Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 11:35:42
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113862 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #210 kedy: 30. December , 2010, 18:33:11 »

A podla mna za vsetko mozu komunisti !
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #211 kedy: 30. December , 2010, 18:33:29 »

Ved ja nehovorim, ze zadam basy 5, stredy 7, vysky 6 a vyjde Superkarolblackdicktomyass. Ved vzdy sa bavime o nejakej zakladnej predstave. Je jasne, ze inak bude hrat lite ash telo a inak mahagon. Tak snad mi karol nevyvrati, ze daj si lite ash, moze to hrat jak mahagon. Ked nemoze jednoducho. :)

okej takze sa opytam takto:

ake drevo a proporcie gitary je treba aby gitara hrala tak farebne ako chces, tak perkusivne ako chces so vsetkym vsudy..
lebo na toto ti nikto z nas odpoved neda :) a ak ti na to da odpoved nejaky gitarar tak ta akurat dobre ojebava lebo stavat gitaru je z 80% fakt ze 'od oka' Žmurk
takze stop being naive a zacni to riesit inak - ak mas realnu predstavu, hladaj medzi seriovkami lebo najprv napises ze tam chces mahagon a javor/eben a potom das link na telecaster z uplne ineho dreva ktory akoze splna tvoje predstavy ... chapes o co ide? :D

inak vytah mame oblozeny nejakym mahagonom mozem ti urezat nieco v tvare superstratu mozno si to nikto nevsimne ze to tam chyba.. dam tam potom ciernou centrofixkou ze - tento vytah budete pocut ucinkovat v katke knechtovej  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 30. December , 2010, 18:35:19 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #212 kedy: 30. December , 2010, 18:35:02 »

okej takze sa opytam takto:

ake drevo a proporcie gitary je treba aby gitara hrala tak farebne ako chces, tak perkusivne ako chces so vsetkym vsudy..
lebo na toto ti nikto z nas odpoved neda :) a ak ti na to da odpoved nejaky gitarar tak ta akurat dobre ojebava lebo stavat gitaru je z 80% fakt ze 'od oka' Žmurk
takze stop being naive a zacni to riesit inak - ak mas realnu predstavu, hladaj medzi seriovkami lebo najprv napises ze tam chces mahagon a javor/eben a potom das link na telecaster z uplne ineho dreva ktory akoze splna tvoje predstavy ... chapes o co ide? :D
Ten telecaster je inak mahagon telo + krk, javor top.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #213 kedy: 30. December , 2010, 18:35:39 »

Ten telecaster je inak mahagon telo + krk, javor top.  Bavím sa skvele

selfpwned.. lol
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #214 kedy: 30. December , 2010, 18:37:12 »

selfpwned.. lol
tak ale nebol si daleko od toho, co chcem a z coho je to tele. Žmurk Skor tak som to myslel.  Bavím sa skvele Bravooo
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #215 kedy: 30. December , 2010, 18:47:11 »

Branko,ty si myslíš,že vyroba gitary je varenie gulášu? Chcem slaný-dáme viac soli,chcem štiplavejší-pridáme čípoš papriku? Si snád myslíš,že tie tvoje predstavy o ktorych snívaš večer pod perinou ti dáky gitarár splní na 100% resp. tá gitara bude jak si si ju vysnival. A na prvý pokus ? No tak sa zobud a bud realista. Na zdravie!
« Posledná zmena: 30. December , 2010, 18:48:23 od udry » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #216 kedy: 30. December , 2010, 18:47:56 »

Branko,ty si myslíš,že vyroba gitary je varenie gulášu? Chcem slaný-dáme viac soli,chcem štiplavejší-pridáme čípoš papriku? Si snád myslíš,že tie tvoje predstavy o ktorych snívaš večer pod perinou ti dáky gitarár splní na 100%. A na prvý pokus ? No tak sa zobud a bud realista. Na zdravie!
Dobre. :)

