Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 06:00:23
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113759 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #315 kedy: 06. Január , 2011, 15:58:06 »

Ondeee, ty mas tuto, ze ?

presne tuto.. akurat ze 7strunovy model.. vtedy to bolo robene na objednavku lebo standardne to v ponuke nemali.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #316 kedy: 06. Január , 2011, 15:58:11 »

s karolom asi nie  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #317 kedy: 06. Január , 2011, 15:59:11 »

tu riesime vazny problem s karolom.. a mame uplne rovnaku dilemu.. ci ist do jednokusovej mosadznej ABM kobylky (mam dve take a su vazne dobre) alebo monobloky.. a hladame niekoho, kto nam povie objektive vyhody a nevyhody danych typov kobyliek..

podstatna otazka teraz pride: konzultovali ste to s vyrobcom nastrojov? :) ak nie, preco? lebo neviem o nikom sposobilejsom na zodpovedanie tejto otazky a pochybujem ze niekto tu vie zodpovedat ze ktora kobyla je lepsia na co heh.. fakt je ze robene gitary s moznostou vyberu kobyly to ma dost malo ludi a nikto to neriesi asi az tak do hlbky

mas pocit ze niektora z tvojich gitar hra lepsie/horsie prave kvoli tomu ze na jednej mas co ja viem struny cez telo, na druhej kobylu typu x kde mas struny uchopene v kobyle priamo a co ja viem tretia gitara s inym typom kobyly? vies zopovedne povedat ze ak jedna z nich horsie rezonuje tak to neni kvalitou materialu (alebo rozdielnostou) ale prave tym typom kobyly?
« Posledná zmena: 06. Január , 2011, 16:02:36 od kaolko » Zaznamenané

ondreee
stály hosť

« Odpoveď #318 kedy: 06. Január , 2011, 16:02:25 »

podstatna otazka teraz pride: konzultovali ste to s vyrobcom nastrojov? :) ak nie, preco? lebo neviem o nikom sposobilejsom na zodpovedanie tejto otazky

ale co by nie.. samozrejme ze prekonzultovali.. ide o to, ze vacsina vyrobcov gitar tie gitary vyraba a nehrava na nich tak aktivne ako ich klientela..  takze vyrobca gitar mi moze reprodukovat len postrehy svojich klientov..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #319 kedy: 06. Január , 2011, 16:04:05 »

este som updateol tu moju otazku.. ja inak nemam pocit, ze ak by som dal nejaku 'lepsiu' kobylu ze by moja gitara hrala o nieco lepsie/horsie mozno inak ale kto vie povedat co je lepsie?  ( a bude to ten isty pocit co niekomu hovori ze jeho gitara bude mat viac twangu) cele je to loteria.. siel by som do toho co vyzera praktickejsie, vizualne dobre a neni to narocne na udrzbu moc..
« Posledná zmena: 06. Január , 2011, 16:04:31 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #320 kedy: 06. Január , 2011, 16:06:08 »

este som updateol tu moju otazku.. ja inak nemam pocit, ze ak by som dal nejaku 'lepsiu' kobylu ze by moja gitara hrala o nieco lepsie/horsie mozno inak ale kto vie povedat co je lepsie?  ( a bude to ten isty pocit co niekomu hovori ze jeho gitara bude mat viac twangu) cele je to loteria.. siel by som do toho co vyzera praktickejsie, vizualne dobre a neni to narocne na udrzbu moc..
Divil by si sa, co spravi kobylka...  Žmurk

Ved len rozne nulaky spravia so zvukom rozne divy.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #321 kedy: 06. Január , 2011, 16:06:24 »

ono vlastne jedine co sa mi tak mari je, ze sa tu z toho robi nejaka hrozne velka mysticka veda, ze niektore kobyly chodia zasobene nejakymi extra alikvotami navyse ktore druhym kobylam chybaju a pritom zalezi od ovela podstatnejsich veci pri stavbe gitary.. aspon mne sa tak zda  :)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #322 kedy: 06. Január , 2011, 16:08:05 »

sprav si prieskum ze ktoru kobylu ti odporucaju.. co ja viem na ss.org a daj im na vyber 5 druhov a nechaj nech zahlasuje tak 180 ludi aspon :) a mozno zistis ze niektore kobyly vyhravaju v tom rebricku len preto ze su lacnejsie, lahsie zohnatelne a zistis ze ziadna vlastne nehra zle
Zaznamenané

