Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 15:24:57
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113995 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #150 kedy: 04. November , 2010, 16:27:43 »

Okej, opat som si premyslel zvukove vlastnosti driev (ako inak nez z netu) a teda podla netu by mohlo ist aj o tieto dreva:

Taktiez ZATIAL !

Telo: Walnut, Mahagon, Swamp ash
Top: Koa, camphor burl
Krk: Honduras Rosewood (laminacia s ebenom - rozmyslam), rozmyslam.
Hmatnik: Eben, Pao Ferro

Mahagon - ma vela krasnych stredov, pevne basy = co ja velmi milujem, je dost konkretny, co je taktiez podmienka, ale najst nejaky krasny a zdravy mahagon je trosku problem, hlavne ak hladam nejaku specialitku, resp. odrodu.

Swamp ash - ak by som sa mal riadit tymto:
Swamp Ash has huge, open pores with hard and soft layers within each ring of the tree. So you basically have a very rigid skeleton with open and softer pores throughout. It is very resonant across the whole frequency spectrum. It has clear bell-like highs, pronounced mids, and strong lows. It has some random combing away of mid frequencies, which will vary the sound per guitar more than Alder or Basswood. Two Ash bodies are more likely to sound more different from one another, whereas Basswood and Alder are more consistent. A heavier piece, or a piece from higher up on the tree will be more dead and lifeless. More dull sounding, because the wood is harder and more uniformly dense. So the sweetness of the soft open pores is gone, and left is the compressed sound of a rigid, non-responsive wood, without all the brightness and sustain of a harder wood or the openness of a softer wood.

, tak snad by mi to aj vyhovovalo na telo.

Ten Walnut mi pride ako taka alternativa a zlaty stred tychto dvoch (swamp ash, mahagon) driev, aspon co som sa docital.
It has a lot of advantageous features of the other main guitar woods. It has a snappy attack and solid lows like Ash, but with smooth highs like Mahogany, and textured mids like Alder. The drawbacks are that it’s heavier, and more stubborn in its sound.

Napadla ma aj haluz, ze Swamp ash s ebenovym topom.

Takze mozme pokracovat v horlivej diskusii. :)  Na zdravie!
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #151 kedy: 04. November , 2010, 16:29:35 »

neni walnut ako walnut Žmurk su asi 3 druhy co sa pouzivaju na gitary..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #152 kedy: 04. November , 2010, 16:31:14 »

a preco chces riskovat dat vela penazi za materialy + pracu, ked nemas sajn ? preco teda nezoberes nejaku exotiku od typka, co mas rad a neobslahnes zlozenie drevin podla toho ? alebo podla nejakeho uz trochu zabehnuteho modelu od nejakeho vyrobcu, co to ma poskusane v praxi ? lebo zatial tu placas len tak jedno cez druhe ale nemas v tom ani logiku, ani nic...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #153 kedy: 04. November , 2010, 16:32:19 »

a preco chces riskovat dat vela penazi za materialy + pracu, ked nemas sajn ? preco teda nezoberes nejaku exotiku od typka, co mas rad a neobslahnes zlozenie drevin podla toho ? alebo podla nejakeho uz trochu zabehnuteho modelu od nejakeho vyrobcu, co to ma poskusane v praxi ? lebo zatial tu placas len tak jedno cez druhe ale nemas v tom ani logiku, ani nic...
No ci placam to neviem, lebo zatial tu davam zvacsa materialy konkretnych gitar, o ktorych kopiu mam zalusk. :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #154 kedy: 04. November , 2010, 16:33:52 »

No ci placam to neviem, lebo zatial tu davam zvacsa materialy konkretnych gitar, o ktorych kopiu mam zalusk. :)

materialy davas take, ako sa vyskytuvavaju, to je pravda. len tie kombinacie su take divokejsie trochu :) ale ja sa zase v tom az tak nevyznam, sam som skusal len take tie sproste bezne dreva, nic vynimocne...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #155 kedy: 04. November , 2010, 16:36:30 »

materialy davas take, ako sa vyskytuvavaju, to je pravda. len tie kombinacie su take divokejsie trochu :) ale ja sa zase v tom az tak nevyznam, sam som skusal len take tie sproste bezne dreva, nic vynimocne...
Tak mozem si dat celomahagon a nacapit na vrch javor - LPcko. Ale to nechcem.
Mozem taktiez hrusku, ale to by som kopiroval tvoje tele - taktiez nechcem.
Mozem drevo, ktore ma strat - to tiez nechcem.