Nepisem, ze to chcem tak, ale to nevadi.  Na zdravie!
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #217 kedy: 30. December , 2010, 18:53:25 »

Chalani, nechcem Vám vstupovať do poučnej debaty, ale tu má jednoducho pravdu Karol....keby sme vedeli, ako sa bude konkrétne správať akékoľvek drevo, vyrábame v Hořoviciach stradivárky na páse...každý kus je iný..výroba na objednávku je strašný risk..keď mám na príklad na predaj LP, kupujúci si šáhne, sadne mu to, alebo povie, nie..hľadám viac stredový Paul, alebo viac basový..tam sa to mení po rokoch, často v rámci jedného roka mi hrail Pauly dosť odlišne..Progi o tom píše knihy......kupovať mačku vo vreci je síce adrenalín, ale....lepšie je tie prachy buchnúť do ohraté, alebo ešte lepšie povedané, už vyrobeného nástroja, ktorý sadne a zbytok na červenú v kasíne... Na zdravie! Na zdravie! ..aj Igor Keller tu sčasu na čas má pekné kúsky, keď už človek nechce sériovú značku.... Na zdravie!
« Posledná zmena: 30. December , 2010, 18:55:18 od RobG » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #218 kedy: 30. December , 2010, 18:58:17 »

Mne je uplne jasne, ze to nemusi byt presne to, co hladam. Mozno budem prekvapeny, mozno sklamany. Kazdopadne verim, ze gitara bude z kvalitnych materialov od dreva po poslednu skrutku.

Drevom sa chcem PRIBLIZIT tomu, co hladam. Zato si nevyberam medzi "drevom na strat", ale na nejaky rockovy kanon. Ale uz sa tocime dookola debatou. Aj tak musim drevo prebrat este s clovekom, ktory mi gitaru bude staviat. Uz teraz sa tesim na prvu fotku z vyroby, ktoru tu pastnem. Žmurk
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #219 kedy: 30. December , 2010, 19:03:01 »

keď mám na príklad na predaj LP, kupujúci si šáhne, sadne mu to, alebo povie, nie..hľadám viac stredový Paul, alebo viac basový..tam sa to mení po rokoch, často v rámci jedného roka mi hrail Pauly dosť odlišne..

ale na slovensku sa ti ale skor stava ze ti dojde mlady chalan , zahra si a potom povie : hladam nieco cohra ako kirk hammet z metallicy nie?  Bavím sa skvele ako mne sa stalo ze som predaval japonca ibanez, na svoju triedu fakt vydarena super hrajuca gitara a potom mi 2 mesiace pisal chalan ze je horzne smutny a ze velmi zle kupil lebo ze to nehra ako kirk (teraz uplne bez srandy.. tam zacala moja nenavist voci 89%  populacie vzyvajucej kapelu metallica pretoze podobne typy som nasiel od toho dna asi dalsie 4 a to som ich nehladal..
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #220 kedy: 30. December , 2010, 19:15:20 »

he ? toto je jedna uplne bezna, pomaly "zakladna" kombinacia. odmysliac si moj samorobeny mahagonovy strat, tak rovno mam este raz taku istu kombinaciu drev (mahagon telo / javor krk) pri LP od Gibsonu Žmurk a v katalogoch defacto akejkolvek znacky to najdeme uplne bezne tiez...

mas pravdu. neviem ako je to mozne, ale akosi minimalne vidam tuto kombinaciu, ani "na nete" medzi oblubenymi stavitelmi a modelmi co sledujem a podobne, ani u ludi, atd. asi na ne nemam moc luck
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #221 kedy: 30. December , 2010, 19:28:58 »

mas pravdu. neviem ako je to mozne, ale akosi minimalne vidam tuto kombinaciu, ani "na nete" medzi oblubenymi stavitelmi a modelmi co sledujem a podobne, ani u ludi, atd. asi na ne nemam moc luck