ondreee
stály hosť

« Odpoveď #323 kedy: 06. Január , 2011, 16:09:56 »

ano citim rozdiel.. ked porovnavam ciernu a modru gitaru, kde cierna ma klasicku gotoh kobylku so strunami cez telo a modra ma mosadznu ABM so strunami chytanymi na kobylke, tak mozem zodpovedne prehlasit, ze isty rozdiel pocujem.
musim vsak povedat, ze sa pohybujeme v kozmetickej rovine (verim tomu, ze gitarista, ktory ma na hmatniku nabehanych menej kilometrov, by nepostrehol okrem optiky nic). ale co mozem zodpovedne prehlasit je, ze struny cez telo maju vacsie gule a struny chytene do kobylky hraju viac otvorenejsie, viac spevavejsie. mam niekedy vyslovene chut chytit modru koli tomuto.. inokedy zase ciernu koli tej gulovosti.. ale ako vravim, nepostrehne to hocikto.. ale ani ja ani branko nie sme hocikto.. my sme uplne uchylne svine fetisisticke, laborujuce nad kazdym detailom :-)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #324 kedy: 06. Január , 2011, 16:10:49 »

sprav si prieskum ze ktoru kobylu ti odporucaju.. co ja viem na ss.org a daj im na vyber 5 druhov a nechaj nech zahlasuje tak 180 ludi aspon :) a mozno zistis ze niektore kobyly vyhravaju v tom rebricku len preto ze su lacnejsie, lahsie zohnatelne a zistis ze ziadna vlastne nehra zle
jasne, ze vyhra hannes, lebo to nikto nemal, ale ma to bulb, nolly na BM a dava to aj hufshmit  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #325 kedy: 06. Január , 2011, 16:11:58 »

...ale ako vravim, nepostrehne to hocikto.. ale ani ja ani branko nie sme hocikto.. my sme uplne uchylne svine fetisisticke, laborujuce nad kazdym detailom :-)
Tak !  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #326 kedy: 06. Január , 2011, 16:15:30 »

ano citim rozdiel.. ked porovnavam ciernu a modru gitaru, kde cierna ma klasicku gotoh kobylku so strunami cez telo a modra ma mosadznu ABM so strunami chytanymi na kobylke, tak mozem zodpovedne prehlasit, ze isty rozdiel pocujem.
musim vsak povedat, ze sa pohybujeme v kozmetickej rovine (verim tomu, ze gitarista, ktory ma na hmatniku nabehanych menej kilometrov, by nepostrehol okrem optiky nic). ale co mozem zodpovedne prehlasit je, ze struny cez telo maju vacsie gule a struny chytene do kobylky hraju viac otvorenejsie, viac spevavejsie. mam niekedy vyslovene chut chytit modru koli tomuto.. inokedy zase ciernu koli tej gulovosti.. ale ako vravim, nepostrehne to hocikto.. ale ani ja ani branko nie sme hocikto.. my sme uplne uchylne svine fetisisticke, laborujuce nad kazdym detailom :-)

neni to len tym ze jednu mas radsej nez druhu?  :) inak mozno ze kebyze upravis tu co ma pevne uchytene struny v kobyle na stringthrough a inu kobylu, ze vlastne sa nic nestane extra co by sa akokolvek prejavilo v hluku a zvuku kapely pripadne feele.. vcelku teoria vsetko kym to clovek netestne na jednom danom kuse gitary nie?
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #327 kedy: 06. Január , 2011, 16:18:52 »

a ten rozdiel nemoze byt v dreve napriklad? alebo v tom ze mas iny heel na kazdom krku? ci na stopero v kobyle?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
udry
Hosť
« Odpoveď #328 kedy: 06. Január , 2011, 16:19:44 »

No,jo ,hlavne ked sa porádne podladí a vyhulí porádny hajgejn, tak tam ten rozdiel v kobylkach počut jak sviňa. Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #329 kedy: 06. Január , 2011, 16:20:27 »

a ten rozdiel nemoze byt v dreve napriklad? alebo v tom ze mas iny heel na kazdom krku? ci na stopero v kobyle?  Bavím sa skvele

Si píš!!!  tak..

Bavím sa skvele

a podme byt uplni fetisisti: co ak zmena snimacov je ovela markatnenjsia ako zmena nejakej kobyly a ten spevavy charakter co ti chyba pri tej gitare co ma struny cez telo spravis inym snimacom? :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 22 otázok.