooooozno hmatnik a tam to uplne uplne konci. to co si ty dal, akoze "VOBEC" nie nezname vody, tak neviem teda kde a kolko takych gitary si v zivote stretol, ale pre mna to je ted jedna cela velka neznama ze co ? pao ferro ? akoze to je medzi ebenom a palisandrom ? hmmm. a co to tzam este ? zihana Koa ? no ty koko*t - vsak to su uplne bezne veci a kombinacie, takych gitar predsa ma kazdy vo svojeom okoli plnu picu.... no kde to ja zijem - vravim, utiekol mi vlak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #366 kedy: 07. Január , 2011, 15:33:39 » |
|
Riesia sa tu totalne kokotiny, vy ste tusim viac vyrobcovia a vsevedi ako gitaristi. Ja sa zamyslam nad vecou naco si davat vyrabat gitaru, ked sa na uz kupit totalne vsetko.. este lavaka pochopim, ale inak Si myslite ze tou spravnou kombinaciou dreva, bozskeho semena a neviemcoho bude uz gitara hrat sama?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #367 kedy: 07. Január , 2011, 15:42:31 » |
|
Riesia sa tu totalne kokotiny, vy ste tusim viac vyrobcovia a vsevedi ako gitaristi. Ja sa zamyslam nad vecou naco si davat vyrabat gitaru, ked sa na uz kupit totalne vsetko.. este lavaka pochopim, ale inak Si myslite ze tou spravnou kombinaciou dreva, bozskeho semena a neviemcoho bude uz gitara hrat sama? ja som potreboval sedmicku z mahagonu, s pevnou kobylou inou nez tone pros a tak cenou max do 1400-1500e.. kebyze mam budget 2200e tak si mozno kupim nieco v style ESP a podobne srandy , alebo ja neviem kto robi nieco take co by mi sedelo do ruk, hralo ako ma, nejak vyzeralo a malo mne blizku pevnu kobylu a kvalitny HW..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #368 kedy: 07. Január , 2011, 15:43:34 » |
|
pan fero na hmatniku... griglak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #369 kedy: 07. Január , 2011, 15:45:49 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #370 kedy: 07. Január , 2011, 15:49:22 » |
|
Ja to vidim tak, ze nikto na svete v ziadnej fabrike ani inde este nevymyslel tu ozajstnu gitaru, ale Branko to vyriesi magickou kombinaciou driev a s...povedzme panom Sivcakom urobi nieco comu sa hovori zazrak. A nebudu na to potrebovat nic, len ich nedrozum.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #371 kedy: 07. Január , 2011, 15:59:54 » |
|
pan fero na hmatniku... griglak ja som chcel hmatnik z mariana fera, ale nechcel si dat odpilit z nohy..a vravel som mu pritom, ze vsak s nohou nehras a on nic
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #372 kedy: 07. Január , 2011, 16:05:17 » |
|
ja som chcel hmatnik z mariana fera, ale nechcel si dat odpilit z nohy..a vravel som mu pritom, ze vsak s nohou nehras a on nic fakt si neviem vybrat ci je trapnejsi tento "vtip" alebo cela tema
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #373 kedy: 07. Január , 2011, 16:06:26 » |
|
Ja to vidim tak, ze nikto na svete v ziadnej fabrike ani inde este nevymyslel tu ozajstnu gitaru, ale Branko to vyriesi magickou kombinaciou driev a s...povedzme panom Sivcakom urobi nieco comu sa hovori zazrak. A nebudu na to potrebovat nic, len ich nedrozum.
Ty to tak mozes vidiet, neberiem. Jasne, ze su fabricke gitary, ktore mi vyhovuju, ale bud su prilis drahe alebo sa na ne caka 2 roky. Jcustom mi absolutne vyhovuje, aj by som si to kupil, ale nechcem floyd rose. Ani bloknuty. A tak daaale... Ja zas vidim velky rozdiel medzi fabrickou gitarou (hlavne predrazenou - napr. Ibanez hocico signature, kde ked vidim Ibanezacke snimace v gitare za 1500 € a vyssie, tak ma na tyku chyta) a robenou gitarou za (dajme priemer) 1500 €, kde mas KVALITNY KOMPLET HW, dozivotny SERVIS, vybrane materialy a prisposobenie bez jedinej chybicky na krase, pripadne v hratelnosti. Hlavne sa bavim, ked si kamos doniesol z USA custom shop Fender za cca 3000 €, zobral do ruky mojho rucne robeneho Grebena, tak sa ma opytal, ci nechcem predat, alebo vymenit. Je mi jedno, co si kto mysli, ale s pracou nasich gitararov som nadmieru spokojny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #374 kedy: 07. Január , 2011, 16:10:38 » |
|
Hlavne sa bavim, ked si kamos doniesol z USA custom shop Fender za cca 3000 €, zobral do ruky mojho rucne robeneho Grebena, tak sa ma opytal, ci nechcem predat, alebo vymenit. Je mi jedno, co si kto mysli, ale s pracou nasich gitararov som nadmieru spokojny. tak ano tento vtip je najlepsi!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|