no asi preto, ze ked uz kukas po nejakych exotickejsich ci zaujimavejsich gitarach, tak tam uz je to inde, kedze mahagon teklo / javor krk je taka akoze bezna vec, respektive "startovacia" kombinacia k vacsim exotikam...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #222 kedy: 30. December , 2010, 19:31:52 »

inak skusim vyuzit tuto temu na trochu podrobnejsie rozpisanie ze preco si clovek moze vysnivat zvuk aky chce a neda sa to proste nikdy odhadnut ako to bude hrat kedze s tym mam skusenost a nielen ja, aj ostatni tuto :)

podme na to takto:
clovek chce aby bol nastroj teda dajme tomu:  

za 1) perkusivny..  perkusivnost moze udavat viacero faktorov pocinajuc brilanciou dreva, konstrukciou (sposob uchopu bolt on krku a uhly nastroja) az po dlzku menzury.. preto je otazne ako velmi perkusivny nastroj to ma byt a cim sa to da vlastne merat? ak ma byt perkusivny je to potom na ukor niecoho? farby zvuku? ( za predpokladu ze ma clovek ton v  ruke a nie hovnocuc)
cize: kedze si dal link na telecaster tak si mi vlastne teraz vnukol myslienku- hral som na telecaster a hral som na strat.. strat mi prisiel viac perkusivny alebo inak povedane 'snappy' a tele mi prislo menej perkusivne ale s viac charizmatickym tonom.. za najperkusivnejsie drevo povazujem asi javor a to ked je pouzity na hmatnik, preto ak chcem perkusivny nastroj zapisem si to niekam a vratim sa k tomu neskor ked budem mat za sebou prvotnu sketch looku nastroja (co je mozno este dolezitejsie nez zvuk kedze ak aj gitara hra napicu,vie ju predat to ako vyzera)

preto je dalsia otazka teda: ak som mal vedla seba tele a strat,  ktora cast gitary u tychto dvoch sposobovalo ze co sa perkusivnosti tyka bol dominatnejsi strat nez tele.. a bol naozaj perkusivnejsi alebo bol len hlasnejsi a to sposobilo klamlivy dojem ze ta gitara ma rychlejsi ostry response? bola to kobyla? drevo? dohmat? ak aj boli vytvorene s pouzitim rovnakych driev je mozne ze jedno proste hralo inak? kde je ta hranica kedy je nieco perkusivne, resp perkusivnejsie nez nieco co je menej perkusivne ale stale je..

za 2) treba si urcite nastudovat nieco o frekvenciach a o ich scitavani, clovek potom pochopi ze vlastne kombinaciou driev clovek spaja rozne frekvencie kde jedna dokaze orezavat resp limitovat druhu a kedze je drevo organicky material ktory ma zvukove vlastnosti podla svojej hustoty, vlhkosti a typologie je nam jasne ze stavanim gitary sa pustame na tenky lad ak kombinujeme dreva o ktorych si niesme isti..  preto treba zistovat ktore freva hraju vyrovnane (lipa).. a ktore maju vacsiu ostrost v urcitych frekvenciach (jelsa) a ci ta ostrost je ta ktora sa mi paci alebo ci to uz je za zenitom..
svojim sposobom ani overene kombinacie nemusia hrat zarucene dobre a uz vobec nie podla predstav ak clovek nevie v akom prostredi a z akeho zdoja drevo je a aka je hodnovernost overenych informacii.. (napriklad dreva ktore boli dlhodobo skladovane v primorskych krajinach maju ine vlastnosti nez vnutrozemske.. to iste plati aj o habitate drevin)... taktiez.. chytim do ruky les paul co ja viem progi daj nejake cislo.. zo 73teho.. mahagon vtedy rastol prirodzenou cestou nie? dnes je pestovany umelo vdaka hormonom ci co to, rychle stiepenie a ides.. urcite nebude hrat rovnako ako ten prirodny.. (nevravim horsie.. schvalne si davam pozro aby som sa vyhol subjektivizmom.. ide o to vyhranit rozdiely)
mozem si povedat ze ok dam dokopy mahagon lebo sak pekny stredovy ton a bite, popici.. a jebnem tam javor krk tiez vela vela stredov ale vyssich a teraz tam dam teda aj eben platky do toho javoru lebo ved eben je brilantne drevo a na hmatnik dam eben tiez , lebo je pekny cierny vyzera classy.. dame gitaru dokopy a zrazu zistim ze gitara nema alikovty a zneje vykastrovane.. a dovod - neznamy.. je to kvoli materialu? stavebnej konstrukcii? oejbal som sa touto kombinaciou ja? co sa vlastne udialo zle?  ( a to sa nebavime este o tom ze aky hruby top som pouzil)