Trosku experimentu praveze. :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #156 kedy: 04. November , 2010, 16:37:08 »

neni walnut ako walnut Žmurk su asi 3 druhy co sa pouzivaju na gitary..
jo, a potom take polohnile fosne, kdesi z pivnice od uja co robi fujary  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #157 kedy: 04. November , 2010, 16:38:03 »

jo, a potom take polohnile fosne, kdesi z pivnice od uja co robi fujary  Bavím sa skvele
To bude nejake failwood gitary karola.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #158 kedy: 04. November , 2010, 16:40:00 »

srandicky srandicky sak ja si pockam na vysledok :) zbytocne budem nieco hovorit.. uz vidim jak to dopadne - bude to mat 10 kil ten nastroj a bude z velmi draheho hluchecho dreva ..ale bude pekny a to je zaklad  Bavím sa skvele

jk ked mi javanne spominal ze si dal spravit gitaru z asi 6 druhov dreva.. kazde z tych driev potom frekvencne rusilo to dalsie, takze mu nakoniec ostali kusave vysky.. ani snimac nepotreboval vraj
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 16:41:04 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #159 kedy: 04. November , 2010, 16:41:04 »

srandicky srandicky sak ja si pockam na vysledok :) zbytocne budem nieco hovorit.. uz vidim jak to dopadne - bude to mat 10 kil ten nastroj a bude z velmi draheho hluchecho dreva ..ale bude pekny a to je zaklad  Bavím sa skvele
Lutujem tvojich spoluzijucich. Takeho pesimistu by som nechcel doma.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #160 kedy: 04. November , 2010, 16:41:19 »

To bude nejake failwood gitary karola.  Bavím sa skvele
nie, tak som ja zsikal orech na kellerku :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #161 kedy: 04. November , 2010, 16:41:49 »

Lutujem tvojich spoluzijucich. Takeho pesimistu by som nechcel doma.  Bavím sa skvele

ja som v realnom zivote praveze realista so sklonmi k ironii :) takze pohoda..  ty si schopny sa z nej tesit aj keby hrala uplne napicu zas takze neviem co je horsi extrem  Bavím sa skvele

jak ten vtip s detmi ze optimista a pesimista dostanu na vianoce darceky.. posimista dostane drahe auticka a je cely nestastny lebo.. co ja budem kua robit s tolkymi darcekmi Smútim a optimista dostane kopu hnoja a hrabe sa v nom so slovami.. jeeeee hovnaaa niekde tu bude urcite koniiik
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 16:43:40 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #162 kedy: 04. November , 2010, 16:43:04 »

Karol, ale ved preto tu diskutujme, ktore dreva sa navzajom nerusia a ktore spolupracuju. :)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #163 kedy: 04. November , 2010, 16:44:54 »

Karol, ale ved preto tu diskutujme, ktore dreva sa navzajom nerusia a ktore spolupracuju. :)

cerven berie? :D to nikdy nevies poriadne dopredu..  opakujem ze mozes mat dva kusy seeparatne kupeneho mahagonu a ked z neho spravis dve gitary kazda bude hrat inak..  potom na druhej stranemozes mat zas extrem ze mas gitaru z jelse a mas gitaru z swamp ashu a z nejakeho dovodu budu hrat velmi velmi podobne.. :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #164 kedy: 04. November , 2010, 16:44:56 »

...
ty si schopny sa z nej tesit aj keby hrala uplne napicu zas takze neviem co je horsi extrem  Bavím sa skvele

jak ten vtip s detmi ze optimista a pesimista dostanu na vianoce darceky.. posimista dostane drahe auticka a je cely nestastny lebo.. co ja budem kua robit s tolkymi darcekmi Smútim a optimista dostane kopu hnoja a hrabe sa v nom so slovami.. jeeeee hovnaaa niekde tu bude urcite koniiik
Jop. to som ja. :) Optimista nadovsetko.  Som za vodou kámo
Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.