za 3) clovek ktory stava gitaru- myslim vyrobca-  je naozaj natolko zanieteny ze riesi tolkoto veci okolo tejto stavby co 'ja'? viem s istotou povedat ze 'ja' co staviam gitaru riesim kazdy detail lebo chcem dosiahnut nirvanu ale vlastne o komplexnosti neviem nic
zatial  co 'on vyrobca'proste dostane zakazku na vyrobu, dostane technicky popis a nejaky opis designu a  ide podla toho.. ak je umelec je to vyhoda, vie robit inlaye, krasne bindiny? vie lakovat jak phan? tak ma nalakuj celeho rovno.. popici.. velke plus, alebo je na druhej strane stolar bez umeleckeho citenia a nejak to cele ufakli, lakuje to tak ze jednou rukou strieka a druhou zatial hobluje krk v tej istej miestnosti a jebe sa tam bordel?
:) preto chcem hlave podotknut ze - clovek ktory to stava je ina osobnost ako clovek ktory objednavku zadava a tu vznikaju zasadne rozdiely, nema totiz kazdy rovnaky mindset

ak si tou stavbou nie som isty, je nutne aby  moje poziadavky neobsahovali inotaje a mysticke vyjadrenia ako - chcem zvuk medovy, s cinkom na konci kazdeho tretieho taktu a chcem aby drevo vydrzalo hrat aj na 380bpm... sice tak rychlo nehram, ale je dobre mat rezervu, chcem aby hralo ako bulb.. co sa mi paci?  telecaster.. a chcem aby to hralo ako tele  ale djentovo, a skor do stredobasov, s grindom a cutom a echo 440 milisekund nech je pocut kazdu frekvenciou.. takze vlastne nie ako telecaster.. al ako nieco co este nikto nevyrobil a ja sam som to vlastne este nikdy nevidel..  (honba za svatym ghralom? ..  mozno)

a takto sa da pokracovat.. fakt je ze clovek na to pride az ma ten nastroj doma ze vlastne ono je to len loteria rovnako ako podat si sportku..  ja napriklad neviem ci sa mi paci viac mahagonova gitara alebo z jasena.. alebo z jelse.. ked raz hra popici moze byt aj z papirusu a ak si ju dam vyrobit presne podla tych specifikacii ako kopiu, aj tak tak hrat nebude.. (sry zldhave ale je tam asi vsetko co tam malo byt)

Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #223 kedy: 30. December , 2010, 19:33:11 »

no asi preto, ze ked uz kukas po nejakych exotickejsich ci zaujimavejsich gitarach, tak tam uz je to inde, kedze mahagon teklo / javor krk je taka akoze bezna vec, respektive "startovacia" kombinacia k vacsim exotikam...

mahagon telo a javor krk je uplne basic zostava ktoru vidam na vsetkych gitarach pocnuc na 200e konciac na radovo tisicoch eur, je to uplne standardne, davaju to ESP, gibsony, ibanezy.. kdekto.. 
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #224 kedy: 30. December , 2010, 19:46:20 »

No okej, tak teda skusim ten mahagon na telo, javor na vrch, krk dam javorovy s tymi platami ebenu a eben na hmatnik. Som zvedavy, co z toho vznikne.

Mam rad takyto adrenalin btw.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 23 otázok.